Spanyolország – Svédország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 11.
2021. Június 14. Hétfő, 21:00 Estadio La Cartuja
Spanyolország
vs
Svédország

Ugrunk az E csoport másik mérkőzésére, amelyet majd Sevillában bonyolítanak le hétfőn este. A Spanyolország – Svédország meccsről lesz szó, amely a fogadóirodák szerint annyira egyértelműen hazai, hogy szinte alig fizetnek érte. Egy Európa-bajnokság azonban hozhat váratlan meccseket, ezt már számtalanszor láthattuk, elegendő csak az elmúlt VB-re vagy EB-re gondolni. Ott is születtek olyan eredmények, amire senki nem számított.

És a spanyol válogatott, élükön Luis Enrique mesterrel ismételten gondterhelt lehet, csakúgy, mint Oroszországban. Nem szeretnénk ismételni magunk, így csak dióhéjban mesélnénk el, hátha lemaradt valaki: Hétfőn derült ki, hogy Sergio Busquets elkapta a koronavírust, így el is hagyta a madridi edzőtábort, a többi játékost pedig azonnal tesztelésnek vetették alá, egyénileg tudtak csak készülni. A teszt Diego Llorrente esetében ismét pozitív lett, így ő is elhagyta a tábort, a spanyol keret pedig 22 főre olvadt a kezdetekre. Ugyanis Luis Enrique csak 24 játékost hívott meg…

Röpültek is a vészbehívók, az U21-es gárdából 11 játékosnak, meg még másik hat embernek kellett haptákban állnia, hátha csörög a telefon.

A legfrissebb hírek szerint Llorrente esetében vaklárma volt, a teszt fals eredményt hozott, a Leeds United védője már a társakkal készülhet.

Minden bizonnyal nem jött jól ez a kis intermezzo a csapat felkészülésének, kettő helyett csak egy felkészülési meccset tudtak játszani, a főpróbát végül a fiatalok játszották le, nyertek is Litvánia ellen 4-0-ra, ami azért… Hát, erős…

Ellenfelük Svédország csapata, akiknél ugyanez a probléma merült fel, két rendkívül fontos láncszem esett ki – egyelőre. Dejan Kulusevski és Mattias Svanberg is megfertőződött, az eljárás ugyanaz volt, mint a spanyoloknál. És ha még hozzátesszük, hogy Zlatan Ibrahimovic el sem utazhatott…

Problémák tehát mindkét együttesnél vannak, vajon ki fogja jobban kezelni ezeket?

Spanyolország

De előbb a spanyolok következnek, hivatalosan ők a pályaválasztók, no meg amúgy is őket lehet hazai csapatnak nevezni.

A fenti problémák mellett is van miről beszélni Spanyolország csapatának kapcsán, hiszen már a kerethirdetés sem zajlott simán. Soha, egyetlenegyszer sem fordult elő, hogy Real Madrid játékos vagy játékosok nélkül vágott volna neki egy nagy tornának a seleccion. Egészen eddig. Luis Enrique, a visszatérő kapitány ezúttal nem számított sem Dani Carvajalra, sem Lucas Vazquezre, sem Iscora, sem Nachora, sem Marco Asensiora, sem pedig a csapatkapitányra, Sergio Ramosra.

Érdekes amúgy, hogy még a vészbehívottak között is előbbre volt mondjuk Raúl Albiol… Ó, és Iago Aspast is sokan hiányolták, a Celta vezére parádés szezont tudhat maga mögött, mégsem volt elég jó, hogy a címeres mezt magára húzhassa.

A spanyol csapat így némiképp megújult. Nem tartják őket a torna legesélyesebbjei között, ám a keret erős, kérdés, hogy mennyire lesz működőképes. Oroszországban egyetlen változás – a vezetőedző személye – komoly zavart okozott a fejekben, és dicstelen véget ért számukra a torna.

Most ezt a csorbát kellene kiköszörülni, a szurkolók két csalódást nem tudnának megélni, nem ehhez vannak szokva, tekintve, hogy nem is olyan régen még verhetetlennek hitték a válogatottat.

Egyetlen felkészülési meccsük volt – úgy igazán -, a portugálok ellen nem született gól, pedig közel álltak hozzá több ízben is Alvaro Moratáék.

Rengeteg kérdésünk lenne, mivel nem látunk bele Luis Enrique fejébe, csak elképzelésünk lehet róla, hogy mit is akar játszani ez a gárda. Ha azt, amit gondolunk, az a csoportkörhöz bőven elég lesz, később meg majd kiderül…

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.15.EB-selejtező 2020
svédország
1:1
spanyolország
EB-selejtező 2020
2019.06.10.EB-selejtező 2020
spanyolország
3:0
svédország
EB-selejtező 2020
2008.06.14.Európa-bajnokság 2008
svédország
1:2
spanyolország
Európa-bajnokság 2008
2007.11.17.EB-selejtező 2008
spanyolország
3:0
svédország
EB-selejtező 2008
2006.10.07.EB-selejtező 2008
svédország
2:0
spanyolország
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svédország

A skandináv ország legnagyobb hiányzója tehát Zlatan Ibrahimovic, aki remek alternatíva lett volna Marcus Berg és Alexander Isak mellett. 39 évesen nem elvárható, hogy stabil kezdőként nyomjon végig egy teljes EB-t, de a rutinjával, klasszisával rengeteget tudott volna adni.

Ez van, nélküle kell helyt állni.

A csoportban az erőviszonyokat tekintve Svédország véleményünk szerint a 2-3. helyen áll Lengyelországgal holtversenyben, majd az a meccs dönthet a második hely sorsáról, no meg nem szabad elfelejteni, hogy négy csoportharmadik is megy tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A keretet illetően erős csapatnak tartjuk őket, de Dejan Kulusevski kiesése viszont borzalmasan fájó lehet, a Juventus támadója/középpályása az egyik legbiztosabb pontnak tűnt Janne Andersson kezdőjében.

Helyét minden bizonnyal Robin Quaison, a Mainz támadója veszi át a kezdőben, de lehet, hogy rá majd egy sorral hátrébb számítanak, és majd Marcus Berg lép Isak mellé.

Látjátok, ez a nagy probléma ezzel az EB-vel, egyik pillanatról a másikra történhet egy fertőzés, ami felrúgja egy-egy csapat taktikáját. Minden bizonnyal Janne is gondolt arra, hogy ilyen-olyan problémák miatt B tervhez kell nyúlnia, és ez elég hamar meg is történt.

Itt is megemlítjük a csapat kulcsjátékosait természetesen: Egyrészt Alexander Isakra lehet számítani, a Real Sociedad támadója egyre inkább kezdi kinőni baszk csapatát, másrészt ott van még a tapasztalt Emil Forsberg, aki a középpályáról indulva okozhat bonyodalmakat.

A falat Victor Lindelöf és Marcus Danielson húzzák fel hátul, a kapuban pedig az Everton kapusa, Robin Olsen próbálja majd megakadályozni az ellenfelek támadóit.

Van hiányérzetünk, nem is kevés, de ebben a svéd csapatban bizony benne van a továbbjutás még így is.

Összefoglalás

A 2020-as EB-re készülve a két gárda már összefutott egymással, hiszen egy csoportban voltak a selejtezők során. Hazai pályán – a Santiago Bernabeu stadionban – a második félidőben hengereltek a spanyolok, Sergio Ramos, Alvaro Morata és Mikel Oyarzabal góljaival nyertek, a visszavágón 1-1-es eredmény született (ott végig a svédeknek állt a zászló, Marcus Berg góljával egészen a 92. percig vezettek, ekkor jött Rodrigo találata).

A koronavírus tehát mindkettejüket sújtja, de úgy érezzük, hogy Busquets a spanyoloknál könnyebben pótolható, mint Svanberg és főleg Kulusevski a túloldalon.

A felkészülés során Svédország mindkét mérkőzését megnyerte, a finnek elleni északi rangadót 2-0-ra, Örményország ellen 3-1-re.

Nem ez az a meccs, amit feltétlenül meg kell nyerniük a svédeknek. A lengyelek és a szlovákok elleni mérkőzések sokkal fontosabbak, és sokkal reálisabb esélyük van azokat behúzni.

A spanyol válogatott tehát kissé új, kissé szokatlan, de gyengének nem mondanánk. Ha úgy játszanak majd, mint mostanság láttuk őket a Nemzetek Ligájában, akkor jajj azoknak, akik szembe kerülnek velük. Ezúttal a La Roja győzelmére fogadunk, és emellett gólokra is számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső