Magyarország – Franciaország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 17.
2021. Június 19. Szombat, 15:00 Puskás Aréna
Magyarország
vs
Franciaország

Még mielőtt magába a Magyarország – Franciaország mérkőzés rejtelmeibe belemerülnénk, szerettünk volna pár szót szólni arról, amit gyakran tapasztalunk mostanság. Hiába került a fél ország futball lázba, hiába van egy olyan csapatunk, ami zsinórban a második Európa-bajnokságán vesz részt, amely tényleg szerethető, valakinek ez sem elég. Sajnos divat lett mára utálni a focit, a magyar focit, a magyar focistákat.

A közösségi oldalon számtalan olyan hozzászólással találkoztunk, amiben ekézték a válogatott tagjait. Mert vereséget szenvedtek. Portugáliától. A regnáló Európa-bajnoktól. Külön szeretnénk majd kitérni a jelenségre, de nem most. Csak… Á, inkább bele se menjünk!

Tényleg, foglalkozzunk a következő feladattal, mert bár több mint valószínű, hogy ezúttal is nulla ponttal hagyjuk el a pályát, én, mi elégedettek voltunk a portugálok elleni játékkal.

Hogy nem szereztünk pontot? Borítékolható volt a meccs előtt. Azért fájt igazán, mert jók voltunk. Azért fájt, mert közel jártunk az ikszhez, a világraszóló meglepetéstől csak egy hajszál választott el bennünket. Pontosabban kábé 10 perc.

És látva a franciák németek elleni játékát, nem számíthatunk sok jóra. De kit érdekel? Ott vagyunk az EB-n, hazai pályán játszhatunk egy olyan szurkolótábor előtt, ami megérdemli, hogy a játékosaink a lelküket is ott hagyják a pályán! Biztosak vagyunk benne, hogy ott is fogják…

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Magyarország – Portugália

A felkészülési meccseken Marco Rossi azt kereste, ki lehet az az ember, aki azt az egy szem megüresedett pozíciót elfoglalhatja a középpályán. Minden bizonnyal Gazdag Dániel lett volna a nyertes, ám ő megsérült – azóta el is hagyta a csapatot -, és Schäfer András Ciprus és Írország elleni teljesítménye meggyőzte az olaszt.

A portugál válogatott minden posztján egy világklasszist állított csatasorba, ez a mostani gárda sokkal erősebbnek tűnik, mint az öt évvel ezelőtti.

És ennek megfelelően a selecao támadott, ahogy azt kell. A mieink néha csak másodpercekre tudták megtartani a labdát, a két csatárunk, Szalai Ádám és Sallai Roland pedig sokszor a saját térfelén volt, mert máskülönben nem jutottak volna labdához.

Nehéz volt felvenni a ritmust, Diogo Jota már a harmadik percben gólt rúghatott volna, pedig hárman is voltak körülötte, szerencsére ott volt Gulácsi Péter és védett.

Jotának nem ez volt az egyetlen helyzete, később ismét volt egy Gula – Jota csata, de azt is a mi srácunk nyerte.

Folyamatos volt a nyomás, a labdabirtoklás majd’ 70 százalék volt a portugáloknak, de gólt nem tudtak rúgni. A magyarok Szalai Ádám révén egyszer találták el a kaput, a Mainz támadójának fejesét Rui Patricio fogta.

A folytatásban egy fokkal kapcsoltak feljebb Ronaldoék, hiszen – bár elmondták, hogy tisztelnek bennünket – a magyar az az együttes, amit mindhárom nagyhalnak meg kell verni, ideális esetben több góllal.

Pepe fejesénél megint Gulácsi parádézott, ahogy Bruno Fernándes távoli bombájánál is.

Később kicsit kijöttünk a szorításból, és bár még mindig nagy volt a sebességbeli különbség, egyre támadóbbá vált a válogatott. Rossi is úgy érezte, hogy talán még egy pontnál is több van ebben, és cserékbe fogott. Schön Szabi a 84. percben egy indítással meg is lépett, Pepét kicselezve, Rui Patriciot átverve a kapuba lőtt, és olyan három-négy másodpercre millióknak okozott boldogságot. Ám a partjelző mindent tönkretett. Jogosan járt el, de abban a percben sokan nem szerették a zászlós embert.

És itt kezdődött a magyar vesszőfutás, mennyből a pokolba, pillanatok alatt. Raphael Guerreiro megpattanó lövése utat talált Gulácsi Péter kapujába, majd másfél perccel később Cristiano Ronaldo tizenegyesből volt eredményes. Végül az ötszörös aranylabdás rúgott még egy gólt, ami kissé lesgyanús volt. De megadták.

Ha valaki csak a végeredményre néz rá, azt fogja mondani: Sima volt. De nem, nem volt az.

Szép volt, srácok!

Előző 5 meccs eredménye
2005.05.31.Barátságos Mérkőzés
franciaország
2:1
magyarország
Barátságos Mérkőzés
1986.06.09.Világbajnokság 1986
magyarország
0:3
franciaország
Világbajnokság 1986
1978.06.10.Világbajnokság 1978
franciaország
3:1
magyarország
Világbajnokság 1978
1971.10.09.EB-selejtező 1972
franciaország
0:2
magyarország
EB-selejtező 1972
1971.04.24.EB-selejtező 1972
magyarország
1:1
franciaország
EB-selejtező 1972
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország – Németország

Annak ellenére számított „hazai” csapatnak a gall válogatott, hogy a találkozót Münchenben bonyolították le, így hát igazából Jogi Löwék voltak otthon. De mindez nem számított, az előző két világbajnok összecsapását Karim Benzemáék nyerték 1-0-ra. Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy az összecsapás szoros volt, de… Nem, a franciák fényévekkel jobban játszottak.

Kylian Mbappé egész egyszerűen zseniális, olyan sebessége, olyan technikája van, mint senki másnak. Biztos, hogy a jövő egyik aranylabdását láthatjuk… Övé volt az első helyzet, az oldalról leadott lövést Neuer védte, majd a franciák vezetőgólja onnan jött, ahonnan nem számítottunk rá. Paul Pogba külsővel – nem mellesleg gyönyörűen – indította a balon felfutó Lucas Hernandezt, aki kapásból, erőből lőtt középre, az ott érkező Mats Hummels belekapott vádlival (?) a labdába, és így rúgott védhetetlen gólt Manuel Neuer kapujába.

A németek ugyan el-eljutottak Llorisig, de a legveszélyesebb helyzetük egy Thomas Müller fejes volt, ami keresztben elszállt a kapu előtt.

A második félidő francia góllal kezdődött, Kylian Mbappé mutatta meg megint a zsenijét, a vele szemben álló védők nem mertek hozzá közelíteni, a PSG sztárja pedig helyből csavarta el a labdát mindenki mellett. De lesen állt.

Ahogy lesen volt másodszor is, amikor Karim Benzemának osztott ki egy gólpasszt. Nem igazán forgott veszélyben Didier Deschamps együttesének győzelme, ha nem is erődemonstrációt tartottak, de végül is simán nyertek Pogbáék.

Összefoglalás

Tanácstalan vagyok. Tényleg. Gyűlölöm, amikor úgy kell tippet készítenem, hogy igazából az eszem tudja, mi a helyes, de a szívem nem akar hallgatni rá. Ez ilyen… De ahogy már többször is említettem, nem lehet szívvel játszani. Mármint nekünk. A fiúknak viszont kötelező.

Nekem, nekünk ezúttal ennyi kérésünk van. Úgy játsszanak, hogy a lefújáskor felállhasson az a majd’ 70.000 ember, és megtapsolhassuk őket. Ebből a szempontból az eredmény másodlagos.

Félő, hogy nem fogunk tudni gólt szerezni. A francia védelem erősebb, mint a portugál, a középpálya is, ahogy a csatársor is. Egy minden tekintetben erősebb csapat ellen fogunk pályára lépni.

Szeretnénk, ha meg tudnánk lepni őket. Szeretnénk, ha gólt tudnánk szerezni. Ezek a srácok, ez a közönség megérdemli.

De nem ez a realitás. A franciák győzelmét ajánljuk, de egyáltalán nem szívesen. Akár hendiben is – sajnos. 2,5 gól fölötti eredmény is esélyes, ahogy az is, hogy Hugo Lloris kapuja nem lesz bevéve. Mi leszünk a legboldogabbak, ha tévedünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső