Ukrajna – Ausztria: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 18.
2021. Június 21. Hétfő, 18:00 Arena Naţională
Ukrajna
vs
Ausztria

Itt a C csoport legfontosabb mérkőzése, az Ukrajna – Ausztria! Itt dől el, hogy ki az, aki biztosan továbbjut, és kinek kell majd izgulnia? Hollandia tegnapi győzelme után a csoport úgy néz ki, hogy az Oranje hibátlan, hatpontos, mögötte Ukrajna és Ausztria három-három ponttal áll, az utolsó helyen pedig Észak-Macedónia van, nekik már nincs esélyük, még a harmadik pozíciót sem kaparinthatják meg.

Az eddig látottak alapján Ukrajna jobban megy, peches vereséget szenvedtek Hollandia ellen, majd az északmacedónok elleni csatát több góllal is megnyerhették volna, de mivel folyamatosan hibáztak az ellenfél kapuja előtt – még egy tizenegyest is kihagytak -, így az utolsó pillanatig izgulniuk kellett.

Ausztria ugyan 3-1-re győzött Elmasék ellen az első körben, de a játék minden volt, csak meggyőző nem. Tegnap pedig sima vereséget szenvedtek Weghorsték ellen.

Ha most kellene rávágni, hogy ki megy tovább a második helyen Hollandia mögött, mi azonnal Ukrajnát mondanánk. De azért körbejárjuk a témát, hátha valami elkerülte a figyelmünket…

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Ukrajna – Észak-Macedónia

Andriy Shevchenko meglátta a pozitívumokat a hollandok elleni meccsben, két helyen változtatott: A sérült Zubkovot és a sárga lapot begyűjtő Sydorchukot helyettesítette a dallamos Stepanenko – Shaparenko páros.

Sheva úgy kalkulált, hogy ezt a meccset megnyerik, Ausztria vereséget szenved Hollandiától, így egy nagyon fontos harmadik meccsük lesz a sógorok ellen, ahol Sydorchukra szükség lesz. És ha itt besárgul, akkor ki kellett volna hagynia azt a meccset.

Jobban kezdtek és jobban játszottak az ukránok, levegőhöz alig hagyták jutni az északmacedónokat. Zinchenko remekül szervezte a játékot, Yarmolenko és Yaremchuk kiugrásaiban pedig folyamatosan benne volt a veszély.

A 29. percben sikerült is vezetést szerezni, egy balról belőtt labdába egy ukrán beletette a sarkát, ami így a hosszún érkező Andriy Yarmolenko elé került, ő meg laposan passzolt a macedón kapuba.

Öt perc múlva meg már kettő volt közte, Roman Yaremchuk is betalált egy szép akció végén, úgy nézett ki, hogy eldőlt a meccs.

Csakhogy Angelovski együttese a második félidőben visszajött a meccsbe, egy buta tizenegyest hoztak össze az ukránok, Ezgjan Alioski meg, ha nehezen is, de betalált Bushchan kapujába.

Többször lezárhatták volna végleg a találkozót, 2-0-nál és 2-1-nél is egyaránt, de még tizenegyesből sem sikerült, Ruslan Malinovsky büntetőjét Dimitrievski kivédte.

Maradt az izgalom egészen a hármas sípszóig, Ukrajna begyűjtötte a három pontot, de a kapu előtt jobban kell teljesíteniük majd Ausztria ellen.

Előző meccs eredménye
2012.06.01.Barátságos Mérkőzés
ausztria
3:2
ukrajna
Barátságos Mérkőzés
2011.11.15.Barátságos Mérkőzés
ukrajna
2:1
ausztria
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hollandia – Ausztria

Ez az a helyzet, amikor Ausztriáról kellene szót ejteni, de sajnos – nem sajnos, ez relatív természetesen – ez a meccs nem róluk szólt. A hollandokra rásütötték, hogy csak szerencsével nyertek Ukrajna ellen, hogy nem játszottak jól, szóval most odatették magukat, és végig irányítva a meccset, helyenként szép játékkal őrölték fel Franco Foda együttesét.

Minden bizonnyal a kezdőben kapott volna helyet Marko Arnautovic, ám rasszista megszólalása miatt egymeccses eltiltást kapott. Nagyon olcsón úszta meg a magáról megfeledkezett támadó…

Sasa Kalajdzicot Foda padra tette, helyette a macedónok ellen gólt szerző Michael Gregoritsch kezdett. Ezt nem biztos, hogy sokan észrevették, a támadó alig-alig ért labdába, az első félidőben az osztrákok egyszer sem találtak kaput.

Hollandia pedig az apró hibákat könyörtelenül büntette meg, David Alaba taposása a 11. percben tizenegyest ért, amelyet Memphis Depay váltott gólra, hamar hátrányban voltak a sógorok.

A félidő végéig már sok említésre méltó esemény nem történt, nyomtak a hollandok, Depay még az oldalhálóba bombázott egyszer, majd jött a szünet.

A második félidőben már egy jobbik arcát mutatta meg Ausztria, de ez kevésnek bizonyult. A második holland gól pedig végleg megpecsételte az osztrákok sorsát, egy remek támadás végén Bachmann kapus volt kiszolgáltatott helyzetben, Donyell Malen és Denzel Dumfries ketten jöttek rá, ki is passzolták, utóbbi volt a gólszerző.

Ezután az Oranje már nem erőltette a támadásokat, átadták a területet Ausztriának, akik viszont nem tudtak ezzel élni, a 90 perc alatt egy kaput eltaláló lövésük volt. Megérdemelt volt a holland siker.

Összefoglalás

A csatárok eddig nem nyújtják legjobbjukat, Kalajdzicra rá sem lehet ismerni, de Baumgartner megmozdulásaiból sem fognak a tévék egy 4-5 perces összeállítást készíteni. Arnautovic azonban visszatérhet, és szerintünk egyből a kezdőben találhatja magát. És igen, ott van még Gregoritsch, rá azért akkora panaszt nem lehet tenni…

Az ukránoknál vissza fog térni Sydorchuk, szerintünk az első meccsen látott formáció megmarad, Zubkov hiányában Shaparenko fog kezdeni, de akár a tékozló fiú, Marlos is bebizonyíthatja, hogy nem egy hisztikirálynő, hanem egy felnőtt futballista.

Nehéz dolga lesz mindkét együttesnek, a tét rá fogja nyomni a bélyegét a mérkőzésre, szerintünk nem egy olyan meccset fogunk látni, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk. Hogy ez a gólokban is realizálódni fog-e? Nem feltétlenül, és ez így egy kicsit ellentmondásos, mert egyesek szerint, ha gól van, akkor minden oké, az már egy jó meccs, de… Azért ez nem törvényszerű.

A képlet egyébként elképesztően egyszerű: Aki nyer, az biztosan továbbjut. A találkozót majd Bukarestben rendezik, így a közönség ukrán fölényben lehet a földrajzi adottságok miatt. És ez igenis sokat számíthat.

Az, hogy az osztrákok kikaptak Hollandiától nem jelent semmit, inkább az kétségbeejtő, hogy nem igazán van játékos, aki gólt rúgjon. Ebben feltétlenül javulniuk kell Fodáéknak.

David Alabára és társaira is nagy nyomás fog helyeződni hátul, Yarmolenko és Yaremchuk egyelőre jó formának örvend, mögöttük Zinchenko is parádés meccset tudhat maga mögött.

Korábbi találkozóikból kiindulva esélyes, hogy mindkét együttes gólt szerez, ám a mostani osztrák csapatot látva annyira nem bízunk ebben.

Abban viszont igen, hogy Ukrajna legyűri majd Ausztriát, és bemasíroznak a legjobb 16 közé. Szóval, hiába jártuk körbe a dolgot, a véleményünk nem változott: Shevchenkoék győzelméért szorítunk majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső