Magyarország – Portugália: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 11.
2021. Június 15. Kedd, 18:00 Puskás Aréna
Magyarország
vs
Portugália

Kedden végre eljön a mi időnk is! Véget ér az Európa-bajnokság első fordulója, Magyarország – Portugália meccsel indítjuk a napot, majd Franciaország – Németország mérkőzéssel zárjuk. Ki tudná elfelejteni a 2016-os EB magyar – portugálját?! Mindenkinek a fejében ott van Gera Zoli gólja, gólöröme, Dzsudzsák Balázs két megpattanó lövése, Hajdú B. István üvöltése a kommentátori állásból, hogy „pattanjon meg, ahányszor csak akar”…

Felejthetetlen élmény egy felejthetetlen tornáról. És most nem kellett újabb negyven évet várni, hogy országunk fiait ismét egy Európa-bajnokságon lássuk.

A bolgárok és az izlandiak elleni meccs után lázas készülődés vette kezdetét, a magyar válogatott hazai közönség előtt léphet pályára, mindezt teltház előtt. Hogy ez végül bölcs döntés-e vagy sem, rátok bízzuk…

Itt szeretnénk felhívni a figyelmetek, hogy ahogy négy évvel ezelőtt, most is lesz vonulás a Hősök terétől egészen a Puskás Arénáig. Így aki meccsre megy, vagy csak részt akar venni ezen a különleges programon, kövesse a Carpathian Brigade oldalát a közösségi oldalon, ott minden infót leírnak a srácok.

Öt év után újra EB, öt év után újra az F csoportban. Öt év után ismét Portugália ellen. Bízzunk benne, hogy a csoportkör vége is úgy alakul. Mi aláírnánk azonnal…

Magyarország

Természetesen itt is van változás a ’16-os csapathoz képest. Király Gábor visszavonult, Dzsudzsák Balázs pedig nem kapott meghívót Marco Rossitól. Az olasz mesternek van egy szigorú szabálya, amitől nem tért el még Dzsudzsi kedvéért sem: Másodosztályú csapatból nem hív meg senkit. Dzsudzsák pedig a DVSC játékosa.

Az újjáalakult nemzeti csapatot tekintve és két, rettenetesen fontos hiányzónk is van. Kalmár Zsolt még Andorra ellen sérült meg, a VB-selejtezők során, Szoboszlai Dominik pedig már nagyjából egészséges, de még annyira nem, hogy a tornán részt vegyen. Marco Rossi meg is mondta, sem mint edző, sem mint ember nem kockáztathatja meg a fiatal irányító teljes pályafutását. Valamint édesapjától is idézett, miszerint:

Jobb egy élő szamár, mint egy halott orvos.

A felkészülési mérkőzések leginkább arra szolgáltak, hogy a középpályát meg tudja álmodni Rossi. Kalmár és Szoboszlai kiesésével új szervezőt kellett keresni, és ha minden igaz, meg is találta a szövetségi kapitány Schäfer András személyében.

Az említett meccseken egyébként egy győzelmet zsebeltünk be Ciprus ellen, valamint döntetlent játszottunk Írországgal.

A 3-5-2-es hadrendtől nem szívesen tér el, nem is baj, ebben a felállásban remek meccseket játszottunk már, többek között eljutottunk idáig, meg megnyertük a Nemzetek Ligája B divízióját olyan együttesek ellen, mint Oroszország, Szerbia és Törökország.

Tény, miénk a legnehezebb csoport. Az is tény, hogy ebben a kvartettben a magyar csapat a leggyengébb. De ha feltartott kézzel lépünk pályára, máris elvesztünk.

A csapat mást nem tehet, mint játssza a saját játékát, és megpróbálja a legjobbját nyújtani.

Csoda lenne-e, ha a legjobb 16-ba kerülnénk? Igen, az. Legyünk reálisak. De mi bízunk abban, hogy a srácok helyt tudnak majd állni egy ilyen csoportban is.

Előző 5 meccs eredménye
2017.09.03.VB-selejtező 2018
magyarország
0:1
portugália
VB-selejtező 2018
2017.03.25.VB-selejtező 2018
portugália
3:0
magyarország
VB-selejtező 2018
2016.06.22.Európa-bajnokság 2016
magyarország
3:3
portugália
Európa-bajnokság 2016
2009.10.10.VB-selejtező 2010
portugália
3:0
magyarország
VB-selejtező 2010
2009.09.09.VB-selejtező 2010
magyarország
0:1
portugália
VB-selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Portugália

Rögtön az egyik legnehezebb mérkőzéssel indítunk, de mire leírtuk ezt a mondatot, végig is pörgettük magunkban: Ezúttal nincs olyan, hogy könnyű. Ezúttal mindenki a nagyon nehéz kategóriába tartozik.

A regnáló Európa-bajnok is nálunk kötött ki, vagy mi kötöttünk ki náluk, teljesen mindegy. A négy évvel ezelőttihez képest egy sokkal erősebb brigádot állított össze Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya. Az EB-döntő hőse, Éder már nincs itt, de van helyette más.

Minden csapatrészben extrák, ezen nincs is mit szépíteni.

A kapustól kezdve egészen a csatársorig. Itt van természetesen Cristiano Ronaldo, aki még 35 évesen is egy igazi gólgép, Bruno Fernándes, az MU új közönségkedvence, a csatársorban Diogo Jota és André Silva, hátul Rubén Dias, Joao Cancelo, Pepe, José Fonte és Raphael Guerreiro. Egész egyszerűen ennek a csapatnak most nincs gyenge pontja.

De, mint csapat is jól fognak muzsikálni? Mert az édeskevés, hogy egyénileg kiemelkedő játékosok.

Csoportjukat nem nyerték meg, meglepetésre az ukránok végeztek ott az élen. A spanyolok elleni felkészülési mérkőzésükön nem esett egy gól sem, de a második meccsen kilyukadt a gólzsák: Izrael legjobbjai ellen 4-0-ra nyertek.

Volt egy kis ijedtség, mivel Sergio Busquets, a spanyol csapat koronavírusos tagja a barátságos meccsen 61 percet játszott, a meccs előtt fotókat készítettek a portugál csapat játékosaival, a meccs végén többekkel kezet fogott, Ronaldot meg is ölelte.

Ám úgy tűnik, megúszták, minden teszt negatív lett a hétfői napon.

Összefoglalás

A 2016-os EB már a múlté. Azóta már kétszer összefutott a magyar és a portugál válogatott, és egyszer sem sikerült pontot szerezni. A 2018-as VB-re készülve, a selejtezőben kerültünk egy csoportba, az első meccset 3-0-ra nyerték André Silváék, a második már nem volt ennyire sima, akkor csak egy találattal volt jobb a Selecao.

Tisztában vannak vele a játékosok, hogy már előre lesajnálják őket, ez pedig egyfajta doppingként is hathat. Na meg a fullon lévő Puskás Aréna, a fanatikus szurkolók is odateszik majd magukat, és így 12-en leszünk majd 11 ellen.

A magyar csapat egyben van, 11 mérkőzés óta őrzik a veretlenségüket, és igazán fantasztikus eredmény lenne ismét pontot rabolni a regnáló Európa-bajnoktól.

Ha hosszabb ideig nem esik gól, akkor még akár többet is elérhetünk, de ha a portugálok már az elején betalálnak, akkor gond lehet.

Nem gondolnám, hogy Rossi hirtelen beállna védekezni majd, a közelmúltban már bebizonyítottuk, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, ezért vagyunk a Nemzetek Ligájában is a legjobbak között.

A fogadóirodák természetesen Ronaldoék győzelmét várják, nincs ezzel semmi gond, valóban ők a favoritok. Azonban az oddsból az is látszik, hogy meghagyják az esélyét annak, hogy bravúrt hajtson végre a magyar válogatott.

Kalmár és Szoboszlai nélkül nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen. Vagy ha lehetetlen, ez a brigád azt is meg tudja oldani. Reálisan nézve mi is portugál győzelmet jósolnánk, ha a szívünket elhallgattatjuk, de ilyet ezúttal nem teszünk. Azt reméljük, hogy a portugálok koncentrációja nem tart ki végig, a teljes kilencven perc alatt, és mi is gólt tudunk szerezni. Épp ezért a tippünk: Mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső