A Budapest Honvéd nyerte a Magyar Kupát

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 05.

Május végével folytatódott a sportélet Magyarországon, és az MLSZ már előre közölte: Feszített lesz a tempó. A Magyar Kupa két elődöntőjével kezdték (meg a Fradi két elmaradt bajnokijával) és június 3-án már a döntőt játszották a Puskás Arénában.

Kezd visszatérni minden a normális kerékvágásba, így a magyar külügyminiszter mellett immáron a szurkolók is helyet kaptak a stadionban, 10.000 főt engedtek be, ez a mennyiségű jegy pedig nagyon hamar elfogyott.

Örömteli, hogy ott lehettek a fanatikusok, mert egy ekkora stadionban egy döntőt lejátszani biztosan kevésbé lett volna élvezetes.

Alább olvashatjátok rövid összefoglalónkat a 2020-as Magyar Kupa döntőjéről.

Az előzmények

Az volt a kérdés a kupadöntőt megelőzően, hogy a Budapest Honvéd nyolcadszor vagy a Mezőkövesd először?

A Kispest tavaly már megvívott egy elveszített kupadöntőt, akkor 2-1-es vereséget szenvedtek a Videotontól, így idén mindenképp javítani szerettek volna.

Nem volt sima útjuk a döntőig, elég csak az MTK elleni elődöntő két meccsére gondolni, kétszer 90 perc (és a hosszabbítás) is kevés volt ahhoz, hogy Lanzafame és társai feltörjék az MTK védelmét. Így tizenegyesekre került sor. Két játékos hibázott az MTK-nál, egy a Honvédnál, így kerültek a fináléba.

Nem volt sétagalopp a Mezőkövesd elődöntője sem, ők az esélyesebbnek számító Vidivel játszottak és mindkétszer döntetlenre végeztek. Míg az első meccsen 1-1 lett Matyóföldön, addig Fehérváron 2-2-t játszottak, így idegenben lőtt több góljuk miatt ők készülhettek szerdán Budapestre.

Pisont Istvánnak a szerdai döntő volt a negyedik tétmérkőzése a kispesti kispadon, Giuseppe Sanninoval a koronavírus-járvány alatt bontottak szerződést, közös megegyezéssel távozott a talján mester.

A másik csapat edzője viszont megkönnyebbülhetett, mert kiállítása ellenére mégis engedélyezték, hogy leülhessen a kispadra. Pedig már a helyettese is megvolt…

Közben a jegyek szépen fogytak, a Puskás Aréna második karéját is meg kellett nyitni.

Aztán eljött a szerda és vele együtt a mérkőzés is…

A meccsről

Jó meccshangulat várta a csapatokat, köszönhetően a „teltháznak”. Ami viszont kellemetlen, hogy a szabályok be nem tartása miatt minden valószínűség szerint vizsgálatot fog indítani a rendőrség. Ugyanis a szurkolók nem tartották be a kötelező távolságtartási szabályokat, egymás nyakában izgulták vissza a mérkőzést. Ennek betartatása viszont a rendező feladata lett volna.

De vissza a meccsre: Az első helyzetre a 10. percben került sor, ekkor Cseri Tamás ívelésére Berecz Zsombor érkezett a tizenhatoson belül, lövése nem sokkal kerülte el Tujvel kapuját.

Magyar Kupa döntő 2020: Honvéd FC - Mezőkövesd

Keresték a fogást egymáson a csapatok, így nagyobb helyzetek nem alakultak ki, egy-két kisebb (gyengébb) lövést leszámítva mezőnyjáték folyt a pályán.

Aztán eljött a 33. perc és egy kispesti szöglet: A beadás Kamber elé pattant, aki előbb mellre vette, majd lőtt. Lövése a kövesdi Nesterov testéről pattant a kapuba, az irányváltozás miatt Szappanosnak esélye sem volt hárítani.

Djordje Kambernek ez volt eddig az ötödik kupadöntője pályafutása során (1 Szerbiában, 3 pedig Magyarországon), eddig mindig a vesztes csapat tagja volt, ez neki plusz motivációt adhatott.

Nem sokáig örülhettek azonban a gólnak, mert jött Pekár és szabadrúgásból egyenlített pár percre rá. Remek, erős lövés volt, de talán védhető lett volna, a nagy bravúrokat hozó Tujvel ezt egy kicsit bevédte.

Pekár gólját követően inkább a Mezőkövesd dominált a maradék 10 percben, de újabb gól már nem született, így 1-1-gyel vonultak félidőre a csapatok.

A fordulás után ugyanúgy a küzdelem játszotta a főszerepet, a végül mindent eldöntő gól pedig az 56. percben született meg. Ismét Kamber volt a főszereplő, ismét egy pontrúgás után szereztek gólt a piros-feketék.

Ugrai szabadrúgása megpattant (halkan jegyezném meg, hogy egy kövesdi kézen), a labdára Kamber csapott le a leggyorsabban és befejelte a – mint később kiderült – győztes találatot.

A meccs 100 percig tartott, az alapból hatperces hosszabbítás végén történt sérülés miatt még engedte egy kicsit a játékvezető a feleket, de aztán George ordító ziccere után hármat fújt a sípjába.

Ezzel a Honvéd megnyerte nyolcadik kupáját és kvalifikálta magát a jövő évi Európa Liga selejtezőjébe.

A Mezőkövesd bánkódhat, mert ha kicsit bátrabban futballoznak megverhették volna a Kispestet.

Szégyenkezésre viszont nincs okuk, már az is elképesztő, hogy idáig eljutottak és ne feledjük: Ők még a bajnokságban kiharcolhatják az EL-indulást, ha meg tudják tartani a harmadik helyüket.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A meccs után

Pisont István a mérkőzést követő sajtótájékoztatón kiemelte a fegyelmezettséget, amelyet játékosai tanúsítottak és azt, hogy mennyire egyben van ennek a csapatnak a védelme.

Kuttor Attila nagyon sportszerűen előbb gratulált kollégájának, majd saját csapatának dicséretébe kezdett, szerinte minőségi játékkal rukkoltak elő. Azonban nem szabad kardjukba dőlni, menni kell előre, hiszen ahogy írtam korábban, a bajnokságban még van esélyük a dobogóra.

Volt aztán ünneplés a „hazai” oldalon, a kupa még a szurkolók között is járt.

Pisont István sorsa azonban még mindig kétséges, lehet, hogy jövőre nem ő irányítja majd kispestieket, de amit tudott – megbízott vezetőedzőként -, azt megtette.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső