Horvátország – Csehország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 15.
2021. Június 18. Péntek, 18:00 Hampden Park
Horvátország
vs
Cseh Köztársaság

Mára még egy tippel készültünk számotokra, a péntek koraesti mérkőzéssel folytatjuk, ami a Horvátország – Csehország találkozó lesz. Az EB egyik legjobb meccsét a cseh csapat játszotta, egy ritka szimpatikus skót válogatottat győztek le Patrick Schick duplájának köszönhetően. De milyen dupla volt az… Na, majd kitérünk rá, különösen a második gólra. És nem csak most, ebben a cikkben, hanem amikor a legszebb gólokat gyűjtjük össze.

Horvátország viszont nem tudott három ponttal indítani, de még csak az egy sem jött össze, a hazai pályán játszó angol csapat egy góllal volt jobb Modricéknál, de a játék minőségével kapcsolatban sem tudok sok pozitívumot mondani… Félő, hogy a horvátok ezúttal nem tudnak olyan jól szerepelni, mint mondjuk két éve.

Csehország egy lépésre van a továbbjutástól. Ha úgy tudnak játszani, mint Skócia ellen, akkor pedig megfoghatják a horvátokat is. Főleg, ha Horvátország is úgy focizik, mint az első fordulóban…

Mára ezzel búcsúzunk, de holnap ugyanígy négy mérkőzéssel folytatjuk, valamint az első forduló legérdekesebb tényeit is összefoglaljuk, megmutatjuk a – szerintünk – legszebb gólokat, a forduló válogatottját, és a rémálomcsapat is sorra kerül.

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Anglia – Horvátország

Csoportrangadóval indult a vasárnap, a három évvel ezelőtti VB elődöntőjének visszavágójával. Akkor a horvát válogatott végül maga alá gyűrte a háromoroszlánosokat, itt volt a revans ideje.

A Wembley – amennyire lehetett – megtelt, a hangulat remek volt, az idő jó, másra nem is volt szükség, csak ezekre, és két jó csapatra. Egy biztosan volt a pályán. Az angol válogatott már rég nem azt a hagyományos brit futballt játssza, tele vannak jobbnál jobb játékosokkal, egyéniségekkel, nem titkoltan mi a végső esélyesek közé soroljuk Gareth Southgate együttesét.

Először a hatodik percben hördült fel a Wembley népe, amikor Phil Foden, a Manchester City és az angol válogatott tehetsége 15 méterről lövésre szánta el magát, a labda a jobboldali kapufáról szédült vissza a mezőnybe.

Három perccel később egy szöglet után kifejelt labdát Kalvin Phillips tűzött kapura, Livakovic vetődve ütötte ki a játékszert.

Horvátország kereste a ritmust, ám a kapu előtt teljesen veszélytelenek voltak, két lövést eresztettek el, egyik sem találta el Jordan Pickford kapuját.

A térfélcsere után, az 57. percben született meg az első – és mint kiderült, az egyetlen – gól a mérkőzésen. A nagyszerűen játszó Kalvin Phillips szólója végén Raheem Sterling elé játszott, aki meg a kapuba lőtt. Öt perccel később az ezúttal gyengén játszó Harry Kane a kapu torkából tudta kihagyni az ordító ziccert, amivel lezárhatták volna a meccset az angolok.

Zlatko Dalic a hajrára egyre bátrabban nyúlt bele a meccsbe, egyre több támadó szellemű játékost küldött a pályára, de sem Vlasic, sem Brekalo, sem Petkovic, sem pedig Pasalic nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz.

Az angol csapat ellenfele fölé nőtt, még akkor is, ha ez a végeredményen annyira nem látszik…

Előző meccs eredménye
2016.06.17.Európa-bajnokság 2016
csehország
2:2
horvátország
Európa-bajnokság 2016
2011.02.09.Barátságos Mérkőzés
horvátország
4:2
csehország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Skócia – Csehország

Láttunk nem kevés fantáziát a skót csapatban, és nem láttunk túl sokat a csehekben… Tévedtünk. Az egyik legjobb iramú meccset játszották a felek tegnap délután, végül Stefan Tarkovic együttese jobb volt egy Patrick Schickkel és egy Tomás Vaclikkal.

Merthogy mentek, mint a mérgezett egér, nem csak a csehek, de a skótok is, és bizony a Sevilla portásán is sok múlt, még akkor is, ha az újságok címlapján inkább Patrick Schick teljesítménye kapott helyet.

Tény és való, ő volt a hős.

Izgalmas első félidőt láthattunk, annak ellenére, hogy sokáig gólt nem láthattunk. A skótok azt játszották, amiben jók, de a cseheket sem kellett félteni, olyannyira nem, hogy a 42. percben Schick fejese után Marshall kapusnak a hálóból kellett kiszednie a labdát.

A lefújás előtt Scott McTominayt szabálytalanul állították meg az ötösnél, a játékvezető azonban nem fújt a sípjába, és a VAR szobában ülők is továbbot jeleztek. Véleményünk szerint hibásan.

És ezek a döntések nagyban befolyásolhatják egy mérkőzés végeredményét, ki tudja, mi lett volna, ha akkor, ott büntetőhöz jutnak Robertsonék?! Sosem tudjuk meg.

A második félidőben is ugyanazt a két harcos csapatot láthattuk, és mindkét gárdának volt esélye a gólszerzésre, a skótok egy felsőkapufáig jutottak. Aztán jött újra Patrick Schick. Egy skót labdavesztés után futtatták meg egy kicsit a Bayer Leverkusen támadóját, aki majd ötven méterre a kaputól döntött úgy, hogy megpróbálja, és belebombázott a labdába. Csodálatos gól lett a végeredmény, olyat, amit ritkán láthatunk ilyen szinten. Szegény Marshall hiába sprintelt vissza, ezt nagyon eltalálta a cseh. Az EB-k történetében ilyen távolról senki nem talált még a kapuba… Könnyen lehet, hogy máris megszületett az EB gólja.

A második találatot követően kissé összeesett a skót válogatott, és bár Dykes révén még egyszer ziccerbe kerültek, valamint a csereként beállt Forrest is felpörgette a játékot, még a szépítés sem sikerült. Az eddigi legszimpatikusabb vesztesek közé feliratkoztak a skótok. Sokra mennek vele…

Összefoglalás

Nem vagyunk százszázalékosan meggyőződve arról, hogy ennek a mostani meccsnek a horvátok az esélyesei. Nagyot mentek a csehek, arról nem beszélve, hogy a horvát nemzeti csapat szinte semmiféle veszélyt nem jelentett az angolok kapujára. Hiányzik egy jó Mario Mandzukic onnan elölről…

Hogy kinek fontosabb a három pont? Természetesen a horvátoknak, ha újabb vereséget szenvednek, gyakorlatilag a kiesés szélére sodródnak. De ahhoz igenis fel kell javulnia a csatároknak, Zlatko Dalic pedig változtatni fog, szinte biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal Josip Brekalo a kezdőben kap helyet. Rajta látszik az, hogy képes lehet a kapu előtt zavart okozni.

És az angol, valamint a cseh védelem között van különbség, de ne feledjük, hogy a középpályán még ott van Tomas Soucek és Alex Kral, akik be tudnak segíteni Celustkáéknak.

Újabb meglepetés a láthatáron? Lehetséges. Ha Schick ilyen formában tud maradni, akkor sem Vida, sem Caleta-Car nem fogja tudni megállítani, viszont a horvátok is hajtani fognak. Véleményünk szerint ebből egy jó kis támadó futball születhet, aminek a nyertesei… Mi lehetünk. Tippünk, hogy mindkét csapat betalál majd pénteken.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső