Svájc – Törökország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 17.
2021. Június 20. Vasárnap, 18:00 Bakı Olimpiya Stadionu
Svájc
vs
Törökország

Mára is négy meccset akartunk, ez pedig már a negyedik, azaz mára több tipp már nem várható. Főleg, hogy hétfőn majd a C és a D csoport meccsei jönnek, ők meg még a második fordulóval is adósak nekünk.

A tét nem kicsi a Svájc – Törökország találkozón. A lehetséges továbbjutás, a becsület megtartása, az önbecsülés visszaszerzése. Ez utóbbi inkább a törökökre, míg az első a svájciakra vonatkozik. Nem mondjuk, hogy lehetetlen a továbbjutás a törökök számára, de tény, hogy saját magukat sodorták nehéz helyzetbe, sorsuk pedig egyáltalán nem a saját kezükben van, mert, ha nyernek, akkor sem biztos, hogy sikerül a bravúr és a legjobb 16 közé kerülnek, köszönhetően a lebonyolítási formának. Mondjuk, pont amiatt van még szemernyi esélyük. A régi rendszerben már biztos lenne a kiesés…

Ami azt illeti, Svájc Wales ellen nem játszott rosszul, maguknak köszönhetik, hogy csak egy pontot szereztek, Olaszország ellen viszont nem volt esélyük.

Törökország meg. Hát, ők egyik meccsükön sem voltak jól. A tabella ezúttal pontosan és jól mutatja, hogy milyenek az erőviszonyok az A csoportban.

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Olaszország – Svájc

Roberto Mancini úgy gondolta, fiai megfelelőt nyújtottak Törökország ellen (nem volt vele egyedül), így egyetlen helyen változtatott csak, ott is kényszerből. Alessandro Florenzi nem tudta vállalni a játékot, a helyére Di Lorenzo, a Napoli jobbhátvédje került.

Az olasz csapat ugyanúgy játszott, mint Törökország ellen, és nem csak ott működött ez, hanem tegnap este Shaqiriék ellen is.

A 20. percben Giorgio Chiellini révén szereztek vezetést, ám a VAR a gólt elvette a Juve és a válogatott legendájától, méghozzá kezezés miatt. Pár perccel később a védőt aztán le kellett cserélni, mára derül ki, véget ért-e számára a kontinensviadal.

Jól muzsikált az olasz csapat, láthatóan rendkívüli módon élvezik a futballt, és ezt a 26. percben ország-világnak meg is mutatták. Lábról lábra járt a labda, Domenico Berardi betört a tizenhatoson belülre, középen Manuel Locatelli érkezett, sakk-matt, 1-0.

Az, hogy Svájc mennyire volt visszafogott kiderül a statisztikából, egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt Xhakáéknak.

A fordulás után a magabiztos Azzurri játéka mit sem változott, és alig telt el egy óra a találkozóból, már 2-0 volt az eredmény. Ezúttal is a Sassuolo középpályása, Manuel Locatelli volt eredményes. Most nem közelről, hanem jó 18 méterről bombázott Sommer kapujának bal alsó sarkába.

A harmadik gólt pedig Ciro Immobile szerezte, ő is a tizenhatoson kívülről szánta rá magát lövésre, és erre ugyan Sommer elvetődött, de védeni nem tudott.

Megvan tehát a nyolcaddöntő szereplői közül az első, de még Svájcnak sem kell ANNYIRA elszomorodnia.

Előző 5 meccs eredménye
2008.06.11.Európa-bajnokság 2008
svájc
1:2
törökország
Európa-bajnokság 2008
2005.11.16.VB-selejtező 2006
törökország
4:2
svájc
VB-selejtező 2006
2005.11.12.VB-selejtező 2006
svájc
2:0
törökország
VB-selejtező 2006
1995.04.26.EB-selejtező 1996
svájc
1:2
törökország
EB-selejtező 1996
1994.12.14.EB-selejtező 1996
törökország
1:2
svájc
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Törökország – Svájc

Senol Günes nem is olyan rég még nagyon magabiztos volt csapatát illetően, hiszen azt nyilatkozta, hogy döntőt szeretne játszani, ahol Olaszország az ellenfél. Nincs semmi baj az egészséges önbizalommal, ám úgy tűnik, ez nem fog megvalósulni. Legalábbis nem a mostani EB-n.

Merthogy Törökország ismét vereséget szenvedett, most sem sikerült betalálni az ellenfél hálójába, egyre reménytelenebb a helyzet. Ha valamikor, most lehetett volna nyerni, egy kicsivel jobbak is voltak Yokusluék, mint a múltkor, de még ez is kevés volt. Pláne, hogy a túloldalon Gareth Bale brillírozott.

Az első félidőben gólból csak egy volt, azt Aaron Ramsey szerezte, miután két, hasonlóan nagy ziccert már elpuskázott. Harmadszor viszont már higgadtabb volt, jobban is célzott, vezetett Wales.

A második félidőben még nagyobb iramot diktáltak a csapatok, Cakir és Ward is sokszor volt munkában, ám sokáig nem rezdült meg egyik háló sem.

Az esély viszont megvolt rá, merthogy Zeki Celik a tizenhatoson belül szabálytalankodott, így tizenegyessel jöhetett a brit gárda.

A csapatkapitány, azaz Gareth Bale állt a labda mögé, és a jobb felsőt vette célba, de eléggé lecsúszott a labda, méterekkel szállt fölé. Hatalmas lehetőség volt, ráadásul fél perccel később Cakir belerúgta a labdát Bale-be, kábé öt méterről, de ezúttal sem volt szerencséje a walesinek.

Oda-vissza jöttek a helyzetek, Ujvári Máté kétpercenként kellett, hogy felemelje a hangját, végül a hosszabbításban dőlt el a mérkőzés, Gareth Bale újabb gólpasszt osztott ki, ezúttal Connor Roberts volt a gólszerző.

Törökországgal nem az a baj, hogy nulla pontot szerzett, ilyen van. A gond az, hogy a játék sem az igazi…

Összefoglalás

Senol Günes próbált egy kicsit forgatni, véleményünk szerint Yazici padoztatása nem volt a legjobb ötlet, viszont Kaan Ayhan csatasorba állítása annál inkább. A Sassuolo játékosa belső védőként és védekező középpályásként is bevethető, talán a legcélszerűbb az lenne, ha a középpályán kapna helyet, hátul pedig Merih Demiral.

Burak Yilmaz nem sokszor vétette észre magát, legtöbbször úgy hallottuk a nevét, hogy a 35 éves csatár lesen volt. Neki mindenképp javulnia kell. Svájcnál a probléma, hogy Haris Seferovic nem találja önmagát. Wales és Olaszország ellen is gyengén játszott, mindkétszer Gavranovic váltotta őt. Lehet, hogy a harmadik esélyt már nem kapja meg, és a Benfica játékosa a padon találja magát.

A két-két meccset látva egyik együttes sem szórja a gólokat, ez minden bizonnyal a harmadik meccsre sem változik, nem fog száznyolcan fokos fordulatot venni a sztori. Így az under 2,5 működhet.

A svájci védelem stabil – tudom, most kaptam hármat -, de az Elvedi – Akanji – Schar trió, megerősítve Xhakával és Freulerrel stabilnak tűnik, meg persze a szélsők is konstans visszazárnak. Burak egyedül ott kevés lesz, Karamannak, Ündernek és Yazicinek muszáj lesz besegíteni a Lille csatárának.

Végül, de nem utolsó sorban a svájci győzelmet is megemlítenénk, ami látva az eddigieket elég sanszosnak tűnik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső