Finnország – Belgium: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 18.
2021. Június 21. Hétfő, 21:00 Saint Petersburg Stadium
Finnország
vs
Belgium

A C csoport után (kis bukfenc a sorrendben) jön a B csoport is este 9 órától, két meccset is lejátszanak, hiszen a harmadik fordulókat egyidőben kell rendezni a csoportban. Finnország – Belgium találkozóval kezdünk, majd jön az Oroszország – Dánia.

A belgák is nagyszerű helyzetben vannak, két meccsen két győzelmet arattak, ám velük nem az a helyzet, mint a hollandokkal. Nekik igenis számít az utolsó meccs. Mégpedig azért, mert, ha Finnország nyer, akkor bizony a szabályok értelmében ők lesznek a csoportelsők. És ezt Belgium nem engedheti meg.

A finnek eddig abszolút kellemes meglepetés, amit nyújtanak, bár az az egy győzelmük, amit arattak tudjuk, hogy milyen körülmények között született. Oroszország ellen is tartották a lépést, kevésen múlt, hogy végül nem tudtak pontot szerezni.

Bőven benne van a pakliban, hogy Teemu Pukkiék végül a legjobb 16-ban találják magukat. Ehhez egy pont is elég lehet. Az lenne ám az igazi szenzáció.

Az egyik legtöbb fejvakarásra okot adó csoport ez, ahol még az is lehet, hogy három olyan együttes lesz, akik egy-egy győzelmet arattak, ergo három pontjuk lesz. Akkor lesz ám az igazi számolgatás…

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Finnország – Oroszország

Szentpétervár alig 150 km-re van a finn határtól, így számítani lehetett arra, hogy sokan fognak átkelni, hogy sajátjaikat buzdítsák. Ez így is történt, igazán jó hangulat volt a Gazprom Arénában.

Markku Kanerva együttesét a torna előtt a leggyengébbnek bélyegezték meg, és bár valóban nem egy világverő együttes, a csapaton belüli összetartás szemmel látható, ez pedig néha többet ér, mint pár labdazsonglőr.

Remekül is kezdtek a finnek, öt perce ment a meccs, amikor egy labdaszerzés után Joel Pohjanpalo fejelt a kapuba. Nagyon megy az Union Berlin játékosának mostanában a válogatottban, de a nagy öröm korai volt. Kikockázták a visszajátszást, amin látszott, hogy a csatár lesen tartózkodott a beadás pillanatában, maradt a 0-0.

A meg nem adott találat életre keltette az oroszokat, Lukas Hradecky kapuja előtt volt néhány tűzijáték. Magomed Ozdoev hét méterről, tiszta helyzetből nem találta el a kaput, majd Artem Dzyuba lőtt kapufát – igaz, lesről.

Közel jártunk már az első félidő lefújásához, konkrétan a hosszabbításban voltunk, amikor a meccs egyetlen találata esett. Szerzője Aleksei Miranchuk volt, aki talán a második kör legszebb, legfifikásabb, legtechnikásabb találatát szerezte, úgy helyezte fel a labdát a jobb felsőbe, hogy Hradeckynek esélye sem volt.

A fordulás után mindkét csapat előtt adódott esély a gólra, Pukki és Pohjanpalo néha meg tudtak lógni, a másik oldalon meg a csereként beállt Zhemaletdinov próbálkozásai izzasztották meg a finn játékosokat és szurkolókat.

Gól azonban több nem esett, a finnek maradtak hárompontosak, Oroszország pedig felzárkózott melléjük.

Előző 5 meccs eredménye
2016.06.01.Barátságos Mérkőzés
belgium
1:1
finnország
Barátságos Mérkőzés
2011.02.09.Barátságos Mérkőzés
belgium
1:1
finnország
Barátságos Mérkőzés
2010.08.11.Barátságos Mérkőzés
finnország
1:0
belgium
Barátságos Mérkőzés
2007.10.13.EB-selejtező 2008
belgium
0:0
finnország
EB-selejtező 2008
2007.06.06.EB-selejtező 2008
finnország
2:0
belgium
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dánia – Belgium

Ahogy az első mérkőzés, úgy a második dán találkozó is – részben – Christian Eriksenről szólt, noha a játékos ott sem volt a pályán. Kasper Hjulmand elmondta, hogy a Parken stadion, és a játékost kezelő kórház szinte egymás szomszédságában van, így Eriksen mindent hallhatott – meg persze tv-n keresztül látta is. Rengeteg molinó, egy hatalmas Eriksen mez a pályán, gyönyörű jelenetek voltak. Ahogy az is gyönyörű volt, hogy a 10. percben megállt a játék, és mindenki, játékos, szurkoló, stábtag, személyzet megtapsolta a felépülőben levő dán irányítót.

De ezt megelőzően is volt történés, egészen pontosan 99 másodperccel a kezdősípszót követően. Dánia csapata vezetést szerzett. Egy eladott labda után Yussuf Poulsenhez került a labda, aki kilőtte a jobb alsót.

A belgák nem nagyon találták a ritmust az első félidőben, Dánia pedig úgy ment előre, mint akiknek az élete múlik rajta. A félidő végére valamennyire összekapta magát a Kevin De Bruynét ismételten nélkülő belga válogatott – az orrműtéten átesett játékmester a kispadon ült ekkor -, de az eredmény nem változott.

A második félidőben már átvették az irányítást a vörös ördögök, és a fordulatot épp Kevin De Bruyne becserélése hozta meg. Egy gyors akciót vezetett Roberto Martinez csapata, Lukaku visszapasszolt De Bruynének, ő meg nagyon okosan keresztbe passzolt, ahol Thorgan Hazard érkezett és egyenlített.

A 71. percben pedig már 2-1 volt Belgiumnak, egy szintén remekbeszabott akció végén az előbb még gólpasszal kitűnő De Bruyne varrta be a labdát Kasper Schmeichel kapujába.

Dánia nagyot küzdött, Braithwaite révén eltalálták a kapufát is, centikkel maradtak le beadásokról, megérdemelték volna az ikszet. De maradt az 1-2, Belgium továbbjutott, már csak az a kérdés, hogy hányadik helyen…

Összefoglalás

Az nem kérdés, hogy melyik válogatott az erősebb, mert egyértelműen Hazardék a jobbak. De Finnország megmutatta, hogy immáron komolyan kell venni őket, nem szabad egy legyintéssel elintézni a meccset.

Roberto Martinez kétszer is csereként küldte pályára Eden Hazard-t, simán lehet, hogy a harmadik meccsen már kezdőként fog számítani rá, ahogy Kevin De Bruyne szereplése is sanszos, amivel a belgák EB esélyei nagyot nőttek. Egészen elképesztő játékos…

Lukaku ezúttal gólt nem szerzett, de nagyon hasznosan játszott, embereket vitt el, cselezett, harcolt, őt megfogni szinte lehetetlen.

A finneknek így sok esélye nincs, mi sem tennénk fel sokat arra, hogy három vagy akár csak egy ponttal gazdagabbak lesznek.

Nagy katyvasz lehet majd a csoport végén, ha az a forgatókönyv jön össze, hogy Dánia megveri Oroszországot, így akkor három hárompontos csapat lesz a csoportban. Meg egy hibátlan Belgium.

Ebben szinte biztosak vagyunk. Nem fogják félvállról venni a meccset, és gólokkal fogják verni a lelkes finn csapatot. Szerintünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső