Svájc – Spanyolország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 30.
2021. Július 2. Péntek, 18:00 Saint Petersburg Stadium
Svájc
vs
Spanyolország

Szalad az idő, pénteken már a negyeddöntők következnek. Micsoda nap volt a hétfői, te jó Isten?! Az Európa-bajnokság eddigi legizgalmasabb, legjobb, legfordulatosabb napja, pedig csak két meccsünk volt. Ma két tippünk lesz, mindkettő a pénteki játéknapról, holnap pedig a szombati meccseket próbáljuk meg kitalálni.

A nyolcaddöntők eddig nem úgy alakulnak, ahogy mi akartuk, van, ahol eszméletlenül közel jártunk a sikerhez, de végül a hosszabbítás keresztbe tett nekünk. Elnézést érte, de beláthatjátok ti is, hogy egészen elképesztő forgatókönyvek zajlottak… Ki hitte volna, hogy az eddigi gyengécskének tűnő Svájc kiejti a világbajnokot? Hogy Horvátország 3-1 után feltámad? Hogy Wales ennyire gyengén fog teljesíteni? Hogy Ausztria ennyire megnehezíti az eddigi legjobb teljesítményt nyújtó Olaszországot?

Szóval, igazi őrület vette kezdetét, pedig eddig sem voltak unalmasak az Euro 2020 mérkőzései. Innentől kezdve rettenetesen várjuk a pénteket, de félő, hogy a hétfői napot már nem fogja tudni semmi sem überelni…

Jöjjön a Svájc – Spanyolország mérkőzés!

Mi történt az előző körben?

Svájc és Spanyolország részese volt az Európa-bajnokság eddigi legjobb napjának, lássuk, hogy jutottak el a negyeddöntőig!

Franciaország – Svájc

Ahogy arra páran számítottak, hagyományos balbekk nélkül, három belső védővel álltak fel a franciák, mivel Lucas Digne és Lucas Hernández sem tudták vállalni a játékot. A svájciaknál Steven Zuber ismét a kezdőbe került, a múltkori jó teljesítménye alapján meg is érdemelte.

Lendületesen kezdték a mérkőzést a franciák, másfél perccel a kezdő sípszót követően már kapura is fejeltek egy labdát. Igazából kapu fölé.

Elképesztően meleg volt a bukaresti stadionban, a játékosok pár perc elteltével kényelmesebb tempóra váltottak. Ám a 15. percben így is sikerült vezetést szerezni, de nem a franciáknak. Haris Seferovic kapott labdát jó 18 méterre a kaputól, lövésébe beleléptek, így pörgött a labda Steven Zuberhez, aki egy picit vezetgette, majd a Benfica támadójának fejére ívelt. Seferovic pedig nem hibázott.

A félidő hátralévő részében ugyan próbálkoztak a franciák, ám nem sikerült feltörni a svájci zárat, 1-0-s eredménnyel vonultak szünetre a felek.

A második félidő első negyedórája egy semleges szurkoló számára maga volt a csoda. Annyi minden történt, hogy épp elég leírni. Az 52. percben Pavard csúszott rá Zuber lábára, emiatt tizenegyeshez jutott Svájc, amivel eldönthették volna a mérkőzést, ám Ricardo Rodriguez lövését Hugo Lloris kivédte. És másfél perccel később érkezett Karim Benzema, egy bravúros labdaátvétel végén emelt Sommer mellett a kapuba. És ha ez még nem lett volna elég: Újabb másfél perc múlva már a franciák vezettek, ismét a Real Madrid támadója talált be, ezúttal fejjel.

A 75. percben jártunk, amikor az EB egyik legszebb gólját láthattuk. Benzema lövése a blokkról lejött, Paul Labile Pogba átvette a játékszert, felnézett, és mértani pontossággal küldte a labdát a bal felső sarokba. Ízlés kérdése, hogy ez vagy Patrick Schick negyvenöt méteres lövése volt a szebb, rátok bízzuk. Mi mindkettőt imádtuk.

Ám a meccs nem dőlt el, Svájc mindent egy lapra feltéve rohamozott. Beszorították a gallokat, és előbb Haris Seferovic duplázott, majd a hosszabbításban Mario Gavranovic talált be, hosszabbításra mentve a mérkőzést.

A túlórában nem bírtak egymással a felek, így tizenegyesekkel dőlt el, ki megy a következő fordulóba. Ez végül Svájc lett, míg ők nem hibáztak, addig az egész meccsen (és az egész EB-n) gyengén teljesítő Kylian Mbappé kihagyta a maga büntetőjét.

Bombameglepetés…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.14.Nemzetek Ligája
svájc
1:1
spanyolország
Nemzetek Ligája
2020.10.10.Nemzetek Ligája
spanyolország
1:0
svájc
Nemzetek Ligája
2018.06.03.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
1:1
svájc
Barátságos Mérkőzés
2010.06.16.Világbajnokság 2010
spanyolország
0:1
svájc
Világbajnokság 2010
1994.07.02.Világbajnokság 1994
spanyolország
3:0
svájc
Világbajnokság 1994
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország – Spanyolország

Voltak, akik könnyű spanyol győzelemre fogadtak (jelen!), voltak, akik a horvátokat tartották esélyesebbnek (az oddsok ellenére), de erre az őrületre senki nem számított. Mert totálisan valószínűtlen volt.

Horvátország az Európa-bajnokságok történetében még sosem estek ki normál körülmények között – értsd: 90 perc alatt -, mindig, minden esetben hosszabbításig fajult a meccsük. És a sor hétfőn folytatódott.

A spanyol válogatott kezdte jobban a találkozót, szokásukhoz híven labdát tartottak, rengeteg passzal operáltak, és labdavesztés esetén egyből az ellenfél hátára másztak.

Az első lehetőséget a spanyolok hagyták ki, Koke kapott zseniális labdát a 15. percben, ám gurítását Livakovic lábbal hárította.

Öt perccel később jött az EB egyik legdurvább öngólja – szerintünk Dubravkáét azért nem üti -… spanyol labdázgatás végén Pedri adta haza a labdát Unai Simónnak, akinek a lábán valahogy átpörgött a bogyó, és nagy sebességgel indult meg a kapu felé. A Bilbao portása ugyan elindult, de hamar belátta, hogy ez felesleges. Horvátország úgy vezetett, hogy szinte közük nem volt a meccshez.

De a gól meghozta a kedvüket, és két helyzetük is volt, de az eredmény nem változott.

Egészen a 38. percig, amikor Pablo Sarabia egy kipattanót vágott be, megérdemelten egyenlítettek a spanyolok.

A második félidőben pedig a vezetést is átvették, César Azpilicueta indította el az akciót, majd a végén ő fejezte be. Ferrán Torreshez került a labda, ő beadott, a Chelsea csapatkapitánya pedig üresen fejelhetett.

A 77. percben már 3-1 volt a vörös fúriának, méghozzá egy elég hihetetlen góllal. A játékvezető engedélyt adott arra, hogy folytassák a játékot Gaya sérülése után, de a horvátok ügyet sem vetettek erre.

Ferrán Torres kapta a hosszún Pau Torres indítását, Gvardiolt lerázta magáról és a hálóba gurított.

Luis Enrique elkezdett cserélni, de korai volt még a pihentetés. Mert egy szerencsés góllal Mislav Orsic egyenlített, a hosszabbítás harmadik percében pedig Mario Pasalic egyenlített. Ez is olyan őrület volt, mint a francia – svájc…

Itt viszont nem került sor tizenegyesekre, mert a hosszabbításban Alvaro Morata és Mikel Oyarzabal is betalált, a végeredmény 5-3 lett. Az EB legjobb meccse? Igen, az!

Összefoglalás

Granit Xhaka a francia meccs után azt nyilatkozta, hogy sokan lenézték őket a meccs előtt, de Svájc történelmet írt. Igaza van a meccs legjobbjának, Svájc valóban elképesztő tettet hajtott végre. De vajon meg tudják-e ismételni? Szerintünk nem.

Főleg, hogy Xhaka eltiltás miatt majd nem szerepelhet. És hát láttuk, hogy a franciák ellen mennyire fontos láncszeme volt a csapatnak. Minden bizonnyal őt majd Denis Zakaria fogja pótolni.

Más változás nem várható, valószínűleg a gólja ellenére Mario Gavranovic a padon kezd.

A spanyoloknál jól játszott a csatártrió, a középpálya is, a védelembe visszakerül majd Jordi Alba, és természetesen hibája ellenére Unai Simón várható a kapuba.

Legutóbb a Nemzetek Ligájában játszott egymással a két csapat, emlékezetes meccsre sikeredett, Yann Sommer kétszer is tizenegyest hárított, mindkétszer a most keretben sem lévő Sergio Ramos hibázott.

Véleményünk szerint Svájc ezúttal is oda fogja tenni magát, ám a sokat és gyorsan passzoló spanyolok felül tudnak kerekedni majd. Spanyol győzelmet várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső