16 Csapattól Elbúcsúztunk – EL Összefoglaló

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 26.

Itt a péntek, és ahogy a múlt héten, úgy most is írunk az Európa Ligáról, ahogy összefoglaltuk a Bajnokok Ligája keddi meccseit, és persze a szerdai találkozókat is. Nem igazán született meglepetés, azok a csapatok, akik előnyre tettek szert meg is tudták tartani azt. Szerencsére a mi két tippünk is jött, bár nem simán, de ilyenkor nem kell magyarázni a bizonyítványt.

Na, kezdjünk neki!

A 18:55-ös meccsek

Nyolc mérkőzést rendeztek koraeste, az első részben ezeknek az összefoglalóját olvashatjátok.

Ajax – Lille: 2-1

G.: Klaassen, Neres ill. Yazici

Továbbjutott az Ajax 4-2-es összesítéssel

Ahogy arra számítani lehetett, a Lille nagy elánnal vágott neki a meccsnek, és a harmadik percben meg is lehetett volna a vezetés, de a gólvonal előtt az Ajax védője megmentette a csapatát. A 14. percben aztán az első lehetőségéből gólt szereztek a hollandok, Davy Klaassen tar kobakja aranyat ért.

Nem zavarta meg a gól a franciákat, továbbra is mentek előre, és – főleg a második félidő elején – távoli lövésekkel próbálták átjátszani a tömörülő védelmet. Az Ajax az előny tudatában inkább kontrákra rendezkedett be, Tadicék némelyik elfutása komoly veszélyt hordozott magában.

A meccs hajrájában visszajött a franciák reménye, Martinez ugyanis a tizenhatoson belül elütötte Jonathan Davidet, a megítélt büntetőt Yazici gólra váltotta.

Egy gólra volt a hosszabbítástól a Lille, de az előző meccs hőse, Brian Brobbey ezúttal gól helyett gólpasszt adott, David Neres végérvényesen lezárta a meccset a 88. percben.

Legalább egy döntetlent megérdemeltek volna a franciák, sokkal jobban játszottak ezen a meccsen, mint az odavágón…

Arsenal – Benfica: 3-2

G.: Aubameyang (2), Tierney ill. Goncalves, Rafa Silva

Továbbjutott az Arsenal 4-3-as összesítéssel

Az előző meccs minden pillanatát feledtetni akarták velünk a fiúk a Görögországban tartott visszavágón, és ez jórészt sikerült is nekik. Valami ilyesmire vártam az első meccsen is.

Pierre-Emerick Aubameyang az odavágón hatalmas ziccert hibázott, most viszont az ő vezérletével jutottak tovább az ágyúsok. A 21. percben szerezte a gaboni az első gólját, Bukayo Saka passza után emelte át a kapust.

A forduló egyik legszebb gólját Goncalves, a Benfica középpályása szabadrúgásból szerezte, a lefújás előtt kíméletlenül csavart a jobb felső sarokba.

A fordulás után Auba rúgott még egy gólt, amit les miatt jogosan, de elvettek, és jött a feketeleves. Rafa Silva révén már a portugáloknál volt az előny. Nagyon nehéz helyzetbe került Mikel Arteta csapata, nem volt elég egyetlen gól, a hosszabbítás, mint opció kiesett, csak akkor juthattak tovább, ha legalább két gólt rúgnak. Megtették.

Kieran Tierney egyenlített, a skót védő hosszú kihagyás után ismét játékra alkalmas, és a bizalmat meg is hálálta edzőjének, a 87. percben pedig a Bukayo Saka – Aubameyang duó újabb gólját láthattuk, ugyanabban a szereposztásban.

Az egyik legjobb meccs volt, azok közül, amit csütörtök este rendeztek.

Glasgow Rangers – Antwerp: 5-2

G.: Morelos, Patterson, Kent, Barisic, Itten ill. Refaelov, Lamkel Ze

Továbbjutott a Rangers 9-5-ös összesítéssel

A legutóbbi játéknap legjobb meccsei közé tartozott a Rangers belga vendégjátéka. A fiúk most sem okoztak csalódást, pedig amikor egy barátom kérdezte, hogy a tegnapi meccsek közül melyiket ajánlom neki, és ezt mondtam (többek között), akkor kinevetett, hogy hát én ezt hogy gondolom?! Hát, így, barátom, jössz egy bocsánatkéréssel!

Morelos már a 9. percben megszerezte a vezetést, amit a félidő közepén az első meccsen is betaláló Refaelov egyenlített ki. A gólcsapot elzárták a félidőig, de aztán a másodikban teljesen kinyitották. Patterson rögtön a kezdés után előnyhöz juttatta a hazaiakat, aztán Kent is gólt rúgott, de még innen is visszajöttek a belgák, a kongói Lamkel Ze szerencsés góljával.

Végül még két tizenegyest kapott a Rangers, az elsőt Barisic, a másodikat Itten lőtte be.

Hoffenheim – Molde: 0-2

G.: Ulland-Anderson (2)

Továbbjutott a Molde 5-3-as összesítéssel

Az előző mérkőzés kaotikusra sikeredett, a németek 1-3-as előnyüket tékozolták el, kihagytak egy tizenegyest, lőttek egy lesgólt, szóval volt ott minden. De még a 3-3-as döntetlen is nekik kedvezett, azonban a Fradi volt ellenfele meglepetésre 2-0-ra nyert idegenben, így ők jutottak tovább.

A párosítás egészének hőse Ulland-Anderson, aki az első meccsen egy, a visszavágón pedig két gólt szerzett. Elképesztő fölényben játszott amúgy végig a Hoffenheim, 26 kapura lövésük volt, míg a Moldénak 3. Ennyit tesz a jó helyzetkihasználás…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Napoli – Granada: 2-1

G.: Zielinski, Fabian Ruiz ill. Montoro

Továbbjutott a Granada 3-2-es összesítéssel

Az odavágók egyik legnagyobb meglepetése volt a Nápoly veresége, de valahol meg lehetett érteni, tele volt sérültekkel a csapat, a padra 17 éves srácokat kellett leültetnie Gennaro Gattusonak. Hamar fellobbant a tűz a csapatban, mert Piotr Zielinski a 3. percben egygólosra csökkentette a spanyolok előnyét, de a 25. percben Angel Montoro egyenlített, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek Insigne-ék.

Nem is sikerült ledolgozni a hátrányt, bár Fabian Ruiz még közelebb hozta a csapatot a második félidőben, a Granada ment tovább. Itt is ugyanazt tudnám elmondani, mint a Hoffenheim – Molde meccsen: Hiába van 22 kapura lövésed, ha azokat nem tudod megfelelően kihasználni. A Granadának elég volt 6 is…

Sahtar Donyeck – Maccabi Tel Aviv: 1-0

G.: Junior Moraes

Továbbjutott a Sahtar Donyeck 3-0-s összesítéssel

Tavaly az elődöntőig meneteltek az ukránok, és most is jó úton haladnak, bár nem volt egy világverő csapat az ellenfelük. Idegenben 2-0-ra nyertek, hazai pályán pedig Junior Moraes tizenegyese döntött.

Az egész 90 perc alatt négyszer sikerült a feleknek eltalálni a kaput, egy felejthető mérkőzésen vagyunk túl.

Nem lehet mindig parádézni…

Villarreal – Salzburg: 2-1

G.: Gerard Moreno (2) ill. Berisha

Továbbjutott a Villarreal 4-1-es összesítéssel

Az előző összefoglalóban azt írtam, hogy ez a meccs eldőlt. Végül igazam lett, de az első negyedóra végén ráijesztettek az osztrákok Unai Emery csapatára, mert Mergim Berisha révén megszerezték a vezetést.

Megnyugodhattak, amikor a Sárga Tengeralattjáró gólfelelőse, Gerard Moreno még ebben a játékrészben egyenlíteni tudott.

Hiába próbálkozott közelebb jönni a Salzburg, a nagy akarásnak nyögés lett a vége, Gerard Moreno tizenegyesből duplázott, így Szoboszlai Dominik excsapata búcsúzott az Európa Ligától.

Tottenham – Wolfsberger: 4-0

G.: Carlos Vinicius (2), Dele Alli, Bale

Továbbjutott a Tottenham 8-1-es összesítéssel

Formaság, hogy a 4-1-es első meccs után lejátszották ezt a találkozót is, amely eltérően a többi meccstől nem csütörtökön, hanem szerdán került megrendezésre. A Tottenham – ahogy az első mérkőzésen – átgázolt ellenfelén, a fiatal Carlos Vinicius duplázott, a mellőzött (és José Mourinhoval viharos viszonyt ápoló) Dele Alli is betalált, valamint a Real Madridban kegyvesztetté vált Gareth Bale is.

Az osztrák csapat ettől függetlenül büszke lehet magára, már az nagy szó volt, hogy sikerült a csoportból továbbjutniuk.

Nyolc mérkőzésen túl is vagyunk, hétfőn következik az EL forduló második fele.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső