A Chelsea – Tottenham mérkőzés utóhangjai

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 07.

A Ligakupa elődöntőjének első felvonása után a Chelsea, valamint a Tottenham vezetőedzőjét is megkérdezték az eredménnyel kapcsolatban. A meccset nagy magabiztossággal nyerték a londoni kékek, Antonio Conte pedig elismerően nyilatkozott az ellenfélről, miközben önkritikát is gyakorolt saját magukkal szemben.

Edzői nyilatkozatok

Antonio Conte, a Tottenham vezetőedzője, miután csapata 2-0-s vereséget szenvedett a Stamford Bridge-en elismerte, hogy jelenleg a Chelsea sokkal jobb, mint a Spurs.

„Vannak hiányosságaink, és nagy különbség van a két gárda között. Rengeteg munka vár ránk, hogy vissza tudjuk fordítani a helyzetet.”

Miután az olasz szakember látta, hogy Kai Havertz találatával, majd Ben Davies öngóljával szinte megsemmisül a csapata, nem volt kedve szépíteni a dolgokat. A Thomas Tuchel által vezetett Chelsea egyértelmű fölényét kihangsúlyozva, utalt arra, hogy nehéz út előtt állnak.

„Az elmúlt szezonban a Chelsea megnyerte a Bajnokok Ligáját, és ez jelenti ezt a nagy különbséget köztük és köztünk.” – nyilatkozta Conte, aki novemberben vette át a Tottenham irányítását.

„Időre, rengeteg időre van szükségünk, hogy felzárkózhassunk. Ezt nem lehet hat hónap, vagy egy év alatt véghezvinni. Sokkal erősebbek voltak nálunk. Nehéz meccs volt, nehéz volt az elejétől kezdve, a Chelsea sokkal jobb volt, de lényegében Európa, vagy talán a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk. Ha össze akarjuk hasonlítani a két csapatot, akkor nincs is értelme az összehasonlításnak.”

„Teljesen világos, hogy ebben a pillanatban óriási szakadék van köztünk, és ha azt képzeljük, hogy közel járunk hozzájuk, akkor nagyon nagy tévedésben vagyunk.”

Bár Tuchel felhívta rá a figyelmet, hogy a küzdelem még nem dőlt el, azért a Chelsea vezetőedzője elégedettnek tűnt:

„Úgy tűnik ez egy megérdemelt győzelem, és kiváló eredmény, mely tükrözi a jó játékunkat. Több gólt is szerezhettünk volna, de azért ez egy Tottenham ellen nehéz. Rengeteg, néha egészen óriási helyzetet dolgoztunk ki. Soha nem lankadt a figyelmünk, nem veszítettük el a határozottságunkat, és ez lenyűgöző volt. A csapat nagyon koncentráltan, nagyon kreatívan játszott.”

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tuchel elárulta, hogy Havertz az első félidőben eltörte az ujját, valamint elégedettségét fejezte ki Romelu Lukakuval kapcsolatban, aki nyilatkozat-botránya után visszakerült az első csapatba. Jónak nevezte a belga csatár játékát, és úgy fogalmazott, hogy „abszolút elégedett” vele:

„Romelu képes kezelni a nyomást és a kihívásokat. Jó teljesítményt nyújtott, sokat tett hozzá a védekezéshez, és voltak lehetőségei is. Tetszett, ahogy játszott.” – nyilatkozta a szakember.

Balhé a lelátón

Azonban nem csak egy jó meccset láthattunk, ugyanis egyes szurkolói csoportok homofób bekiabálása miatt volt árnyoldala is a mérkőzésnek. A Tottenham vezetősége hivatalos közleményt adott ki a meccs után, melyben bírálta a homofób szurkolói bekiabálásokat. Álláspontjuk az, hogy a Spursnél „nincs helye a diszkriminációnak”.

„A klub rendkívül csalódott a homofób bekiabálások miatt. Szorosan együttműködünk az LMBTQ+ szurkolói csoportunkkal, a Proud Lilywhites-cal, hogy befogadók lehessünk, és befogadó környezetet teremthessünk, és büszkék vagyunk arra, hogy meccsnapokon kitűzzük a Progress (szivárványos) zászlót.”

„Senki nem szenvedhet hátrányos megkülönböztetést a szexuális irányultsága és/vagy nemi identitása miatt, és arra kérjük a szurkolókat, hogy ne használják ezeket a kifejezéseket.” – állt a klub közleményében.

A Proud Lilywhites ugyancsak felszólította a szurkolókat, hogy „gondolkodjanak, mielőtt kántálni kezdenek”, hozzátéve:

„Tudjuk, hogy a legtöbb szurkoló nem akar minket megalázni vagy kiközösíteni, de a diszkrimináció hatását nem szabad figyelmen kívül hagyni…Kérünk Titeket, gondolkodjatok, mielőtt énekeltek. Mi vagyunk a Spurs, és jobbak vagyunk ennél.”

A mérkőzésnek tehát voltak utózöngéi, de a párharc maga még nem lefutott. Bár komoly javuláson kell keresztülmennie a Spursnek, hogy a visszavágón legyen esélyük, lezártnak tekinteni a csatát hatalmas hiba lenne a Chelsea részéről. És ezt pontosan tudja Thomas Tuchel is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső