Wales – Dánia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 23.
2021. Június 26. Szombat, 18:00 Johan Cruijff ArenA
Wales
vs
Dánia

A ma esti zárást követően két napnyi szusszanás következik az Euro 2020-on, de mi már megyünk, haladunk tovább, szombaton két nyolcaddöntő is lejátszásra kerül: a Wales – Dánia meccs után Olaszország Ausztriával mérkőzik meg.

Az első fordulóban történtek óta Dánia szurkolóinak száma megtöbbszöröződött, semleges fanok egész hada „pártolt át” vagy szorít sajátjai mellett a dán legényeknek, akik két vereséget követően az oroszok kiütésével végül a második helyen jutottak tovább.

Nehéz szülés volt, ráadásul a legjobbjuk nélkül kell helyt állniuk, így a legjobb 16-ban való szereplésük felér egy csodával.

Ellenfelük az a Wales lesz, akiről nem sokan gondolták, hogy odaérhetnek a második helyre, de a svájci pontszerzés, és a törökök legyőzése után az is belefért, hogy Olaszországtól 1-0-ra kikapjanak.

A találkozót majd Hollandiában, a Johan Cruijff Arénában bonyolítják le, ami azt jelenti, hogy a dánoknak el kell hagyniuk az otthon melegét, most először fognak nem saját hazájuk stadionjában (A Parken stadionban) pályára lépni. Ez pedig a walesieknek nem kis előnyt jelenthet.

Ugorjunk bele a meccsbe!

Hogy jutottunk el idáig?

Foglaljuk össze nagyon röviden, mi történt Wales és Dánia válogatottjával a csoportmérkőzések alatt!

Wales

Voltak bőven problémák Wales együttesével, a legégetőbb talán az volt, hogy szövetségi kapitányuk nem tudott elutazni a tornára. Ryan Giggs tárgyalásról tárgyalásra jár, mióta a rendőrség előállította őt családon belüli erőszak vádjával. A walesi szövetséggel egységben az a döntés született, hogy amíg az ügy tart, addig az egykori manchesteri középpályás parkolópályára kerül, helyét pedig az a Rob Page veszi át, aki eddig a másodedző szerepét töltötte be.

A felkészülés során nem azt láttuk, hogy Wales olyan bombaerős lesz az A csoportban, előbb simán kikaptak Franciaországtól (3-0), majd Albániával játszottak gólnélküli döntetlent. Igaz, a felkészülési meccsekre támaszkodni nem igazán lehet…

Első meccsükön Svájc legjobbjai ellen léptek pályára, és egy remek mérkőzésen végül 1-1 lett a végeredmény. Örülhettek Gareth Bale-ék, hiszen Breel Embolo szerzett vezetést, majd utána gyorsan le is zárhatta volna a meccset, arról nem is beszélve, hogy Gavranovic hálóba is talált, de megúszták Wardék, mert a svájci lesen volt.

Ez már 1-1-es állásnál történt, Kieffer Moore egy remekbeszabott fejessel egyenlített.

Második találkozójukat Törökország ellen vívták meg, és Senol Günes együttese egy jobb arcát mutatta, mint Olaszország ellen. De még ez is kevés volt, mert Aaron Ramsey három zicceréből egyet értékesített az első félidőben, aztán a meccs legvégén Bale nagyszerű szólója végén Connor Roberts, a jobbhátvéd alakította ki a 2-0-s végeredményt. Még az is belefért, hogy Bale büntetőt hibázzon.

A harmadik mérkőzésen a nagyszerűen szereplő olaszokkal mérkőztek meg, itt Matteo Pessina találatával az Azzurri nyert, a másik meccsen meg Svájc verte 3-1-re Törökországot.

A szabályok értelmében a gólarány döntött, és az alapján Wales érdemelte ki, hogy a második helyre kerüljön.

Eddig kiemelkedőt nyújt Gareth Bale, Aaron Ramsey, és Kieffer Moore is jól mozog, valamint dicséret illeti Ward kapust is.

Előző 5 meccs eredménye
2018.11.16.Nemzetek Ligája
wales
1:2
dánia
Nemzetek Ligája
2018.09.09.Nemzetek Ligája
dánia
2:0
wales
Nemzetek Ligája
2008.11.19.Barátságos Mérkőzés
dánia
0:1
wales
Barátságos Mérkőzés
1999.06.09.EB-selejtező 2000
wales
0:2
dánia
EB-selejtező 2000
1998.10.10.EB-selejtező 2000
dánia
1:2
wales
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dánia

Talán még az is tud arról, mi történt Dániával az első fordulóban, aki egy barlangban élt eddig, de ha tévednék, akkor elevenítsük fel. Skandináv rangadót, Dánia – Finnország mérkőzést rendeztek, ahol egyértelműen Martin Braithwaite-ék voltak a favoritok. A meccs úgy is alakult, ahogy ők akarták, csak a gól hiányzott a játékukból.

Aztán a 40. percben Christian Eriksen, a hazaiak játékmestere egyszer csak összeesett. Sokkoló látvány volt, sokkoló jeleneteknek lehettünk szemtanúi, merthogy az UEFA illetékesei úgy döntöttek, nem kapcsolják el a képet, szinte mindent láthattunk. Azért csak szinte, mert Simon Kjaer, a dánok kapitánya utasította társait, hogy takarják el a földön fekvő, életéért küzdő bajtársukat.

Merthogy Eriksent újra kellett éleszteni… Tíz perc után tudták olyan állapotba hozni az irányítót, hogy kórházba lehessen szállítani. Azóta már tudjuk, a történet szerencsés véget ért.

Azt a meccset azonban Dánia elbukta, Joel Pohjanpalo fejesével a finnek nyertek. A második körben Belgium érkezett a Parkenbe, és Yussuf Poulsen korai találatával Dánia 1-0-ra vezetett, egészen addig, amíg Roberto Martinez pályára nem küldte Kevin De Bruynét, akinek beállása mindent megváltoztatott. Előbb gólpasszt adott, majd ő lőtte a győztes gólt is, Dánia ismét vereséget szenvedett, helyzete pedig egyre kilátástalanabb volt.

Minden a harmadik, oroszok elleni meccsen dőlt el, amit a dánok második félidei teljesítményüknek köszönhetően 4-1-re nyertek, és mivel a belgák nagy nehezen bedarálták a szimpatikus finneket, így Kasper Hjulmand együttese odaért a második helyre.

És most innen várják a folytatást…

Összefoglalás

A dánok első meccsén Older Wind játszott éket, de az annyira nem működött, így a belgák ellen Hjulmand egy kicsit átalakította a támadó szekciót, és Mikkel Damsgaard-t állította csatasorba.

Mindkét együttesben vannak olyan játékosok, akik kiemelkedőt nyújtanak eddig, nem csak a pályán, de azon kívül is (természetesen Kjaerre gondolunk), így hát nehéz feladatunk lesz, amikor megpróbáljuk megtippelni ezt a meccset.

Gareth Bale eddig tarthatatlannak tűnik, noha az olaszok ellen sokat nem mutatott. Az első két meccsen viszont egyértelműen vezérszerepet játszott, ahogy Aaron Ramsey is biztatóan játszik. Épp ezért furcsa, hogy épp ma kezdték el pletykálni, hogy a Juventus nem tart igényt a szolgálataira…

A másik oldalon Damsgaard, Maehle, Kjaer, Christensen (szóval a védelem háromnegyede) kiemelendő, mellettük Damsgaard is jól szállt be.

A Nemzetek Ligájában mérkőzött meg ez a két csapat utoljára, akkoriban – természetesen – két mérkőzést játszottak, ezek közül mindkettőt Dánia nyerte.

A lelki okok, a társukért való csata rendesen felpörgette Dániát, a szurkolóktól – nem csak dánoktól – kapott támogatás szintén jó hatással volt rájuk. És ez sokat érhet. Ezúttal azonban nem lesz ott egy rakás dán a lelátókon.

Ha sikerül megfogni Ramsey-t és Bale-t, akkor a dánok be fogják húzni ezt a mérkőzést, ám nehéz dolguk lesz ezzel…

Véleményünk szerint végül Dánia örülhet majd, de lehet, hogy csak túlórában sikerül bejutni a legjobb nyolc közé. Inkább arra tennénk a pénzünk, hogy mindkét együttes hálóba talál majd, az eddigi szereplésük alapján ez egy elég jó tippnek tűnik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső