Portugália – Franciaország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 22.
2021. Június 23. Szerda, 21:00 Puskás Aréna
Portugália
vs
Franciaország

Elérkeztünk az utolsó előtti mérkőzéshez, már, ami a csoportmeccseket illeti (még egy szlovák – spanyollal leszünk adósak, az is hamarosan érkezik), ezt követően lesz két nap pihenőnk, amikor a srácok is pihennek, majd újult erővel vetik bele magukat az egyenes kieséses szakaszba. De vajon kik lesznek azok, akik ott lehetnek a legjobb tizenhat között?

Előfordulhat, hogy a Portugália – Franciaország kettős közül egyik sem? Nem, az lehetetlen. De jó lenne meglepetést okozni. A matematikai esély megvan rá, hiszen Németország jelenleg a második három ponttal, őket követi Portugália szintén három ponttal, míg a magyarok 1 pontot szereztek. De ha nyerünk Münchenben, Franciaország pedig megveri Ronaldoékat, akkor a címvédő búcsúzna.

Tudom, mindenki tudja, hogy erre elég kevés az esély, de egyszerűen jó, ezen agyalni, számolgatni, ésatöbbi, ésatöbbi.

De most ezzel a mérkőzéssel foglalkozzunk. Portugália két öngólnak „köszönhetően” elég komoly verésbe szaladt bele az első meccsen nem túl jó teljesítményt nyújtó németektől. Itt viszont nagyon haraptak a Löw-fiúk, Gosens például egészen elképesztő volt, de dicséretet érdemel még Havertz és Thomas Müller is. Franciaország meg… Ők meg nem bírtak a magyar fiúkkal a (közel) teltházas Puskás Arénában, a forduló legnagyobb meglepetését okozva ezzel.

Megismétlődik a 2016-os EB-döntő, de vajon most is 1-0-ra tudnak nyerni a portugálok? Egy biztos, ha igen, akkor a győztes gólt nem Éder fogja szerezni…

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Portugália – Németország

Negyedóra elteltével senki nem gondolta, hogy ebből egy ilyen gólgazdag meccs lesz, azt meg pláne nem, hogy kis híján kiütik a címvédőt. Cristiano Ronaldo ugyanis vezetést szerzett a luzitánoknak, egy német szögletből indult a portugál akció, Diogo Jotát a leshatáron ugratták ki, ő mellel átvette a labdát, és okosan a mellette futó Cristiano Ronaldonak passzolt. Ronaldonak ez volt a harmadik találata, ezzel az élen jár a góllövőlistán a cseh Patrick Schickkel együtt.

A félidő vége bővelkedett az érdekes jelenetekben. Portugália védelme ezekben a percekben nem igazán találta magát, ennek pedig az lett az eredménye, hogy előbb Rubén Dias, majd Raphael Guerreiro is öngólt vétett. Nem is csoda, hogy ettől szétestek mentálisan, de a félidőben már nem változott az eredmény.

De a fordulást követően negyedóra alatt elrendezte a Nationalelf a mérkőzést. Kai Havertz passzolta be Robin Gosens átadását röviddel a félidő kezdése után, majd az Atalanta szélsője maga is betalált fejjel.

Ronaldoék innen nem tudtak felállni és visszakapaszkodni, noha Fernando Santos erősen próbálkozott, a cserék sem tudtak frissíteni a gárdán. A második portugál gólt egyébként Diogo Jota szerezte, Cristiano Ronaldo adta vissza az első félidei gólpasszt.

Ezzel a németek előre ugrottak a második helyre, és egy esetleges pontazonosság esetén előnyt élveznek Bruno Fernándesékkel szemben.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.14.Nemzetek Ligája
portugália
0:1
franciaország
Nemzetek Ligája
2020.10.11.Nemzetek Ligája
franciaország
0:0
portugália
Nemzetek Ligája
2016.07.10.Európa-bajnokság 2016
portugália
1:0
franciaország
Európa-bajnokság 2016
2015.09.04.Barátságos Mérkőzés
portugália
0:1
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2014.10.11.Barátságos Mérkőzés
franciaország
2:1
portugália
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Magyarország – Franciaország

Ma már egyszer ömlengtem erről a mérkőzésről, de bármennyiszer fel tudom eleveníteni. Ha esetleg valamiért lemaradtál róla, meg az előző tippről is, akkor itt a helyed! Bánhatod, ha így van, mert egy olyan meccsről maradtál le, ami rengeteg ember emlékezetébe örökké beleégett.

A világbajnok ellen pontot tudtunk szerezni, ami hatalmas szó. Jobbak voltak-e a franciák? Persze. A tudásbeli különbség egyértelmű, de Nagy Ádáméknak helyén volt a szíve, az esze, és a lelküket ott hagyták a pályán. Pont úgy, ahogy azt a mérkőzés előtti tippünkben említettük.

A félidőben 1-0-ra vezettünk, és a gólra is ki fogok térni, de előtte beszéljünk egy kicsit a franciák helyzeteiről. Merthogy abból volt dögivel. Karim Benzema nem egyszer és nem kétszer próbált túljárni Gulácsi Péter eszén, de egyszer sem sikerült neki. Első lövését Gula ütötte ki – majd még megfogta Griezmann második kísérletét -, utána pedig bő fél óra elteltével szemmel védte a Real Madrid csatárának lövését.

Kylian Mbappé is közel járt a gólhoz, az ő fejese is centikkel ment mellé.

Aztán jött Fiola Attila. A 2016-os EB-n megsérülő Vidi játékos talán nem is kezdene, ha Hangya Szilveszter egészséges volna, ám így kezdőbe került, és meg is hálálta a bizalmat. Fejjel passzolt Sallai Roland felé, a Freiburg játékosa egyből tette vissza a labdát, „Fityó” befutott a tizenhatoson belülre, és laposan elgurította a játékszert Lloris mellett.

A második félidő egy véget nem érő hullámvasút volt. Nyomtak a franciák, ahogy csak tudtak, Pogba is beszállt a buliba, és csak lőttek mindenhonnan, ahonnan csak lehetett. Ousmane Dembele egyszer a kapufát is eltalálta, majd aztán a 68. perc meghozta a világbajnok egyenlítő gólját. Mbappé használta ki a védelem megingását, középen Antoine Griezmann előtt termett a labda, Gulácsi tehetetlen volt.

Viszont kihúztuk, az egy pont pedig csodálatos eredmény. Akármi is legyen ennek az EB-nek a vége… Senki nem gondolta, hogy ezt látni fogjuk…

Összefoglalás

Mostanság a közös meccseiken nem volt góleső, sem a Nemzetek Ligájában nem vitték nagyon túlzásba, sem a 16’-os EB-döntőn. Utóbbi azért valahol érthető.

Most viszont a portugálok úgy lépnek pályára, hogy azt sejtik: Németország simán lép túl a magyar csapaton. Ez pedig győzelmi kényszert jelent.

Sok változásra nem számítunk, bár megnéznénk André Silvát, mire megy, ha kezdőként kap lehetőséget, de eddig csak percek jutottak neki a magyarok és a németek ellen is.

A franciáknál is hasonló kezdőre számítunk, Lucas Hernández szinte biztosan játszani fog Digne helyett, Pavard játéka elvileg nem biztos, de előbbre nem látjuk okát a változtatásnak.

Benzemát máris támadják, amiért még nem lőtt gólt, pedig lehetősége volt rá, sőt a németek ellen kapuba is talált, csak Mbappé előtte lesen volt. Remekül megértik egymást a PSG zsenijével, egyértelműen jobban néznek ki a támadások, mint Giroud-val.

Egyik együttesnek sem biztos a helye a legjobb 16 között, így hát a döntetlenre sem játszhatnak, egy öreguras foci a kiesést jelentheti. Bár ők akkor már tudni fogják, hogy milyen eredmény jelent továbbjutást, és mi jelent kiesést.

Részünkről a góloknak van most értelme, annak, hogy mindkét együttes betalál. Ronaldonak és Mbappénak is jól megy a játék – bár utóbbi a kapu előtt azért hibázgat elég sokat. Az over 2,5 is jó lehet, mert a csapatoknak szüksége van a három pontra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső