Spanyolország – Lengyelország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 17.
2021. Június 19. Szombat, 21:00 Estadio La Cartuja
Spanyolország
vs
Lengyelország

Egy mérkőzésünk maradt a második körből, az E csoportban két olyan együttes méri össze az erejét, akik az első fordulóban nem tudtak nyerni, azaz jöjjön a Spanyolország – Lengyelország találkozó. Túlzás lenne azt állítani, hogy mindkét csapattól többet vártunk? Szerintem nem.

Ne essék félreértés, a spanyol válogatott az egyik legszebb játékot, a legszebb futballt mutatta be, de a kapu előtt bizonytalanok voltak, ennek pedig meglett a böjtje, Svédország egy pontot el tudott rabolni a La Cartujából. Megváltozott a spanyol csapat játékosok terén, ám a filozófia változatlan. Sok – rengeteg – passz, labdavesztés esetén pedig azonnal két-három-négy játékos csap le az ellenfél labdás emberére.

A képlet egyszerűnek tűnik, ám ehhez olyan szintű játékintelligencia szükségeltetik, ami a spanyoloknak a vérében van. De a góllövés egyelőre úgy tűnik, hogy nincs. És ki lehet kapni 7-8-900 passzal is egy meccsen, ha a lényegről megfeledkezel.

Lengyelország csapatától bőven többet vártunk, és lehet, hogy nem erről kellene beszélni, ha Grzegorz Krychowiakot nem állította volna ki a játékvezető. Jogos volt a kiállítás? Nem, véleményünk szerint túlzás volt, de egy sárgával rendelkező játékosnak nem biztos, hogy így kell odalépni, ahogy Krychowiak odalépett.

Győzelmi kényszerben mindkét csapat, a sevillai közönség pedig annyira most nincs a La Roja mellett, ez egy nehezítő tényező. De a három pont megszerzését ez nem szabad, hogy befolyásolja.

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Spanyolország – Svédország

Luis Enrique alaposan megkeverte a kártyákat, egy olyan kezdőt küldött a La Cartuja gyepére, amit évek alatt sem találtunk volna ki. Ez nem kritika, ránézésre is jól nézett ki a megfiatalított spanyol csapat, de a svéd sem tűnt rossznak. Igaz, mindkét csapathoz betette a lábát a koronavírus, Sergio Busquets a spanyoloktól, Dejan Kulusevski és Mattias Svanberg a svédektől nem léphetett pályára.

Megszokhattuk már a spanyoloktól, hogy szeretik dédelgetni a labdát, elég megnézni a félidei statisztikát, 79 százalékban (!) volt náluk a játékszer.

Helyzetük is akadt, Dani Olmo fejesét Robin Olsen védte, majd Koke lőtt ígéretes helyzetben fölé.

A nagy nyomás ellenére egyszer Alexander Isak is eljutott a hazai kapuig, ott a lövését a jobbhátvédként funkcionáló Marcos Llorrente kapufára rúgta, így úszták meg a spanyolok a kapott gólt.

A második félidőben a rossz formában levő Alvaro Morata is helyzetbe került, szegény srác, a lecserélésekor füttykoncertet kapott.

Alexander Isak az első félidőhöz hasonlóan kiharcolt magának egy helyzetet, de míg először lőtt, most passzolt Marcus Berghez, akit annyira meglepett a labda, hogy képes volt kihagyni az ajtó-ablak ziccert.

A Morata helyére beálló Gerard Morenoé volt – vagy inkább lehetett volna – az utolsó szó, közeli fejesét az ihletett formában védő Olsen lábbal védte, így megóvta csapatát a góltól, és szerzett Svédországnak egy pontot.

Tetszetős volt a spanyolok játéka, de ha a kapu előtt nem tudják majd feltalálni magukat, akkor ez bizony veszett fejsze nyele…

Előző meccs eredménye
2010.06.08.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
6:0
lengyelország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország – Szlovákia

Az EB egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy elegendő-e fél év arra, hogy egy szövetségi kapitány és csapata összecsiszolódjon? Elegendő-e fél év arra, hogy saját elképzeléseit átadja és a pályán azt viszont lássa. Egy meccs után a válasz az, hogy nem, nem elég.

Leírni nem kell és nem is szabad a lengyel válogatottat, de a Szlovákia elleni mérkőzésen – főleg az elején – nem túl sok biztató momentumot láthattak a szurkolók.

Sokkal inkább látszott a szlovákokon, hogy nyerni akarnak, hogy csapatként funkcionálnak, és ennek elég hamar, már a 18. percben meglett az eredménye. A főszereplő Robert Mak, a Fradi szélsője volt, aki gyönyörű cselekkel bolondította meg a lengyel védőket a baloldalon, majd befelé húzott, lőtt… A többihez meg ugyan sok köze nem volt, de a focihoz néha kell a szerencse is. Mak lövése előbb Gliken, majd a kapufán változtatott irányt, végül a vetődő Wojciech Szczesny hátáról a kapuba vánszorgott.

A gól után is aktívabbak maradtak a szlovákok, helyzetük is volt, míg az ellenfélnél szinte semmi. Robert Lewandowskit nem tudták megjátszani, a támadónak pedig lételeme, hogy kiszolgálják, hiába elegendő neki egy zsebkendőnyi terület ahhoz, hogy gólt szerezzen.

A szünet után meglőtték az EB-k történetének második leggyorsabb második félidős gólját. Gyönyörű akciót vezetett a lengyel csapat, melynek a végén Karol Linetty egyenlített.

Talán meg is nyerték volna a meccset, jelentősen feljavult a játékuk, ám a bevezetőben említett Grzegorz Krychowiak sárga lapja tudatában odalépett az ellenfélnek, Hategan játékvezető pedig kiállította a középpályást.

Hét perc alatt kihasználta az emberelőnyt Szlovákia, egy szögletet Martin Skriniar úgy vett át és úgy lőtt be, mintha nem is belső védő lenne, hanem vérbeli befejező csatár.

Ezzel a góllal Lengyelország vereséggel nyitott, és egy Spanyolország elleni fiaskó a kiesés szélére sodorja őket majd. Már, ha nyer Spanyolország.

Összefoglalás

De nyer Spanyolország? Ez itt a nagy kérdés. Alvaro Morata nincs jó formában, valamint a kezdőben helyet kapó Ferrán Torres sincs most nagy formában, a Cityben nem igazán játszott az idényben. Ilyen esetben lehet, hogy jól jött volna egy Iago Aspas vagy egy Marco Asensio… De a padon is ott van Pablo Sarabia vagy Adama Traoré, messze nem biztos, hogy nem veti be valamelyiküket Luis Enrique.

A középpálya rendben volt, nagyjából a védelem is, bár Isak azért tudott fickándozni.

A lengyeleknél Krychowiakot kell mindenképp pótolni, valószínűleg Moder kap szerepet.

Tizenegy éve, hogy utoljára találkoztak egymással, egy olyan eredménnyel Spanyolország most is kiegyezne, 6-0-ra verték a lengyeleket, de az még egy másik spanyol csapat volt David Villával, Andrés Iniestával, Xavi Hernándezzel, Xabi Alonsoval, Carles Puyollal, Iker Casillasszal… Micsoda csapat volt az…

A győzelmi kényszer, a szurkolóknak való megfelelés dolgozni fog, Spanyolországnak véleményünk szerint ezúttal ki fog jönni a lépés. Szerintünk simán fognak nyerni Gerard Morenoék, akár még az is előfordulhat, hogy 2,5 gól fölött végeznek a csapatok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső