Franciaország – Svájc: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 25.
2021. Június 28. Hétfő, 21:00 Arena Naţională
Franciaország
vs
Svájc

Talán az egyik legegyértelműbb mérkőzés a nyolcaddöntők sorában. Vagy mégsem? Hétfőn este kilenckor Franciaország – Svájc meccsel folytatódik az Európa-bajnokság. Ahogy az várható volt – nekünk legalábbis – Didier Deschamps együttese az élen végzett az F csoportban, ahogy az egy esélyeshez illik. De azért megszenvedtek. nem csak Portugália ellen, de – büszkén mondhatjuk, hogy – ellenünk is.

Ennek ellenére félelmetes játékosokból áll a francia csapat, Zinedine Zidane már dörzsölheti a tenyerét, hogy milyen csapatot örököl meg (igen, még mindig hiszünk abban, hogy az EB után ő következik).

Svájcnak végül sikerült tovább verekednie magát – különben nem lennének itt… Köszönjük, Captain Obvious -, de azért ez nem volt egy könnyű szülés, és akár még pórul is járhattak volna. Nagyon kellett az a Törökország elleni győzelem.

Deschamps-nak nincs könnyű dolga, egyetlen csapatnál sincs annyi sérült, mint a franciáknál. Kezdve Ousmane Dembelével – akinek ez már a sokadik, félő, hogy sosem lesz belőle az a játékos, akit vártunk -, Lucas Digne és Lucas Hernandez szintén nem egészséges, Marcus Thuram sem játszhat…

Ezek után már nem is olyan biztos az a sima győzelem. Mai utolsó tippünk következik, holnap pedig marad még két mérkőzés, szóval ugorjatok fel a blogra szombaton is!

Hogy jutottunk el idáig?

Foglaljuk össze nagyon röviden, mi történt Horvátország és Spanyolország válogatottjával a csoportmérkőzések alatt!

Franciaország

Mielőtt a torna elindult volna a fogadóirodák egyöntetűen a világbajnoki címvédőt tartotta a legnagyobb esélyesnek az európa-bajnoki trófeára is. Nem tudtuk őket hibáztatni vagy nem egyetérteni velük, hiszen bombaerős a keretük, ami tovább erősödött azzal, hogy Karim Benzema hat év kihagyás után magára ölthette a címeres mezt. És azóta is ott van a csapatban, mindegyik mérkőzésen kezdőként lépett pályára, legutóbb pedig… Erről majd később.

A csapat többi részével sem voltak problémák, minden egyes poszton világklasszisok állnak a mester rendelkezésére, és a játékuk is a legtöbbször mutatós, kombinatív és még sorolhatnánk.

A Németország elleni első mérkőzésen ebből azért mutattak is valamit, igazán könnyedén bántak el a Nationalelffel, mondjuk ezt még akkor is, ha az eredmény csak 1-0 lett. Lehetett volna bőven 3-0 is, Mbappé és Benzema gólját viszont nem adták meg.

Következett az azóta már szívünkbe zárt mérkőzés Magyarország ellen. Talán lenéztek bennünket, talán csak pechesek voltak, igazából teljesen mindegy, a lényeg az, hogy egy pontot elraboltunk tőlük, Fiola Attila góljára Antoine Griezmann válaszolt.

Harmadik találkozójuk pedig az EB-döntő megismétlése volt. 2016-ban hosszabbításra kényszerültek, mert nem bírtak egymással a felek, aztán a túlórában Éder távoli lövésével lett Európa-bajnok Portugália.

Most sem tudták eldönteni 90 perc alatt, hogy melyikük a jobb, mégis volt egy mini tizenegyespárbaj. A 2-2 gólból három született büntetőből, és csak egy akcióból.

Egyelőre nem annyira biztató a játék a franciáktól, mint ahogy azt rengetegen várták, de nem is annyira rossz, hogy erős kritikát fogalmazzunk meg.

Előző 5 meccs eredménye
2016.06.19.Európa-bajnokság 2016
svájc
0:0
franciaország
Európa-bajnokság 2016
2014.06.20.Világbajnokság 2014
svájc
2:5
franciaország
Világbajnokság 2014
2006.06.13.Világbajnokság 2006
franciaország
0:0
svájc
Világbajnokság 2006
2005.10.08.VB-selejtező 2006
svájc
1:1
franciaország
VB-selejtező 2006
2005.03.26.VB-selejtező 2006
franciaország
0:0
svájc
VB-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc

Volt egy-két EB, amikor a svájci válogatottat sötét lóként tartották számon. Még akkor is, amikor ki sem jutottak. Mondjuk még mindig jobb, mint amikor Argentínát tartották az Európa-bajnokság legnagyobb esélyesének…

Svájc ezúttal is egy olyan csapattal érkezett, amelyik magját a Bundesliga adja. És összességében jól is nézett ki a mutatott kezdő, ám az első fordulóban ebből a pályán, vagy inkább az eredményben nem látszott semmi.

Wales együttesével mérkőztek meg Vladimir Petkovicék először, és bár jobban játszottak, a lehetőségeikkel nem éltek, így csak egy döntetlent értek el. A svájci gólt Breel Embolo szerezte.

A második körben csúszott be az első – és eddigi egyetlen – vereség, ami azért borítékolható volt, hiszen Olaszországgal mérkőztek meg.

Nagyon simán, esélyt sem hagyva, 3-0-ra nyert az Azzurri.

A harmadik meccsen tehát villantani kellett, ehhez pedig tökéletes ellenfél volt Törökország együttese, akik egy egészen csúnya orcájukat mutatták meg a közönség számára. Nem csak kétszer, háromszor is. Svájc Xherdan Shaqiri vezérletével 3-1-re győzött, és kezdhetett izgulni, hogy benne legyen a legjobb négy csoportharmadik között. Benne lett.

Összefoglalás

Szóval, jelen pillanatban a franciák annyira nem győztek meg arról, hogy megnyerhetik a tornát, de ez természetesen semmit nem jelent. Övék volt a legnehezebb csoport, meg a java még csak most jön.

Viszont az aggasztó, hogy van sérültjük, nem is kevés. Ahogy a bevezetőben már említettem, Dembele számára véget ért az Európa-bajnokság, Lucas Digne állapota kérdéses, ahogy Lucas Hernándezé is, így lehetséges, hogy kényszermegoldás születik, és az a Leo Dubois fog kezdeni, aki a magyarok elleni meccset a kispadról, a német és a portugál ellenit meg a lelátóról szurkolta végig.

Rabiot sem százszázalékos, de ő elvileg tudja vállalni a játékot, a többi sérült (Marcus Thuram és Thomas Lemar) pedig nem sok szerephez jutott eddig.

Petkovic számára az okozhat fejtörést, hogy kit hagyjon ki a csapatból… A törökök ellen Schar volt kispados, Rodriguez hátrébb húzódott, és Steven Zuber lett a baloldali középpályás. És nem is akárhogy játszott az Eintracht Frankfurt középpályása, mindhárom gólpasszt ő osztotta ki.

Egy érdekesség: Az elmúlt öt találkozójukból három végződött 0-0-s döntetlennel, Svájc tehát össze tudja kapni nagyon a védekezését, ha akarja. Hiába alkotják őrületes támadók a francia csatársort (Benzema, Mbappé, Griezmann), a gólok eddig nem igazán jönnek. Öt lőtt gól tőlük… Hát, az annyira azért nem sok.

Az egyenes kieséses szakaszban mindenki óvatosabb lesz egy picit, főleg az esélytelenebbnek hitt gárdák fognak a biztonságra törekedni. Magyarország pedig megmutatta, hogy a francia válogatottnak is van ellenszere, hogy ők sem verhetetlenek.

Véleményünk szerint azért végül – így vagy úgy – de tovább fognak menni Rabiot-ék, de nem biztos, hogy könnyű dolguk lesz. A gólok tekintetében most is kevés találattal számolunk, ahogy a fogadóirodák is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső