Finnország – Oroszország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 14.
2021. Június 16. Szerda, 15:00 Saint Petersburg Stadium
Finnország
vs
Oroszország

Három teljes csoport első fordulóján már túl, ildomos folytatni a munkát és belevágni a következő körbe. Ma még persze folytatódnak a küzdelmek a D és az E csoport meccseivel, holnap pedig az F jelű kvartett mérkőzései következnek (ne feledjétek, 18:00-kor Magyarország – Portugália!), de az azokról szóló tippek már múlt héten felkerültek.

Szóval, menjünk tovább, új nap, új kör, Finnország – Oroszország meccsel indul majd a szerda. Az első forduló mérkőzésén a finnek történelmük első győzelmét szerezték meg Joel Pohjanpalo góljával, ám ez a meccs nem emiatt marad meg az emberek fejében, hanem Christian Eriksen miatt…

Szerencsére Eriksen már jól van, üzent a társainak, üzent a La Gazzetta dello Sportnak is, legszívesebben már a társak között lenne és edzene. Kár, hogy erre gyakorlatilag már semmi esély nincs, de a lényeg, hogy meg tudták menteni. Az összefoglalóban próbálunk magára a mérkőzés eseményeire koncentrálni, és magunk mögött hagyni azokat a képsorokat.

Az orosz válogatott aznap este a torna egyik esélyesével csapott össze, és Stanislav Cherchesov csapata nagyon simán kapott ki Belgiumtól. Elképesztően simán. Így ez a meccs is átértékelődött, ha nem is komoly tényezőként kell számolni a finnekkel, de az egyértelműen kiderült, hogy az oroszokat is megfoghatják, dacára, hogy Szentpéterváron lesz a mérkőzés.

Kezdjünk is bele!

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Dánia – Finnország

Nehéz, szinte lehetetlen erről a meccsről beszélni, a tényeket, a helyzeteket leírni, közben pedig kihagyni azt, ami a félidő vége előtt történt a dánok irányítójával. De próbáljuk meg!

A meccset megelőzően az odds mindegyik bukmékernél rendkívül alacsony volt a dánok győzelmére, 1.3-nál feljebb nem igazán kúszott sehol sem. Az oka érthető volt. Tele van klasszissal Dánia, Finnország még Európa-bajnokságon sosem vett részt, a mérkőzést magát pedig Koppenhágában rendezték. Minden adott volt a sikerhez.

Úgy is indult a meccs, hogy hamar meg fog születni az első hazai találat, ám Lukas Hradecky, Finnország portása nem engedett át semmit, védte, ami az útjába kerül.

Először a hetedik percben veszélyeztettek a dánok, Older Wind lövésére repült rá Hradecky, majd Pierre-Emile Højbjerg fejesét kellett kitolni a léc alól. Christian Eriksen is próbálkozott, de Hradecky megint a helyén volt, később Martin Braithwaite lőtt az oldalhálóba. A finnek alig tudták átlépni a félpályát, ha mégis, akkor szembe találták magukat a Kjær – Jakobson Christensen kettőssel, ami általában a végállomást jelentette.

Idő kérdése volt a dán gól, de a dánok később visszavettek, és a Barcelona játékosának lövését követően nem tudtak kialakítani veszélyes lehetőséget.

A 42. percben történt, ami történt, Eriksen életét végül sikerült megmenteni hála Istennek, hála Simon Kjærnek és az orvosi stábnak.

A dán csapat a hosszúra nyúlt szünetben német hírek szerint végül beszélt Eriksennel, aki a folytatásra buzdította őket, ezért (is) vállalták azt, hogy befejezik a meccset, noha Hjulmand később bevallotta, ő kifejezetten ellenezte.

A finnek tapssal és sorfallal köszöntötték skandináv riválisukat, és elkezdődött egy olyan második félidő, amire mindig máshogy fogunk emlékezni.

És ahol a dán játékosok már közel sem úgy tudtak koncentrálni, mint az elsőben. Joel Pohjanpalo egy óra elteltével Jere Uronen beadását fejelte a kapuba, ám rendkívül sportszerű módon gólját nem ünnepelte. Pedig micsoda adrenalin szabadulhatott fel benne, beírta magát a történelemkönyvekbe örökre, azzal, hogy Finnország első európa-bajnoki találatát megszerezte.

Negyedóra múlva egyenlítési esélyhez jutottak a dánok, Arajuuri becsúszását szabálytalannak ítélte meg Anthony Taylor, ám Pierre-Emile Højbjerg gurítását Hradecky megfogta.

Nyomtak egészen a lefújásig a dánok, ám nem sikerült az egyenlítés. Egy meccset elveszítettek, egyet viszont megnyertek…

Előző meccs eredménye
2009.06.10.VB-selejtező 2010
finnország
0:3
oroszország
VB-selejtező 2010
2008.10.15.VB-selejtező 2010
oroszország
3:0
finnország
VB-selejtező 2010
1995.11.15.EB-selejtező 1996
oroszország
3:1
finnország
EB-selejtező 1996
1995.08.16.EB-selejtező 1996
finnország
0:6
oroszország
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium – Oroszország

Sem Kevin De Bruyne, sem pedig Eden Hazard nem volt ott a kezdőben, sőt a City sztárja még a kispadon sem. Mindettől függetlenül egy bombaerős belga kezdőt rakott össze Roberto Martinez, és az oroszok ezen a meccsen végül csak asszisztálni tudtak.

Dzyubáék mellett szólt a hazai pálya előnye, míg a belgáknál ott volt a jelenkor egyik legjobb támadója, Romelu Lukaku. És ha már szóba került, számoljunk be a góljáról: A 10. percben jártunk, egy nem túl pontos beadást valahogy odaszerencsétlenkedett a támadó elé Semenov, Lukaku pedig fordulásból a bal alsóba lőtt. Az Inter játékosa lerázta a társakat, és a kamera felé futott, ahol Christian Eriksennek üzent.

Négy perc múlva Mario Fernandes egy szöglet után egyenlíthetett volna, ám fejese pont középre szállt, ahol Thibaut Courtois könnyedén fogta azt.

A 34. percben újra belga gólnak örülhettek a lelátón helyet foglaló nem oroszok: Egy beadás átszállt mindenki feje felett, Shunin kapus reflexből belekapott, de pont Thomas Meunier elé került a labda, ő meg kihasználta az adódó lehetőséget.

A második félidő már nem sikerült ilyen jól, gyakorlatilag eseménytelenül vánszorogtak a percek, de még egy gól volt a meccsben: A hosszabbításban a két gólszerző játszott össze, Meunier indított, Lukaku befejezte az akciót, 3-0.

Ilyen teljesítmény még Finnország ellen sem lesz elegendő…

Összefoglalás

A finnek a negatív események ellenére pozitívan tekinthetnek a folytatásra, mindenki lesajnálta őket, mégis ott vannak a második helyen jelenleg. Nem jelent ez sokat, tudjuk, ismerjük a körülményeket, de nagy szó, hogy a kis nemzet begyűjtött egy győzelmet.

A védekezésre az oroszok ellen is nagy hangsúlyt fognak fektetni, sanszos, hogy teljesen átadják a területet, és Dzyubáéknak bizony menni kell majd előre. Raitala és Uronen lesz a kulcs (ha ők kezdenek), illetve keresni kell majd Teemu Pukki és Joel Pohjanpalo fejét és lábát.

Sok lehetősége nem lesz majd a finneknek, és nehezíti a helyzetüket, hogy ismét Szentpéterváron lépnek pályára. De, a finn határ nincs túl messze, lehet számítani arra, hogy pár kék-fehér szurkoló is helyet foglal majd a lelátón.

Szimpatikus csapat a finn, és bár még sosem tudtak nyerni (sem döntetlent elérni) Oroszország ellen, könnyen előfordulhat, hogy most meg tudják lepni őket.

A mi tippünk a gólokra fog vonatkozni: Ha állják a sarat, ha nem kapnak gólt az elején, akkor 2,5 gól alatti eredmény várható. Még akkor is, ha eddig potyogtak a gólok a közös meccseiken. Ne feledjük, ez a finn csapat már össze sem hasonlítható a pár évvel ezelőttivel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső