Hollandia – Csehország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 25.
2021. Június 27. Vasárnap, 18:00 Puskás Aréna
Hollandia
vs
Cseh Köztársaság

A mai szünnap után szombaton folytatódik az Európa-bajnokság, az első napon Wales – Dánia és Olaszország – Ausztria mérkőzéseket rendeznek, de mi azon már túl vagyunk, szóval menjünk át vasárnap. Itt lesz nekünk két (remélhetőleg) jó kis meccsünk, az első a Hollandia – Csehország.

Az első biztos csoportelső Frank de Boer válogatottja volt, két győzelmük után a csoport úgy alakult, hogy már egyáltalán nem kellett aggódniuk. Ettől függetlenül a harmadik meccsüket is behúzták.

A csehek végül csak a harmadik helyen végeztek, pedig a kezdés nagyon biztató volt. Viszont a horvátok feltámadása után csak ez jutott, de nem biztos, hogy bánják, Horvátország Spanyolországgal fog találkozni. Az sem lesz rossz meccs.

Azért Hollandia meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, így papíron ők az erősebbek, de a kereteket elnézve, mi inkább a spanyolokat tartjuk jobb gárdának.

De nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy Budapesten, a Puskás Arénában valaki elbúcsúzik a sorozattól. De vajon ki lesz az? Nézzünk utána!

Hogy jutottunk el idáig?

Foglaljuk össze nagyon röviden, mi történt Hollandia és Csehország válogatottjával a csoportmérkőzések alatt!

Hollandia

Nagy reményekkel vágott neki az EB-nek Frank de Boer együttese. Válogatott szinten mostanság a siker elkerülte az országot, de Ronald Koeman érkezésével elindult egy fejlődési folyamat, az Oranje pedig régi fényében tündökölt, amikor még olyan játékosok rúgták ott a labdát, mint például Patrick Kluivert, Edwin van der Sar vagy épp a mostani szövetségi kapitány, Frank de Boer.

A holland mester aztán lelépett, és a Barcelona vezetőedzője lett, a holland válogatott pedig egy kissé visszaesett. Jött egy ideiglenes mester Dwight Lodeweges személyében, de ő nem sokat ülhetett a kispadon, Frank de Boer váltotta, akinek edzői sikerei messze elmaradtak a játékosként elértektől. Egyedül az Ajaxszal tudott maradandót alkotni, holott megfordult pár csapatnál.

A felkészülési mérkőzéseken egy döntetlennel és egy győzelemmel gazdagodtak, a skótokkal szenvedtek meg, Grúzia meg könnyű ellenfélnek minősült.

Elkezdődött az első kör, és a hollandok játszották a legélvezetesebb mérkőzést ebben a fordulóban. Ehhez kellett egy jó és eltökélt Ukrajna is, akik 2-0-ról álltak fel, de végül Denzel Dumfries góljával a narancsmezesek nyertek.

Következett Ausztria csapata, itt már egy megingások nélküli Oranjét láthattunk, akik összeszedetten, a mérkőzést szinte végig irányítva nyertek 2-0-ra.

Ekkor már kiderült, hogy Hollandia továbbjutott, sőt mi több, már az északmacedónok elleni meccs eredményétől függetlenül csoportelsők.

Ennek ellenére simán nyerték a találkozót, a meccs hőse a frissen Barcelonába igazolt Memphis Depay volt, valamint Gini Wijnaldum, aki szintén lehetett volna a Barca fogása, de ő végül a PSG-t választotta. Előbbi rúgott egy gólt, és adott két gólpasszt, utóbbi pedig lőtt két gólt.

Egyelőre megy a hollandoknak, de az övék volt talán az EB leggyengébb csoportja. Ezért annyira messzemenő következtetést ne vonjunk le…

Előző 5 meccs eredménye
2015.10.13.EB-selejtező 2016
hollandia
2:3
csehország
EB-selejtező 2016
2014.09.09.EB-selejtező 2016
csehország
2:1
hollandia
EB-selejtező 2016
2005.10.08.VB-selejtező 2006
csehország
0:2
hollandia
VB-selejtező 2006
2004.09.08.VB-selejtező 2006
hollandia
2:0
csehország
VB-selejtező 2006
2004.06.19.Európa-bajnokság 2004
hollandia
2:3
csehország
Európa-bajnokság 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Csehország

Jaroslav Silhavy együttesére a torna előtt azt mondtuk, hogy volt már ennél erősebb. Ezt azért továbbra is tartjuk, ám a csehek nem okoztak csalódást, ezúttal is sikerült az egyenes kieséses szakaszba jutni. Szükség volt ehhez egy nagyszerűen futballozó Patrick Schickre, aki már most tudható, hogy az EB legnagyobb gólját rúgta meg. Nem lehet, hogy azt valaki le tudja főzni.

A skótok legyőzése volt az első lépés a továbbjutás felé, a rendkívül színvonalas, hatalmas iramot diktáló meccsen Schick zsenijére volt szükség a győzelem megszerzéséhez. Előbb egy nagyszerű fejessel szerzett vezetést, aztán jött az a közel 50 méteres bomba…

A második mérkőzésen a gyengén kezdő horvátokkal játszottak, és harcoltak ki egy döntetlent Modricék ellen, a végeredmény 1-1 lett, a gólt egyébként itt is Patrick Schick szerezte.

A harmadik körben jött a nagy rangadó, a két négypontos csatája, amit Anglia ellen vívtak. Végül az esélyesebb háromoroszlánosok egy Raheem Sterling góllal bizonyultak jobbnak, de nagyon úgy tűnt, hogy a második félidőben már egyikük sem szeretne sokat kiadni magából. Tudták nagyjából, hogy kinek hol lesz a helye a kvartettben, akkor meg minek erőlködni?

Összefoglalás

Nézzük meg előbb a két keret sérültjeit. Sokan nincsenek, de nem lehet elmenni a helyzet mellett szó nélkül. A Sevilla csatárának, Luuk de Jongnak véget ért a torna, sérülése után már el is hagyta a hollandok központját. Donny van de Beek sem bevethető, na, ebben az esetben is van öröm az ürömben, méghozzá, hogy egyikük sem volt kulcsjátékos, egyikük sem evett meg sok sót. A Manchester United középpályása konkrétan egyetlen percet sem kapott, míg L. de Jong is csak körülbelül negyedórát.

A cseheknél van gond, az eddig mindhárom mérkőzésen kezdőként szerepet kapó Jan Boril eltiltását fogja tölteni, az ő helyét majd Ales Mateju veszi át. Silhavy maximum ezt az egy változtatást hajtja majd végre, Frank de Boernak viszont egyáltalán nincs szüksége arra, hogy módosítson, együttese ez idáig hengerel.

Az egyik legtöbb gólt a tornán eddig Hollandia szerezte, különösen Denzel Dumfries, Memphis Depay és Giorginio Wijnaldum sziporkázik, de – a játék egyéb területein – Frenkie de Jong is brillírozott eddig.

Ennek a mérkőzésnek a győztese majd a Wales – Dánia továbbjutójával mérkőzik meg.

Csehország az angolok elleni vereséget leszámítva eddig remekül állta a sarat – és hát, ott sem voltak rosszak -, így egyáltalán nem írnánk le őket. A hórihorgas Schickre különösen oda kell majd figyelniük de Ligtéknek, mert a Bayer Leverkusen támadója bizonyította, hogy bárhonnan, bármikor képes kapuba találni.

Az esélyes természetesen Hollandia, de láttunk már pár meglepő eredményt ezen az Európa-bajnokságon. Véleményünk szerint, ahogy a hollandok eddigi összes meccsén, most is ülni fog az over 2,5-es tipp, emellett pedig az Oranje győzelmét várjuk a találkozótól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső