Ukrajna – Anglia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 30.
2021. Július 3. Szombat, 21:00 Olimpico di Roma
Ukrajna
vs
Anglia

A tegnapi napon zárultak a nyolcaddöntők, nehéz lett volna felülmúlni a hétfői meccseket, nem is sikerült a csapatoknak, de a svéd – ukrán azért megpróbált felnőni a spanyol – horvát – svájci – francia négyeshez.

A várva várt slágermeccs, az Anglia – Németország nem azt hozta, amit vártunk tőle – legalábbis mi úgy gondoltuk, hogy egy végtelen izgalmas, helyzetekben bővelkedő csatát láthatunk két, minőségi játékosokat felvonultató csapattól, de… Sajnos nem azt kaptuk. Nem, azért annyira rossz meccs nem volt, csak az elvárásainknak nem tudtak megfelelni.

Annál inkább a svéd – ukrán, amitől pont azt kaptuk, amit vártunk. Itt nem volt kecmec, harcias, küzdelmes, néhol szép jelenetekkel megtűzdelt találkozót játszottak Forsbergék.

Anglia számára az jelenthet majd furcsaságot, hogy el kell hagyni a családi fészket, a negyeddöntőt nem a Wembleyben játsszák, így Sterlingéknek a torna során először utazni kell, méghozzá Rómába, a Stadio Olimpicoba.

Ukrajna az underdog, de ha úgy fociznak, mint Hollandia vagy Svédország ellen, akkor fel kell kötni a gatyát Gareth Southgate együttesének.

Nézzük az Ukrajna – Anglia mérkőzést, mire számíthatunk majd szombat este?

Mi történt az előző körben?

Rangadót nyert Anglia, egy régi és jó ellenfelet győztek le, Ukrajna pedig hosszabbításra kényszerült a remekül küzdő svédek ellen.

Anglia – Németország

Joachim Löw ekkor még nem tudta, de ez volt az utolsó mérkőzése a német válogatott kispadján, azt már tudtuk, hogy az EB után Hansi Flick fogja váltani őt, de ennyire korai búcsúra szerintem nem számított a tizenöt éve kapitányként dolgozó mester.

A magyarok elleni meccshez képest történt egy-két változás: Ilkay Gündogan nem volt százszázalékos, a helyére a Rossi-fiúk ellen egyenlítő Leon Goretzka került, elől pedig Timo Werner kapott lehetőséget Serge Gnabry helyett.

Az angol csapatban Jack Grealish került ki, Kevin Trippier be, illetve a négyvédős rendszert egy háromvédős váltotta fel.

Talán tényleg túloztunk, amikor lehúztuk ennek a mérkőzésnek a színvonalát, de azért ilyen játékosoktól jobb játékot vártunk volna.

A második játékrészben voltak a gólok, ott volt hajtás és azért izgalom is, de az első inkább az óvatosságról szólt. Egyik együttes sem mert nagyon kockáztatni, ez pedig rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

Leon Goretzka volt aktív az első tíz percben, előbb kapura küldött egy labdát – gyengén -, majd egy kiugratással iramodott meg a kapu felé, de Declan Rice a tizenhatos vonala előtt visszahúzta őt egy sárga lapért cserébe. Azért egy picit elgondolkodtató, hogy ez nem ért volna-e meg egy kiállítást?! No, mindegy, nem lett az, a szabadrúgásból sem lett semmi, ment minden tovább a rendes kerékvágásban.

Sajnos nagyjából eseménytelenül, egyedül Raheem Sterling távoli lövését lehet kiemelni, amelyet a kapuban álló Manuel Neuer tolt ki.

Innentől kezdve folyt a labdázgatás, a másik gyenge pontjának keresése – kevés sikerrel.

Még Harry Kane helyzetével vagyunk adósak, a gólkirályi címtől igencsak messze álló favorit elől Mats Hummels az utolsó pillanatban szedte el a labdát a lefújás előtt.

Szünet után egy német bombával indult a meccs, Kai Havertz léc alá tartó lövését piszkálta ki bravúrral Pickford. Egyre inkább haladtunk a hosszabbítás felé, úgy tűnt, a két csapat nem tudja 90 perc alatt elrendezni a csatát. Majd jött újra Raheem Sterling, aki egy gyönyörű akció végén passzolta kapuba a labdát, megszerezve a vezetést Angliának.

Németország kitámadott, és egy angol labdavesztés végén Thomas Müller egyenlíthetett volna, de kritikus pillanatban rosszul célzott. Maradt az 1-0. De nem sokáig, mert Harry Kane egy közeli fejessel megduplázta a háromoroszlánosok vezetését, és ezzel el is döntötte, hogy ki a jobb… Németország dicstelenül távozik, Löw nem tudott szépen búcsúzni.

Előző 5 meccs eredménye
2013.09.10.VB-selejtező 2014
ukrajna
0:0
anglia
VB-selejtező 2014
2012.09.11.VB-selejtező 2014
anglia
1:1
ukrajna
VB-selejtező 2014
2012.06.19.Európa-bajnokság 2012
anglia
1:0
ukrajna
Európa-bajnokság 2012
2009.10.10.VB-selejtező 2010
ukrajna
1:0
anglia
VB-selejtező 2010
2009.04.01.VB-selejtező 2010
anglia
2:1
ukrajna
VB-selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svédország – Ukrajna

Egyenlő erők csatájának tűnt ez a kezdetekben, mert már Ukrajnát nagyon szerettük a selejtezők alatt, a tornán jól is kezdtek – a Hollandia elleni vereség ellenére -, ám már az északmacedónok elleni produktum sem volt az igazi, nem beszélve az Ausztria elleni vereségről. Alig jutottak tovább, ők voltak a legrosszabb harmadik helyezettek, akiknek még sikerült ez a bravúr.

Svédország meg közben csendben megnyerte a csoportját, így nem meglepő, hogy a skandinávok sikerét vártuk.

Andriy Shevchenko bizonyára elbeszélgetett a legényeivel, mert erre a meccsre teljesen más hozzáállással, sokkal nyugodtabban, mégis bátrabban álltak hozzá, ráadásul az egykori aranylabdás végrehajtott egy apró módosítást, ami jó húzásnak minősült: Átállt három védőre.

A 10. percben Andriy Yarmolenkoé volt az első lehetőség, a szépen kijátszott helyzet végén Olsen hárította a lövését. Buschchan kapuja előtt is volt izgalom, Alexander Isak lövése centikkel ment mellé.

Az ukrán csapat harciasan játszott, nem féltek belemenni semmibe, és szépen járatták a labdát. Yarmolenko például nagyszerű labdát adott, Oleksandr Zinchenko pedig kapásból bombázott a hálóba. Nem biztos, hogy a West Ham játékosa így akarta… De így lett jó.

Még az első félidőben jött az egyenlítés, a svédek gólfelelőse, Emil Forsberg egy megpattanó lövéssel egyenlített.

A második félidő is tartogatott bőven izgalmakat, legyen elég mondani, hogy Stepanenko egyszer, Forsberg kétszer találta el a kapufát. De dönteni nem sikerült, jöhetett a hosszabbítás, amelynek legfontosabb jelenete az volt, hogy Marcus Danielsont egy nagyon csúnya belépőért kiállítottak. Az ukránok pedig a legeslegvégén döntötték el a meccset, a csereként pályára szálló Artem Dobvyk fejese utat talált a svéd hálóba, 1-2.

Nem számítottunk erre, nagyon nem, de a kiállítás mindent megváltoztatott, Sheváék készülhetnek a római kiruccanásra.

Összefoglalás

Vezéráldozatokkal járt a svédek elleni siker. Szegény Artem Besedin mindössze tíz percet tölthetett a pályán, mielőtt letarolta őt Danielson, biztosan nem fogja tudni vállalni a játékot. Látva azt a rúgást… Nem vagyunk meglepődve. Ami nagyobb probléma, hogy kétséges Andriy Yarmolenko játéka is, amennyiben ő nem épül fel, akkor a győztes gólt szerző Dobvyk ugorhat be a helyére.

Sérült még a nyitómeccsen megsérült Oleksandr Zubkov, a Fradi játékosa, illetve Denis Popov.

Az angoloknál Mason Mount bevethető, viszont Declan Rice és Kevin Trippier játékára nem sok esély mutatkozik. Southgate viszont megragadhat a három védőnél, egész jól néztek ki a háromoroszlánosok Németország ellen.

Az angolok hálóját nehezebb lesz bevenni, mint Svédországét, főleg, ha Yarmolenko nem tud játszani, így nem csoda, ha az angolok győzelmében gondolkozunk. Ott sincs varázslat a támadó szekcióban, de talán a németek ellen szerzett gól felszabadítja Harry Kane-t, és Raheem Sterling kap egy társat.

Mi számítunk még egyébként Jack Grealish játékára is.

Summa summarum, az angoloktól várjuk azt, hogy az elődöntőbe kerüljenek, ám nem gondolnánk, hogy ez könnyű menet lesz. Véleményünk szerint egy harcos, egygólos mérkőzésen dől majd el a továbbjutás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső