Csehország – Dánia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 30.
2021. Július 3. Szombat, 18:00 Bakı Olimpiya Stadionu
Cseh Köztársaság
vs
Dánia

Ki gondolta volna, hogy a negyeddöntőben majd ezzel a párosítással találkozunk? Ki gondolta volna, hogy a legjobb négy között a Csehország – Dánia mérkőzés győztesét fogjuk látni? Talán még a dánok meg a csehek sem… A csoportmeccseket látva pedig pláne nem, ha arra gondolunk, hogy Dánia például az utolsó csoportkört megelőzően nulla ponttal, 1 rúgott góllal szerénykedett az utolsó helyen.

A csehek viszont jól kezdtek, végül azonban csak a harmadik helyen jutottak tovább. A nyolcaddöntőben Braithwaite-ék nem kaptak megoldhatatlan feladatot, Wales csapatát sodorta eléjük az élet és a sorsolás, míg Csehországnak Hollandiával kellett megmérkőznie.

Alább olvashatjátok majd a rövid összefoglalóját a találkozóknak, maradjunk annyiban, hogy mindkettő viszonylag könnyű meccs volt, a csehek pedig a torna akkori meglepetését okozták. Azóta tudjuk, ezt a címet Svájc elvette tőlük.

Nem lehet tehát már félvállról venni Schickéket, aki immáron a gólkirályi címre tör, nem lehet félvállról venni a fél világ által támogatott dán együttest. Jó kis meccsnek nézünk elébe.

Kezdjük!

Mi történt az előző körben?

A legjobb nyolc között nem csak az ő jelenlétük hathat furcsán, nézzük meg, minek köszönhetően jutottak el idáig!

Hollandia – Csehország

Ez volt az utolsó mérkőzés, amelyet Budapesten, a Puskás Arénában rendeztek, és szokás szerint szépen megtelt a legnagyobb stadionunk. Csehekkel, hollandokkal és még magyarokkal is természetesen. A csapatok pedig kiszolgálták a közönséget, noha az első félidő nem volt épp a legjobb, az igazi izgalmak (vagy gyötrelmek) a második félidőben kezdődtek.

Az első negyedórát jól megnyomták a hollandok, de a cseh vitézek tartották magukat, és minden egyes alkalommal odaértek csúszva-mászva, fejjel, lábbal, mindenhogy hatástalanították az Oranje támadásait. Kaput eltaláló lövés csak egy volt, Patrick Schick 20 méteres próbálkozásába egy láb beleért, így Maarten Stekelenburg számára könnyű zsákmány volt.

Ahogy említettük, az események a fordulás után pörögtek fel, a mérkőzés fordulópontja az volt, amikor Donyell Malen egyedül futhatott kapura, ám a veterán Tomas Vaclik lelopta lábáról a labdát. Egy perccel később pedig Matthijs De Ligt kiállíttatta magát, miután kézzel kapott bele a labdába, ezzel megakadályozva azt, hogy Patrick Schick gólra törjön. Karasev játékvezető videózás után a sárga lapot pirosra módosította.

A csehek pedig hamar kihasználták az emberelőnyt, a fáradtan mozgó, lassú, enervált hollandokat lerohanva Tomas Holes volt eredményes.

Frank de Boer hiába próbált belenyúlni a mérkőzésbe, egyre többet kockáztatott, és ez lett a veszte, Patrick Schick állította be a 2-0-s végeredményt.

Hollandia idő előtt búcsúzott, és azóta már tudjuk, hogy új szövetségi kapitány után kell néznie az Oranjénak, Frank de Boer felajánlotta a lemondását, amit a holland szövetség el is fogadott.

Előző 5 meccs eredménye
2016.11.15.Barátságos Mérkőzés
csehország
1:1
dánia
Barátságos Mérkőzés
2013.03.22.VB-selejtező 2014
csehország
0:3
dánia
VB-selejtező 2014
2012.09.08.VB-selejtező 2014
dánia
0:0
csehország
VB-selejtező 2014
2010.11.17.Barátságos Mérkőzés
dánia
0:0
csehország
Barátságos Mérkőzés
2008.03.26.Barátságos Mérkőzés
dánia
1:1
csehország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wales – Dánia

Egyébként sem rossz csapat a dán, de olyan „boostot” (nem tudok erre jó magyar szót hirtelen, elnézést) kaptak az első mérkőzésükön, ami egészen a negyeddöntőig repítette őket. És lehet, hogy még mindig nincs vége a kalandnak. A vége sima lett, de alakulhatott volna máshogy is ez a meccs.

Például akkor, ha Gareth Bale két távolija közül az egyik bemegy. A Real Madrid alkalmazásában álló szélső próbálkozásai közül az első volt a veszélyesebb, ott tényleg nem sokon múlt a gól, Kasper Schmeichel mondjuk rajta volt a labdán.

De, ami nem ment a walesieknek, az ment a dánoknak: A 25. percben Joakim Maehle passzával Kasper Dolberg indult kapu felé, húzott egy cselt, majd jobbal a bal sarokba lőtt. Szép gól volt, visszafogott ünnepléssel, vezetett Dánia.

A félidőben több gól nem esett, de inkább itt már Kasper Hjulmand együttese állt közelebb az újabbhoz. Ami késik, nem múlik, tartja a mondás.

Alig kezdődött el a második félidő, egy óriási Neco Williams hibát kihasználva a Nice támadója meglőtte a második találatát, egyre biztosabb volt a dánok továbbjutása.

Az utolsó tíz percre már a walesiek is tudták, hogy ez a hajó már elment, a dánok viszont nem akartak leállni. Joakim Maehle előbb csak a kapufát találta el, utána viszont lőtt egy gyönyörű gólt, Martin Braithwaite pedig a hosszabbításban talált be, ez pedig már egy nagyon súlyos vereséget eredményezett.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy Harry Wilson a 90. percben kiállíttatta magát, nagyon csúnyán lépett oda Maehlenek. Wilson az egész EB-n 54 percet játszott, nem ez volt az ő tornája…

Összefoglalás

A kezdőkbe merüljünk bele egy picit. Kezdjük a dánokkal. Két alapember, Simon Kjaer és Yussuf Poulsen szereplése egyáltalán nem biztos. Előbbit a Wales elleni mérkőzésen a 77. percben kellett lecserélni sérülés miatt, utóbbi pedig még a meccskeretbe sem került. Mondjuk ennek köszönhetően került a kezdőbe Kasper Dolberg, szóval végül is jól jött ki a dologból Hjulmand.

Az egykori Ajax csatár biztosan kezdőként lép pályára, ahogy Mikkel Damsgaard is. A középpályán Daniel Wass került ki, a helyére kerülő Stryger Larsen jól játszott, meg lennénk lepődve, ha ismét a Valencia játékosa kezdene…

Amennyiben Kjaer nem tudja vállalni a játékot, akkor Joachim Andersen válthatja őt, ahogy tette azt Wales ellen is. Nem feltétlenül jó ez, hiszen a Fulham védőjének összesen 14 perc van a lábában…

Jan Boril eltiltása lejárt, Kaderabek így valószínűleg a padon találja magát, az viszont nem tiszta, hogy a Barak – Sevcik kettős kap-e újabb esélyt, vagy visszatér Jakub Jankto és Vladimir Darida.

Viszonylag sokszor találkoztak az elmúlt időszakban, ötből négy meccsük végződött döntetlennel.

A fogadóirodák a dánokat tartják esélyesebbnek, de szerintünk ez nem ennyire egyértelmű, Csehország már nehezebb ellenfelekkel is találkoztak.

Meg kell fogni Schicket, ez a legnagyobb feladat, ez pedig Kjaer hiányában nem biztos, hogy egyszerű feladat lesz.

Mi viszont bízunk a dán csapatban, hisszük, hogy a legjobb négy között lesznek majd. Onnan pedig már csak egy lépés a döntő…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső