Olaszország – Ausztria: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 23.
2021. Június 26. Szombat, 21:00 Wembley Stadium
Olaszország
vs
Ausztria

Szombaton este, a Wales – Dánia összecsapást követően újabb nyolcaddöntős mérkőzést nézhetünk meg, Olaszország – Ausztria találkozót rendeznek az Európa-bajnokságon, ami szintén jó kis meccsnek ígérkezik.

Olaszországé az eddigi legjobb, legmeggyőzőbb teljesítmény a tornán, ezen sokan meg is voltak lepődve, de nem mi. Tudtuk, hogy a 2018. szeptembere óta veretlen olaszok sokáig menetelhetnek, akár még a trónra is felülhetnek. Jó, az még azért nagyon messze van, de a csoportmeccsek alapján lehet ebben bízni az olasz drukkereknek.

Ausztria második helye számunkra viszont meglepetés, oda egyértelműen Ukrajnát vártuk az első két mérkőzésük alapján, ám David Alabáék az utolsó fordulóban egy nem túl színvonalas mérkőzésen végül maguk alá gyűrték Andriy Shevchenko gárdáját.

Ezzel történelmet írtak, a torna előtt még góljuk sem volt, anélkül pedig nehéz az egyenes kieséses szakaszba kerülni.

Nehezebb ellenfelet nem is kaphattak volna, első blikkre ez a Mancini-féle csapat ketté fogja törni őket. De ha úgy játszanak, ahogy az ukránok elleni első félidőben… Akkor megizzaszthatják Locatelliéket.

Kezdjünk neki!

Hogy jutottunk el idáig?

Foglaljuk össze nagyon röviden, mi történt Olaszország és Ausztria válogatottjával a csoportmérkőzések alatt!

Olaszország

A 2018-as válságot és Venturát követően Roberto Mancini ült le az olasz kispadra, és egy remek sorozat vette kezdetét. Három év telt el azóta, hogy az Azzurri vereséget szenvedett volna, a selejtezőket totálisan hibátlanul vették, a felkészülési meccseiken 11 gólt lőttek és egyet sem kaptak. A helyzet több volt, mint biztató.

A nyitómérkőzést ők vívták, Rómában, a Stadio Olimpicoban, ahol az ellenfél Törökország volt. Ez a török csapat nem egy félelmetes oroszlán benyomását keltette, hanem egy riadt kiscicáét, Insigne és társai úgy hatoltak át a védelmükön, mint forró kés a vajon.

A második félidőben történt, hogy be tudták őket darálni, kellett ehhez Merih Demiral öngólja, majd Ciro Immobile közeli lövése, és Lorenzo Insigne csavarása.

Az Azzurri második meccsét Svájc ellen játszotta, a játék pedig itt is pörgött, esélyt sem hagytak Shaqiriéknak Bonucciék. Manuel Locatelli volt a mérkőzés hőse, előbb egy mintaszerű kontra végén talált közelről a hálóba, majd 18-ról leadott löketét volt képtetlen védeni Sommer, és végül azért ismét beköszönt Ciro Immobile is.

Ekkor már biztos volt, hogy Olaszország a legjobb 16-ban van, ám hajtottak a csoportelsőségre, ami elúszhatott volna, amennyiben Wales ellen vereséget szenvednek. Nem bízták a véletlenre, Matteo Pessina góljával a másik továbbjutót is megverték.

Így végül hibátlanul, gólt sem kapva menetelnek… Van még valaki, aki szerint az olaszoknak továbbra sincs esélye az Európa-bajnoki címre? Szerintünk, ha vannak is, ők vannak kisebbségben.

Előző 5 meccs eredménye
2008.08.20.Nemzetek Ligája
olaszország
2:2
ausztria
Nemzetek Ligája
1998.06.23.Világbajnokság 1998
olaszország
2:1
ausztria
Világbajnokság 1998
1990.06.09.Világbajnokság 1990
olaszország
1:0
ausztria
Világbajnokság 1990
1978.06.18.Világbajnokság 1978
olaszország
1:0
ausztria
Világbajnokság 1978
1971.11.20.EB-selejtező 1972
olaszország
2:2
ausztria
EB-selejtező 1972
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ausztria

Franco Foda csapatáról tudtuk, hogy remek egyéniségekből áll, a csapat java része a Bundesligában játszik, gyengének egyáltalán nem nevezhetők, de bennünk motoszkált, hogy öt évvel ezelőtt csak legyőztük őket 2-0-ra… Így talán ezért sem számoltunk az osztrák válogatottal komolyabban. Pedig kellett volna, hiszen ott vannak a legjobb 16 között.

Felkészülési mérkőzéseiken nem tudtak győzni, egy jó meccsen 1-0-ra kikaptak Angliától, utána 0-0-t játszottak Szlovákiával.

Az első csoportmeccset a leggyengébbnek tartott Észak-Macedónia ellen játszották, és mivel a macedón futball jelentős javuláson esett át, nem tudhattuk, mi sül ki a meccsből. Hamar vezetést szereztek Lainer révén a sógorok, de ezt még Goran Pandev még kiegyenlítette.

Jött egy hosszú huzavona, mindkét együttes előtt voltak lehetőségek, Foda cseréi viszont ültek, mind Marko Arnautovic, mind Michael Gregoritsch hálóba talált, így végül egy könnyűnek tűnő győzelemmel indított Ausztria.

A leggyengébb után következett a legerősebb, és itt bizony nem volt kecmec, az Oranje két góllal bizonyult jobbnak, előbb Memphis Depay, majd a torna felfedezettje, Denzel Dumfries talált be, 2-0-ra nyert Hollandia.

Következett a ki-ki meccs. Mindkét csapat fogadkozott, hogy meg fogják nyerni a találkozót, hogy meg akarják nyerni a találkozót, és bevalljuk férfiasan, mi Ukrajnának hittünk. Pedig nem nekik kellett volna. Andriy Yarmolenkoék ritka gyenge napot fogtak ki, vagy Franco Foda húzta ki az ukrán csapat méregfogát, mindenesetre a találkozót 1-0-ra az osztrákok nyerték, a gólt az a Christoph Baumgartner szerezte, akit nem sokkal később le kellett cserélni.

Ennek a győzelemnek köszönhetően Ausztria végül hatpontosként zárta a C csoportot.

Összefoglalás

Nagy szó, hogy Ukrajnát így sikerült megverni, talán ők erősebbek voltak ezen a tornán, ám nem összehasonlítható az erősség egy Olaszországgal. Látszott, hogy amikor az osztrák csapat egy náluk képzett együttes ellen kerül pályára, akkor azért vannak problémák. Természetesen a Hollandia elleni mérkőzésre gondolunk ezúttal.

Nem tudjuk, az olaszok meddig mehetnek, meddig juthatnak, de az látszik, hogy a keret bő, van kihez nyúlni, ha valaki kiesik. Jelenleg két sérültje van az olasz válogatottnak, Alessandro Florenzi még a törökök ellen sérült meg, Giorgio Chiellini pedig a Svájc elleni mérkőzésen. A PSG jobbhátvédjét azóta Di Lorenzo pótolta, majd a harmadik meccsen Rafael Toloi, középen pedig Francesco Acerbi és Alessandro Bastoni voltak Bonucci párja.

Az osztrák csapatnál Valentino Lazaro kiesett, arról viszont nem találtam információt, hogy mi a helyzet Christoph Baumgartnerrel. Egyébként Dietmar Hamann és Damian Duff szakértettek az ukrán – osztrák meccsen, és éles kritikát fogalmaztak meg mindketten azzal kapcsolatban, hogy a szövetségi kapitányok, illetve maga az UEFA sem veszi komolyan a fejsérüléseket. Ijesztő volt nézni, hogy Baumgartner egy ideig azt sem tudja, milyen rendezvényen van, többször is visszatért a pályára, mígnem tényleg nem bírta tovább. Foda pedig eleinte semmit nem tett.

De kapott egyébként Didier Deschamps is, amiért Pavard a pályán maradt a németek ellen.

Eltértünk a tárgytól…

Már eltelt 23 év, hogy ez a két válogatott megmérkőzött volna egymással, így – láthatjátok, sejthetitek -, hogy azóta kissé megváltozott a helyzet a csapatok háza táján. Mi ezeket az eredményeket ezúttal nem tudjuk a fontos tényezők közé rakni.

Azt viszont igen, amit eddig láttunk. Egy magabiztos, erőtől és önbizalomtól duzzadó olasz csapatot, és egy olyan osztrák együttest, akik talán maguk sem gondolták, hogy eljutnak idáig.

Nem fogunk senkit meglepni a tippünkkel: Olasz győzelmet várunk. Olyan teljesítménnyel, mint amit Svájc vagy Törökország ellen mutattak Berardiék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső