Olaszország – Anglia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 10.
2021. Július 11. Vasárnap, 21:00 Wembley Stadium
Olaszország
vs
Anglia

Az utolsó meccs, ez is eljött. Remek egy hónapon vagyunk túl, egy kifejezetten érzelmekben és eseményekben tornát láthattunk, ami holnap este véget ér és eldől, hogy Roberto Mancini vagy Gareth Southgate együttese örülhet majd. Hogy „hazatér” vagy sem?

Olaszország együttese veretlenül érkezik a tornára, ahogy Anglia is, a mutatott játék alapján mindketten megérdemelnék a trófeát, de mint tudjuk, hogy ez nem lehetséges, itt nincs megosztott első hely. Itt lesz egy győztes meg egy vesztes. És a vesztesnek nagyon fog fájni.

Harry Kane meg is mondta, a keretben levő játékosok nagy részének ez az utolsó lehetősége, több ilyen számukra nem lesz. De egyébként ugyanez igaz az olaszokra, gondoljunk csak bele, hogy például Chiellini vagy Bonucci hány esztendős…

Mindkét oldalon vannak igazi küzdők, mindkét oldalon vannak szimpatikus srácok, de ez a cikk most nem a szimpátiáról szól, hanem arról, hogy egy kis zsebpénzt eltehessünk a meccs végén.

Jöjjön az Euro 2020 utolsó mérkőzése: Olaszország – Anglia.

A döntőig vezető út

Átvesszük, hogyan sikerült eljutni a londoni fináléig a csapatoknak, milyen akadályokkal kellett szembenézniük, illetve, hogy szerintünk mi várható a fináléban.

Olaszország

Két hónap híján három éve történt utoljára, hogy Olaszország együttese vereséget szenvedett. A Ventura-korszakot követően nem volt túlságosan pozitív a válogatott megítélése, és úgy egyáltalán a válogatott jövőképének megítélése, ám Roberto Mancini érkezésével mindent megváltoztatott.

Az EB-n voltak jobb és rosszabb meccseik, de egy biztos: Az akarással, a küzdéssel, az egymásért való harccal sosem volt probléma.

Érdekesség egyébként, milyen szép íve van ennek az EB-nek: A megnyitó Rómában volt, itt játszotta első mérkőzését Olaszország, a döntő pedig az aktuális ellenfél otthonában, a londoni Wembley Stadionban lesz.

De most foglalkozzunk az olasz meccsekkel! Sokan nem vették komolyan az Azzurrit, aztán meglátták, hogyan játszanak a törökök ellen. Már a kezdetektől érvényesíteni tudták az akaratukat a gyengén futballozó Günes-csapat ellen, ez végül három gólban realizálódott, az olasz drukkerek pedig már egy mérkőzés alapján bízni kezdtek.

Második csoportmeccsüket szintén nyerték, Svájc legjobbjai sem tudták megállítani Immobilét és társait, bár itt pontosabb lenne az, hogy Manuel Locatellit és társait, a Sassuolo középpályása ugyanis duplázott a találkozón, a vége 3-0 lett.

Wales ellen már úgy készülhetett Mancini, hogy a továbbjutás mindenképp megvan, ettől függetlenül nem vették félvállról a meccset, és Matteo Pessina találatának köszönhetően 1-0-ra nyertek. Hibátlan mérleg, 0 kapott gól, Olaszország az EB egyik favoritjává vált.

Aztán az osztrákok elleni nyolcaddöntőn volt egy kis ijedtség, ugyanis David Alabáék nagy csatára késztették az Azzurrit, a 0-0-val végződő rendes játékidő után csak a túlórában sikerült 2-1-re nyerni. Necces volt, de megvolt.

A legjobb nyolc között a világelső Belgium következett, és itt nem a parádés támadójátéké, hanem a kőkemény védekezésé volt a főszerep. De Olaszország megmutatta, hogy ebben is jó (még szép), és 2-1-gyel kiverték a vörös ördögöket.

Spanyolország együttese sem járt jobban, pedig, ha csak az elődöntőt nézzük, akkor inkább a vörös fúria érdemelt volna döntőt, de a kapu előtt ismét nem tudtak határozottak lenni, ahogy a tizenegyesrúgások alatt sem…

Olaszország úgy lett döntős az EB-n, hogy az előző világbajnokságra nem is tudták kvalifikálni magukat.

Előző 5 meccs eredménye
2018.03.27.Barátságos Mérkőzés
anglia
1:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2015.03.31.Barátságos Mérkőzés
olaszország
1:1
anglia
Barátságos Mérkőzés
2014.06.15.Világbajnokság 2014
anglia
1:2
olaszország
Világbajnokság 2014
2012.08.15.Barátságos Mérkőzés
anglia
2:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2012.06.24.Európa-bajnokság 2012
anglia
2:4
olaszország
Európa-bajnokság 2012
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anglia

A tornát megelőzően Olaszországot nem tartották favoritnak, annál inkább Angliát. It’s coming home – a csapból is ez folyt -, de a kezdés nem volt valami fényes, a forma inkább az egyenes kieséses szakaszban ívelt felfelé.

Nagy rangadóval indítottak Rice-ék, a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal játszottak, és bár a játék rendben volt, „csak” egy gólt tudtak rúgni. Mondjuk, az is három pontot ért.

A brit rangadón, Skócia ellen már az az egy sem jött össze, igaz, nem is kaptak gólt, gólnélküli döntetlennel végeztek a felek.

A harmadik meccsüket a csoportban szintén négy pontot szerző Csehország ellen vívták, és Raheem Sterling góljának köszönhetően végül megnyerték a csoportjukat. Két rúgott gól – nem túl fényes -, de nulla kapott – ez már annál inkább.

A nyolcaddöntőben simán intézték el a németeket, készülhettek a negyeddöntőre, ahol Ukrajna volt az ellenfél. Itt történt, hogy Harry Kane is megérkezett az EB-re, két góljával vezére volt a csapatnak, akik 4-0-ra igázták le Shevchenkoékat.

Az elődöntő meg… Hazai pályán fogadták a dán csapatot, akiknek a döntőbe jutás igazi meglepetés lett volna. Emlékezetes meccs marad, annyi szent, többek között azért, mert Jordan Pickford először kapitulált – Mikkel Damsgaard szabadrúgása után -, illetve azért is, mert Makkelie játékvezető érdekes tizenegyest ajándékozott a háromoroszlánosoknak a hosszabbításban, ami után a fél világ felforrt.

Anglia 1966 után ismét döntőt játszik, mindezt pedig hazai pályán…

Összefoglalás

Szóval, hazatér? Nem tér? Hajlunk rá, hogy igen. Meg arra is, hogy nem. Ezzel nem lettetek okosabbak, igaz? Mi sem…

Vegyes érzéseink vannak a mérkőzést illetően, hiszen mindketten tettek le annyit az asztalra, hogy megérdemeljék, de mint említettük, két győztes nem lehet.

Beszéljünk egy kicsit a kezdőkről. Tényleg egy kicsit, mert az előzetesen várt kezdők egy az egyben megegyeznek azzal, amit az elődöntőben láthattunk a fiúktól. Egy probléma lehet az olaszoknál, mégpedig az, hogy Federico Chiesa kisebb sérülést szenvedett Spanyolország ellen, ez okozhat fejtörést Mancininek. Ha nem lesz egészséges és bevethető a Juve szélsője, akkor Domenico Berardi kapja vissza a jobbszélt.

Anglia középpályája nem igazán szuperált jól a dánok ellen – gondolunk itt Declan Rice és Kalvin Phillips játékára -, de Southgate biztosan velük képzeli el a döntőt is, ők azok, akik stabilitást adnak a középpályára. Kivéve, ha az ellenfél nem hagyja levegőhöz jutni őket. Ezt láthattuk szerdán.

Raheem Sterling az egész viadal során remekül játszik, elsősorban benne látjuk a legnagyobb veszélyforrást Anglia részéről. Ha nem is góllal, de elfutásaival, passzaival, kiugratásaival eldöntheti a meccset. A passzok pedig Harry Kane felé fognak gurulni és szállni, aki a negyeddöntőben megtalálta a góllövő cipőjét. Chiellini és Bonucci viszont van annyira rutinos, hogy megfogják a City által megkörnyékezett csatárt.

Olaszország elsősorban Chiesa játékában bízhat, aki az egyenes kieséses meccsek alatt vezére volt a csapatnak. Ellenben Ciro Immobile játéka erősen visszaesett, ettől függetlenül nem gondolnánk, hogy Belotti beugrana a helyére.

Nem gondolnánk arra sem, hogy nyílt sisakos játékot fogunk látni, hatalmas küzdelemre számítunk, ahol egyetlen gól dönthet. Arra is látunk esélyt, hogy 90 perc alatt nem sikerül eldönteni a mérkőzést, nem lenne egyedi eset, így tippünk az, hogy 2,5 gólnál kevesebb lesz a rendes játékidőben, illetve az, hogy döntetlenre végződik a találkozó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső