Szlovákia – Spanyolország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 22.
2021. Június 23. Szerda, 18:00 Estadio La Cartuja
Szlovákia
vs
Spanyolország

Lehet, hogy a spanyolok nélkül folytatódik az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakasza? Bizony, hogy lehetséges, mert a csapat egyelőre két döntetlent játszott, a játékban ugyan mutatnak szépséget, de ez nem mutatkozik meg gólokban. Még mindig azt mondjuk: Talán Iago Aspas elkelt volna abba a csapatba, ahogy Sergio Ramos is.

Utolsó mérkőzésük is Sevillában, a La Cartujában lesz, szerdán 18 órától itt rendezik a Szlovákia – Spanyolország mérkőzést.

Az E csoportot jelenleg Svédország vezeti négy ponttal, őket követi Szlovákia hárommal, Spanyolország két egységet, a sereghajtó Lengyelország egyet gyűjtött be.

Akármilyen újításon is menjen keresztül a La Roja, ebből a négyesből hibátlanul kellett volna továbbjutniuk, ám Luis Enrique egy kissé talán eltaktikázta magát, amikor keretet hirdetett.

Utólag könnyű okoskodni, de sok olyan játékost hagyott otthon, akikre szükség lehetett volna, akik segíteni tudtak volna.

De még nincs semmi veszve, egy győzelemmel el fogják érni a legjobb 16-ot. De vajon menni fog-e?

Ennek próbálunk meg utánajárni…

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Svédország – Szlovákia

Nem volt ez egy jó meccs, legalábbis az első félidőre sok mindent lehet mondani, de azt, hogy jó… Na, azt semmiképp. Helyzet nélkül hozták le a csapatok az első 45 percet, kapura is csak egy-egy lövés szállt, de azokkal sem hozták zavarba sem Dubravkát, sem Olsent.

A svéd csapatnál egyébként már ott ült a kispadon Dejan Kulusevski, azonban Janne Anderson az egész mérkőzésen nem vetette be a Juve fiatalját. Stefan Tarkovic is váltott, az előző meccshez képest Haraslinnal és Hromadával volt szegényebb a kezdő.

Az első játékrész tehát semmi említésre méltó eseményt nem hozott magával, de szerencsére a második félidőre feljavult a játék. Az első veszélyes lehetőség az 50. percben esett, ekkor Ondrej Duda durrantott fölé jó 16 méterről.

Percekkel később mindkét portásnak akadt dolga egy-egy fejesnél, Olsen és Dubravka is kiválóan tette a dolgát.

Alexander Isak volt a svédek legveszélyesebb játékosa, lábbal és fejjel egyaránt megpróbálta mattolni a NUFC portását, ám a szerencse ezúttal nem volt vele. Danielson fejese szintén alig kerülte el a kaput, egyre jobban érett a skandinávok gólja.

Erre a 77. percig kellett várni. Robin Quaison a selejtezőn a legeredményesebb svéd volt, ám a döntőben nem kezdőként számít rá a szövetségi kapitány. Most ő lett a csodacsere, az aranyember, akinek segítségével Svédország tizenegyeshez jutott.

A Mainz támadóját Dubravka ziccerben ütötte el, a kapus sárga lapot kapott, Emil Forsberg pedig tizenegyeshez készülődhetett. Remekül helyezett lövését majdnem elérte Dubravka, ám a célzás és az erő is rendben volt, 1-0.

Négy perccel később Isak és Quaison kettő az egy ellen vezethették a szlovák kapura a labdát, ám a Sociedad támadója önzőnek bizonyult, és elkótyavetyélte a lehetőséget.

Előző meccs eredménye
2015.09.05.EB-selejtező 2016
spanyolország
2:0
szlovákia
EB-selejtező 2016
2014.10.09.EB-selejtező 2016
szlovákia
2:1
spanyolország
EB-selejtező 2016
2005.11.16.VB-selejtező 2006
szlovákia
1:1
spanyolország
VB-selejtező 2006
2005.11.12.VB-selejtező 2006
spanyolország
5:1
szlovákia
VB-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország – Lengyelország

Az idei Európa-bajnokság első 0-0-s döntetlenje olyan helyről érkezett, ahonnan nem számítottunk rá: Spanyolországból. A La Roja elképesztő fölényben játszott Svédország ellen, de a kapuba betalálni nem tudtak.

Eljött a javítás pillanata, az első meccsen vereséget szenvedő Lengyelország volt az ellenfél. Benne volt a levegőben egy nagyobb arányú spanyol győzelem, benne volt az, hogy a lengyelek sebzett vadként ugranak neki Spanyolországnak.

Sousa átformálta kissé a csapatot, a kiállítás miatt eltiltott Krychowiak helyett Moder került be, a négy védőből pedig három lett.

Jó iramban kezdődött a találkozó, Mateusz Klich távoli lövéséért nyújtóznia kellett Unai Simonnak, de végül játékba nem avatkozott a bilbaói, mert a lengyel bombája a háló tetejére csapódott le.

A túloldalon is voltak kísérletek, de egyik gyengébb volt, mint a másik. Ez nem kritika akart lenni, de Szczesnynek valóban nem akadt nagyobb bravúrja, egész egyszerűen nem volt rá szükség.

A mérkőzés első gólját Spanyolország szerezte. Az első meccsen csak csereként pályára lépő Gerard Moreno passzolta a védők mögé a labdát, Alvaro Morata tudta, hol kell érkezni, és bár a szituáció nagyon lesgyanús volt, a gólt megadták videózást követően.

A hátralévő közel fél órában sem maradtunk események nélkül, Gerard Moreno 17 méteres szabadrúgása nem sokkal ment mellé, a másik oldalon pedig volt egy kis tűzijáték, előbb Swidersky hagyott ki egy hatalmas helyzetet, majd a lengyelek a kapufát is eltalálták, a kipattanót pedig Lewandowski vágta a kapusba.

A második félidőben viszont már sikerült betalálni, Robert Lewandowski remekül érkezett egy beadásra, arrébb rakta Aymeric Laporte-ot, és a jobb sarokba bólintott.

A gól nem törte meg Luis Enrique csapatát, mentek tovább előre, és tizenegyeshez is jutottak, miután Moder Moreno lábára taposott. A Villarreal támadója viszont hibázott, csak a kapufát találta el, maradt az 1-1.

Az utolsó említésre méltó jelenet Alvaro Morata nevéhez fűződik, aki ziccerben nem tudta ellőni a labdát csapattársa, Wojciech Szczesny mellett, így Spanyolország a második döntetlenjét zsebelte be a tornán…

Összefoglalás

Emiatt pedig muszáj nyernie a szlovákok ellen. A hazai pálya eddig nem igazán működik, nem csak a spanyoloknál, elég sok mérkőzésen maradt alul a hazai pályán játszó csapat (a skótok, a dánok kétszer, a magyarok, a németek, az oroszok stb.) de ha most nem nyernek Moratáék, az a tornáról való búcsújukat fogja jelenteni. Akkor is, ha végül harmadik helyen végeznek, 2 vagy három pont már BIZTOSAN nem elég.

Ennek megfelelő mérkőzést várok. A szlovák válogatott masszív, de egész egyszerűen ezt a reteszt fel kell törni. Máskülönben égés lesz a vége.

Jó hír, hogy a csapatkapitány, Sergio Busquets újra a csapattal edzett, miután negatív koronavírus-tesztet adott. Ezzel minden bizonnyal Rodrit szorítaná ki a csapatból, Pedri nagy kedvence Luis Enriquének, Koke játékára pedig nem lehet panasz.

A védelem ismét adott, de a csatársor… Sem Ferrán Torres, sem Dani Olmo nem győzte meg eddig a közönséget, sem minket (ami persze fikarcnyit sem számít), de Moreno meg kihagyott egy tizenegyest.

A szlovákoknál az első mérkőzésen látott kezdő játszhat, Denis Vavro biztosan kihagyja majd a találkozót, nemrég pozitív lett a koronavírus-tesztje, és a svédek ellen a kispadot koptató Haraslin szinte biztosan visszakerül.

Ha van olyan, hogy kötelező győzelem, erre azt lehet mondani. A spanyolok mindent meg fognak tenni a siker érdekében, ez az oddsokon is látszik. Egy kis kombival lehet kihozni a legtöbbet, a mi tippünk az, hogy 2,5 felett lesz a gólok száma ÉS Spanyolország megnyeri a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső