Anglia – Skócia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 16.
2021. Június 18. Péntek, 21:00 Wembley Stadium
Anglia
vs
Skócia

A történelem során pár Anglia – Skócia csatát már ismertünk, de ez a mostani kevésbé lesz véres és kegyetlen. De hogy nem tétnélküli, az biztos. Anglia számára szépen alakul a terv, miszerint az egész EB-t Londonban játsszák végig, ehhez az szükséges, hogy csoportelsőként jussanak tovább, akkor nem kell menniük sehová.

A – papíron – legnehezebb feladaton már túl vannak, Horvátország együttesét 1-0-ra verték, és az eredmény bizonyos szempontból csalóka, a játék képe alapján itt komolyabb verésbe is belefuthatott volna Zlatko Dalic együttese. A fiatal, éhes angol csapatról azt tartják, hogy a végelszámolásnál is ott lehetnek, és van-e annál nagyobb dicsőség egy futballistának, hogy saját hazájában ülhet fel Európa vagy épp a világ trónjára?

Ellenfelük határozottan az egyik legszimpatikusabb csapat volt számunkra, azonban a szimpátia olykor kevés, főleg, ha az ellenfél pont az egymás elleni meccsén lövi meg élete legnagyobb gólját… A skót válogatott hazai pályán, a Hampden Parkban fogadta Csehország legjobbjait, Patrick Schick pedig elszomorította a Rangers pályájára kilátogató skótokat.

Igazi brit rangadó, gyakorlatilag Anglia a továbbjutásért küzd, Skócia pedig azért, hogy a harmadik csoportmeccsnek is legyen értelme. Bár… Még akár egyetlen győzelemmel is tovább lehet menni ebben a lebonyolítási rendszerben.

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Anglia – Horvátország

A 2018-as világbajnoki elődöntő visszavágóját rendezték a Wembley stadionban. Akkor a horvátok örülhettek, mi arra gondoltunk, hogy ezúttal a háromoroszlánosok fognak.

Úgy is kezdődött a mérkőzés, Phil Foden a hatodik percben egy gyors bedobás után került helyzetbe, meghúzta védője mellett a labdát, ami a jobboldali kapufáról jött ki. Kevés hiányzott az angolok vezetéséhez.

Három perccel később Kalvin Phillips egy szöglet utáni kipattanót kapásból tüzelt kapura, Dominik Livakovic azonban odaért a bombára. Bármennyire is szeretnék több, nagy helyzetet felidézni, az egész egyszerűen lehetetlen, mert nem volt több. Az angolok irányították a mérkőzést, és a horvátok közül igazából csak Luka Modricon látszott, hogy akar is valamit. Egyszóval: Gyengén játszott Dalic csapata.

A második félidőből nem sokkal kevesebb, mint 15 perc ment el, amikor a remek játékot nyújtó Phillips kezdett átszlalomozni, remekül vette észre, hogy Raheem Sterling középen megjátszható, a City csatára pedig kis szerencsével a hálóba lőtt.

Mint kiderült,ez volt a mérkőzés egyetlen találata, mert öt perccel később Harry Kane hatalmas helyzetben hibázott, majd a túloldalon is volt egyetlen lövés, ami veszélyesnek volt mondható, ám kaput nem talált.

Sikerült tehát visszavágni a horvátoknak, nagyon gyengén muzsikált a Dalic-csapat, míg Anglia úgy játszott, ahogy azt előzetesen elvártuk tőlük.

Előző 5 meccs eredménye
2017.06.10.VB-selejtező 2018
skócia
2:2
anglia
VB-selejtező 2018
2016.11.11.VB-selejtező 2018
anglia
3:0
skócia
VB-selejtező 2018
2014.11.18.Barátságos Mérkőzés
skócia
1:3
anglia
Barátságos Mérkőzés
2013.08.14.Barátságos Mérkőzés
anglia
3:2
skócia
Barátságos Mérkőzés
1999.11.17.EB-selejtező 2000
anglia
0:1
skócia
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Skócia – Csehország

Hétfő délután nagy reményekkel ültem le a TV elé, előzetesen a skót csapat győzelmére számítottam, arra is fogadtunk, mert Csehországban nem láttunk annyit. Pedig volt ott spiritusz, bőven. Az Európa-bajnokság egyik legjobb mérkőzése kerekedett a skót – cseh meccsből, az iramra, a helyzetek mennyiségére egyáltalán nem lehetett panasz, és ezen 90 perc alatt született az eddigi legszebb gól.

Hatalmas volt valóban az iram, a skótok láthatóan szerettek volna bizonyítani saját közönségüknek, mégiscsak több mint húsz év telt el azóta, hogy világversenyen vettek volna részt.

Marshallnak és Vacliknak is volt dolga az első félidőben, de gól egészen a 42. percig nem esett.

Ekkor azonban Patrick Schick, a Bayer Leverkusen támadója remekül emelkedett fel, és Coufal hajszálpontos beadását nagyszerűen megfejelte, a labda a jobb sarokban kötött ki, a vetődő Marshall nagyon messze volt a labdától…

A lefújás előtt még volt egy véleményes szituáció, amikor a VAR-t kellett segítségül hívni, Scott McTominay tűnt el a cseh tizenhatoson belül, az egész skót válogatott tizenegyesért tüntetett, de végül a bíró inkább szünetre küldte őket meg a cseheket is.

A második félidő szintén remekül kezdődött, a hazaiak kapufáig is jutottak, nagyon mentek, nagyon haraptak, pillanatokra volt az egyenlítés. Csakhogy ott is maradt, mert Patrick Schick ismét lecsapott. De még hogyan!

Egy skót labdavesztés után a cseh támadó futtában, állítgatás, vezetgetés nélkül csavart kapura, tökéletes volt az ív, a magasság, egyszerűen minden, 0-2.

A második találat érthetően letörte a skótokat, a csatároknak különösen nem ment – pedig voltak nagyon jó teljesítményt nyújtó játékosok -, az óra pedig ketyegett. A cserék (Forrest és Nisbet) kissé még felpörgették a csapatot, a gól azonban vágyálom maradt.

Szerencsétlen vereség, talán többet érdemelt volna Steve Clarke együttese.

Összefoglalás

Anélkül, hogy bántanám a cseh csapatot, de azért az tiszta, hogy az ő védelmük nem hasonlítható össze az angolokéval. És még a cseheknek sem sikerült gólt szerezni. Ezek nem túl biztató információk.

Az utolsó meccsüket majd Horvátország ellen játsszák Ryan Christie-ék, egyelőre – az angol meccsből kiindulva – szét fogják futni az öregecskén, lassan mozgó Modricékat, ez lehet esély.

Hogy van-e esély az angolok ellen? Mi nem igazán hiszünk benne. A kapu előtt rendkívül gyengén teljesítettek, Clarke vezetőedzőt számos döntése miatt kritizálták, mind a kezdőcsapat összeállítását, mind a cseréket illetően.

Az biztos, hogy Dykesra ráférne egy kis pihi, helyette Ché Adamset el tudjuk képzelni a kezdőben, ahogy Forrest is jól mozgott a csehek ellen.

A védelem összeállítását tekintve is muszáj volt változtatni Kieran Tierney sérülése miatt, látszott is, hogy kicsit idegen ez a taktika számukra.

Az angolok kezdőjében is lehetnek változások, de inkább azért, hogy forgassa Gareth Southgate a gárdát. Szinte ugyanolyan minőségű emberek ültek a padon is, így hatalmas kockázatot nem vállalna a mester.

Őrület belegondolni, hogy a két ország már 149 éve harcol egymással, már, ami a futballt illeti, ez a legrégebbre nyúló rivalizálás.

A tippünk kényelmes angol győzelem lenne. Anglia utolsó tíz hazai meccséből kilencet megnyert, nem úgy tűnik, hogy az ifjakat összenyomná az esélyesség terhe, és bár nagyon szimpatikus Skócia együttese… Nem tudunk esélyt adni nekik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső