Portugália – Németország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 16.
2021. Június 19. Szombat, 18:00 Fußball Arena München
Portugália
vs
Németország

Furcsa belegondolni, hogy máris újra az F csoportnál tartunk, de ez a helyzet, repül az idő, sűrű a program, megyünk előre, mint a mérgezett egér. Az elképesztően erős csoportban továbbra sem biztos, hogy ki az a két csapat, aki biztosan továbbjut, és vajon elég pontot szerez-e a harmadik, hogy ő is menjen a legjobb 16-ba.

Portugália nagyon nyögvenyelősen, már-már szenvedve tudott csak nyerni ellenünk, ez egy olyan vereség, ami rettenetesen fájt. Még órákkal a mérkőzés után is azon gondolkoztam, hogy ha ott és akkor X és/vagy Y ezt vagy azt csinál, akkor nincs gól. Felesleges dolog volt, tudjuk, hogy a fociban sincs „ha”. 84 perc nagyszerű védekezés, és igen, tudom, lesznek olyanok, akik csak a rosszat látják, és azt mondják, alig léptük át a félpályát. Köszönjük ezt a véleményt, de tőlük kérdezném: Láttátok, hogy ki az ellenfél?

Na, mindegy, előre kell tekintenünk!

Németország is pályára lépett az este folyamán, a bombaerős francia csapat, ha csak egy (szabályos) góllal is, de jobb volt. Sokkal, sokkal jobb. Nincsenek nagy reményeink szombatra, de arról a meccsről majd később.

Jöjjön a Portugália – Németország mérkőzés beharangozója!

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Magyarország – Portugália

Vannak, akik azt mondják, az EB-t nyerő portugál válogatott nem volt olyan erős, mint ez a mostani keret. Csak egyetérteni tudok velük. A védelem kőkemény, két olyan szélső védővel, akik a támadásokban és a védekezésben is elsőrangú munkát végeznek, a középpályán három kreatív játékos (Cristiano Ronaldo, Bruno Fernándes, Bernardo Silva) mögött két szürke eminenciás (William Carvalho és Danilo), elől pedig Diogo Jota.

És akkor a kispadot még szóba sem hoztuk.

A magyar válogatottat újabb csapás érte, nem elég, hogy Szoboszlai és Kalmár kiesett, most Gazdag Dánielnek kellett elhagyni a csapatot, sérülése nem jött helyre, számára máris véget ért az Európa-bajnokság.

Marco Rossi egy védekező felfogású csapatot küldött pályára, de erre számított mindenki.

Nehezen találta a magyar csapat a ritmust, Gulácsinak több bravúrt is be kellett mutatni, általában Diogo Jota volt az, aki közel járt a gólhoz. Magyar oldalon egyetlen Szalai Ádám fejest jegyeztünk fel, minden erejükkel azon voltak Nagy Ádámék, hogy megússzák kapott gól nélkül.

Ez sikerült, a félidőben 0-0-val vonultak szünetre a csapatok.

Elkezdődött a folytatás, egyik csapat sem cserélt, ugyanaz a 11-11 ember lépett pályára. És a játékban sem történt változás, de az látszott, hogy a portugál gárda egyre jobban kétségbe van esve, hiszen mindig ott volt egy láb, egy önfeláldozó becsúszás… Vagy maga Gula.

Az RB Leipzig portása védte Pepe fejesét, majd Bruno Fernándes átlövését.

Időnként mi is eljutottunk már Rui Patricio kapujáig, Sallai Roland és Szalai Ádám el is eresztett egy-egy lövést, ezeket azonban a Wolves kapusa könnyen védett.

Felbátorodtunk, úgy éreztük, hogy meglehet a meccs, Rossi is ennek szellemében cserélt. Schön Szabolcs egy perccel pályára lépését követően lesgólt szerzett, pedig 67 ezer magyar ember a helyszínen, több millió az országban ugrott fel a helyéről. Majd ült vissza csendben.

A 85. percben… Nem is tudom leírni úgy, hogy ne húzzam fel magam… Szóval, a 85. percben Raphael Guerreiro rúgott egy szerencsés gólt, Willi Orbán talpán pattant meg a Dortmund védőjének lövése, Gulácsi így tehetetlen volt. Itt eshetett szét fejben a válogatott, mert 96 másodperccel később Cakir tizenegyest fújt, Rafa Silvát rántotta vissza Orbán. Cristiano meg a kapuba lőtt.

A harmadik gólnál már felszabadultan játszottak a portugálok, mi meg feladtuk. Kipasszoltak minket, mintha edzésen lettek volna, Ronaldo duplázott. Portugália nyert, de ekkora különbség nem volt a két csapat között.

Előző 5 meccs eredménye
2014.06.16.Világbajnokság 2014
németország
4:0
portugália
Világbajnokság 2014
2012.06.09.Európa-bajnokság 2012
németország
1:0
portugália
Európa-bajnokság 2012
2008.06.19.Európa-bajnokság 2008
portugália
2:3
németország
Európa-bajnokság 2008
2006.07.08.Világbajnokság 2006
németország
3:1
portugália
Világbajnokság 2006
2000.06.20.Európa-bajnokság 2000
portugália
3:0
németország
Európa-bajnokság 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország – Németország

Áradoztunk már eleget a gallokról, a németeket pedig egy kissé talán lesajnáltuk, mindenesetre tegnap este egyikük sem tett arról, hogy a véleményünk megváltozzon. A világbajnoki címvédő végül 1-0-ra nyert Münchenben, az Allianz Arénában, ám ez könnyen lehetett volna 3-0 is.

Jogi Löw három belső védővel állt fel, ahogy már a felkészülési meccseken is láthattuk tőlük, a francia kezdőben pedig egyáltalán nem volt meglepetés, mi kissé támadóbb csapatot vártunk, Adrien Rabiot mellett döntött a mester, aki egy kicsit stabilabbá tehette a középpályát.

Kylian Mbappé ficánkolt, az első helyzet az övé volt, Manuel Neuer a szélről leadott lövést oldalra tudta ütni. Négy perccel később Paul Pogba külsővel indította a balbekket, Lucas Hernandezt, a védő nem sokat teketóriázott, erőből középre lőtt, Mats Hummels pedig mentés helyett bombagólt lőtt a saját kapujába.

Igazából a német csapat komolyabb gólhelyzet nélkül hozta le az első félidőt, valami nem működött Krooséknál.

A fordulás után pedig ez nem lett jobb. A francia csapat két gólt is szerzett a folytatásban, előbb Kylian Mbappé bolondította meg a védőket, mielőtt a labdája a kapufáról a hálóba került, majd Karim Benzema egy kontra végén mattolta Neuert. A bibi az volt, hogy mindkét találatot les előzte meg.

A nézőtéren helyet foglaló Hansi Flicknek lesz dolga, miután Löw majd távozik. Kérdés, hogy milyen lesz a búcsú…

Összefoglalás

Sokan azt mondják, hogy a portugálok gyengébbek, mint a németek. Én, mi ezzel nem értünk egyet. Talán ezt már említettem. Minden poszton van egy világklasszis kis túlzással, míg a németeknél a védelem nálam nem annyira számít erősnek.

Támadásban is voltak problémák, igaz, a Kimpembe – Varane duó extrát játszott tegnap este.

Megint mások a korábbi meccsekre hivatkozva azt mondják, a Nationalelf nyerni fog, hiszen az elmúlt öt meccsükből négyet ők nyertek, legutóbb nagyon megverték a Selecaot, 4-0 lett a 2014-es VB-n. És itt a kulcsszó: hogy ez hét évvel ezelőtt történt. Azóta rengeteget változtak a csapatok, a németek láthatóan épp egy sorcserét akarnak végrehajtani, rengeteg az új játékos, akik majd a csapat alappillérei lehetnek (Neuhaus, Ginter, Havertz stb.), ám az átmenet sosem könnyű.

A németek más futballt játsszanak, mint a magyarok, ők – a vereség tudatában – biztosan nem fognak beállni védekezni, létfontosságú számukra a három pont megszerzése. És ezt a technikás, gyors passzokkal operáló portugálok csúnyán kihasználhatják.

Talán túlságosan is biztos vagyok a dolgomban, de én a portugálok győzelmére tippelek az F csoport második mérkőzésén.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső