Horvátország – Skócia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 21.
2021. Június 22. Kedd, 21:00 Hampden Park
Horvátország
vs
Skócia

Tempót tekintve van egy kis különbség a horvát és a skót csapat között – utóbbi javára -, de az igazság az, hogy tudásbeli különbség is van, de az meg a horvátok javára. Most egy ki-ki meccsre kényszerülnek, egy-egy ponttal szerénykednek a csoport harmadik és negyedik helyén.

Előzetesen mindenki angol és horvát továbbjutást várt, ami nem is meglepő, hiszen tudtuk, hogy az angolok bivalyerős csapattal érkeznek a tornára, a horvátok meg csak ezüstérmesek lettek 2018-ban a VB-n.

De ez a horvát csacpat engem, minket egyelőre nem igazán győzött meg. Luka Modric még mindig egy gép, a motor, a lelke és a szíve ennek a csapatnak, de rajta és talán Perisicen kívül eddig sok mindenkit nem lehet pozitívan megemlíteni.

Skócia ellen csak a győzelem az elfogadható, látva a többi csoportot, ide két pont kevés lesz.

És bár a skót tudásban nem érnek fel a horvátokhoz, úgy és annyit futnak, amivel igazi problémát okozhatnak majd Rebicéknek…

Folytassuk ezt a hétfőt a Horvátország – Skócia találkozóval!

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Horvátország – Csehország

Nem ez volt az Európa-bajnokság legjobb meccse, de nem is a legrosszabb, ezt is szögezzük le gyorsan.

Az első félidő eseményei annyira nem tudták lázba hozni a Hampden Park közönségét, az első félidőben mindössze egy-egy kaput eltaláló lövést láthattak ők, meg mi a tévé képernyője előtt.

Tomas Soucek fejesénél kicsit megemelkedett a csehekben az adrenalin, de aztán gyorsan konstatálták, hogy a labda elkerülte a kaput.

A horvátoknak is volt egy lövése, Rebic próbálkozását Vaclik fogta könnyen.

A 38. percben Dejan Lovren volt a negatív hős, aki ismét – nem először pályafutása során – úgy ugrott fel, hogy könyökével eltaláljon valakit. Az áldozat Patrick Schick volt, nem következhetett más, csak büntető.

A sértett végezte el azt, Livakovic balra vetődött, Schick jobbra rúgta a lasztit.

A gól után hamar jöhetett volna a válasz, ám a helyzet kimaradt, a csapatok 1-0-s cseh vezetéssel vonultak be az öltözőbe.

A folytatásra Zlatko Dalic együttese nagyobb elánnal lépett pályára, és nagyon hamar, két perc alatt ennek meglett az eredménye. Ivan Perisic robogott el a balszélen, befelé lépett, és iszonyatos erővel és iszonyú pontosan lőtte ki a bal felsőt.

Nem lazsált egyik fél sem, mindketten szerették volna a három pontot megszerezni, ám ez már egyik félnek sem jött össze.

Rettenetesen nehéz helyzetben a horvátok, de még semmi sincs veszve.

Előző meccs eredménye
2013.10.15.VB-selejtező 2014
skócia
2:0
horvátország
VB-selejtező 2014
2013.06.07.VB-selejtező 2014
horvátország
0:1
skócia
VB-selejtező 2014
2008.03.26.Barátságos Mérkőzés
skócia
1:1
horvátország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anglia – Skócia

Egy ekkora presztízzsel rendelkező meccstől mi egy picit többet vártunk. Vannak azok a meccsek, ahol egy 0-0 is lehet élvezetes, és végül is annyira azért panaszra nincs okunk, ám a gól, gólok nagyon hiányoztak.

Steve Clarke nem kevesebb, mint öt helyen változtatott a kezdőn, láthatóan nem volt elégedett a csehek elleni csapattal. Ám gólt még 180 perc alatt sem tudtak rúgni, ők várják a legnehezebb helyzetből a folytatást.

Az angolok jobban kezdtek, nem sokon múlt, hogy John Stones fejese a hálóban kössön ki, ám a célzással volt egy kis gond, így csak egy kapufára futotta. Később Mason Mount ugrott ki, ám az ő próbálkozása sem talált kaput, maradt a 0-0.

A két nagy helyzet után Skócia összekapta magát, méghozzá olyannyira, hogy majdnem ők szereztek vezetést: Stephen O’Donnell gyönyörű lövésénél Pickfordnak kellett vetődnie.

A félidőt úgy zárták a felek, hogy az angolok kissé megnyomták a végét, de a második elején sem volt gond a háromoroszlánosok akarásával. Skócia azonban állta a sarat, Lyndon Dykes lövése után meg a gólvonalról kellett tisztáznia Reece Jamesnek.

Gól nem esett – bár eshetett volna, mert Andy Robertson egy esetben igencsak furcsa körülmények között tüntette el ellenfelét, ám a videószobában ülők úgy gondolták, hogy a skót védő megmozdulása nem ért büntetőt.

Ami furcsa és érdekes, hogy Harry Kane nem talált még kaput az EB-n…

Skócia életben tartotta a reményt, ám elég nagy csoda lenne, ha innen még tovább tudnának menni a második helyen…

Összefoglalás

Billy Gilmour, a Chelsea fiatal reménysége remekül mozgott az angolok ellen, ám koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott, így a horvátok ellen nem fog játszani. A másik oldalon Borna Barisic az egyetlen, akinek a szereplése kétséges.

Jobban nézett ki a horvát csapat, amikor Bruno Petkovic a pályán volt, így minden bizonnyal ő most kezdő lesz, ez pedig azt jelenti, hogy Ante Rebic kihúzódik a szélre. Esetleg Josip Brekalo kap még egy esélyt, és akkor a Milan játékosa padra kerül.

Az sem tiszta, hogy ki lesz majd középen Modric párja: Marcelo Brozovic vagy Mateo Kovacic.

Ilyen szempontból a skótoknál könnyebb a helyzet, az angolok elleni kezdőre számítunk – persze Gilmourt kell majd pótolni.

A gólszerzésben egyikük sem jeleskedett eddig, a horvátok egyszer, a skótok még egyszer sem találtak be, most sem lehet gólzáporra számítani.

Az biztos, hogy a skótok az elejétől fogva támadólag lépnek fel, írom ezt annak ellenére, hogy a horvátoknak is nagyon szüksége van a győzelemre, mert különben ki fognak esni.

Nehéz meccs, ami – látva a mostani horvát csapatot egyáltalán nem egyértelmű, akármilyen eredmény kisülhet ebből.

Talán Petkoviccsal a kezdőben veszélyesebb lesz az előre játékban a horvát csapat.

A kevés gól mellett az ő győzelmüket tartjuk valószínűnek, ami azért nagyon fájó – mint semleges szurkoló -, mert a skót válogatott igencsak szimpatikus csapat benyomását keltette, kár érte, hogy csak ennyit láthattunk belőlük. Vagy még ne búcsúzkodjunk tőlük?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső