A Csütörtöki EL-Kör Esti Meccsei

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 01.

Ígéretemhez híven ma összefoglalom nektek a csütörtöki EL-kör esti mérkőzéseit, ahol azért akadt meglepetés, olyan együttesek pottyantak ki, akikről szerintem senki nem gondolta volna, hogy búcsúzni fognak a kupa mostani szakaszában. Vágjunk is bele!

Az esti meccsek

Nyolc mérkőzés összefoglalója következik.

AC Milan – Crvena zvezda: 1-1

G.: Kessié ill. El Fardou Ben

Továbbjutott az AC Milan 3-3-as összesítéssel, több idegenben lőtt góllal

Az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a szerb rekordbajnok az AC Milan elleni első mérkőzést, de azért az olaszok voltak jobb helyzetben. Pláne azután, hogy a hetedik percben Gobeljic kezezése miatt a játékvezető tizenegyest ítélt a Serie A második helyezettjének. A labda mögé nem Ibrahimovic állt, mivel a kispadon ült, hanem Franck Kessié, aki nagyon higgadtan értékesítette a megítélt tizit.

A gólt követően veszélyesen futballoztak a vendégek, volt egy meg nem adott góljuk, és szabadrúgásból rúgtak egy felsőkapufát, így nem meglepő, hogy még az első félidőben sikerült kiegyenlíteni, konkrétan a 24. percben, ami azt jelentette, hogy a szerbek már csak egyetlen gólra voltak a továbbjutástól. A gólszerző egyébként El Fardou Ben volt, akit nem igazán vettek komolyan a védők, így gond nélkül lőhette ki a bal alsót.

Hiába voltak aztán nagyobbnál nagyobb helyzetek, nem tudott egyik csapat sem kapuba találni. Már csak egy kiállítást kell megemlítenem, a tizenegyest összehozó Gabaljicot szórták ki a hajrában.

AS Roma – Braga: 3-1

G.: Dzeko, Perez, Mayoral ill. Cristante (ög)

Továbbjutott az AS Roma 5-1-es összesítéssel

Az egyik olyan párharcról beszélünk, ami már az első találkozón eldőlt, hiszen a farkasok Portugáliában arattak 2-0-s győzelmet. Edin Dzeko ráadásul az első félidő közepén betalált, így még kényelmesebb volt az előny.

A mérkőzés hajrájában Lorenzo Pellegrini kihagyott egy tizenegyest, de hamar jóvá tette a hibáját, három perccel később gólpasszt adott Carles Pereznek. Cristante öngóljával ugyan szépíteni tudott a Braga, de Borja Mayoral még a hosszabbításban rúgott egyet, nagyon kényelmesen jutott tovább Fonseca együttese.

Club Brugge – Dinamo Kijev: 0-1

G.: Bujalszkij

Továbbjutott a Dinamo Kijev 2-1-es összesítéssel

Az Ukrajnában rendezett találkozón 1-1-es döntetlent értek el a felek, reménykedhettek a belgák, hogy hazai pályán sikerül elintézni a Fradi volt csoportellenfelét. Az ukránok kevés helyzetet dolgoztak ki, míg a Brugge 18 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, de ezek közül csak három volt az, ami el is találta azt.

Azok viszont komoly ziccerek voltak, így Bushcsannak nagy szerepe van abban, hogy csapata végül tovább tudott menni. A 83. percben az első mérkőzésen is gólt szerző Vitalij Bujalszkij előzte meg védőjét, és lőtt a kapuba.

A hátralévő időben a Brugge nem tudott betalálni, de az is lehet, hogy akkor sem tudtak volna, ha reggelig játszanak…

Dinamo Zágráb – Krasznodar: 1-0

G.: Orsic

Továbbjutott a Dinamo Zágráb 4-2-es összesítéssel

Az előző kör egyik legjobb mérkőzését ők ketten játszották, valamelyest meglepetésre a horvátok a Krasznodar pályáján tudtak nyerni 3-2-re egy fordulatokban gazdag mérkőzésen.

A visszavágó már nem hozott ekkora izgalmakat, most be kellett érnünk összesen egy góllal.

Amit a horvátok, pontosabban Mislav Orsic szerzett. A csatárnak jól megy idén a játék, 29 tétmeccsen már 13 gólnál tart, közelít saját rekordjához a válogatott keretbe is bekerülő támadó.

A 31. percben Jakic visszagurított labdáját belsőzte a hálóba, Agkatszev csak nézte, ahogy elszáll az esélyük a továbbjutásra. És ha már szóba került Agkatszev kapus, megemlíteném, hogy az odavágón védő Jevgenij Gorodov kikerült a kapuból, még az első meccs után védett egy bajnokin, aztán jött Agkatszev…

Ha csak ezt a mérkőzést vesszük alapul is megérdemelten jutottak tovább a horvátok, de a két mérkőzés alapján is egyértelműen jobbak voltak ellenfelüknél.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Leicester – Slavia Praha: 0-2

G.: Provod, Sima

Továbbjutott a Slavia Praha 2-0-s összesítéssel

A forduló legnagyobb meglepetése, ez nem is kétséges. Már az odavágón kiharcolt döntetlen is nagy szó volt, még akkor is, ha a csoportjukban nagyon jól teljesítettek a csehek, de nem igazán adott esélyt senki a csapatnak, hogy a Premier League dobogójáért harcoló együttes ellen nyerhetnek.

Márpedig nyertek, és ez még akkor is hatalmas szó, ha a rókáktól olyan játékosok hiányoztak, mint Kelechi Iheanacho, James Maddison vagy Ayoze Perez.

Valamivel többet birtokolták a hazaiak a labdát az egész meccsen, többet is lőttek kapura, de Jamie Vardyék ezúttal gól nélkül maradtak, míg a vendégek a második félidő elején azonnal betaláltak Provod révén – itt már két gól kellett volna a Leicesternek -, majd a hajrában a 19 esztendős Abdallah Sima biztosította be a továbbjutást.

A fogadóirodák a prágaiak győzelmére hétszeres pénzt fizettek. Ekkora meglepetés volt ez…

Bayer Leverkusen – Young Boys: 0-2

G.: Siebatcheu, Fassnacht

Továbbjutott a Young Boys 6-3-as összesítéssel

Itt a másik bombameglepetés! A Bayer Leverkusen a Svájcban elszenvedett vereség után sem lehetett teljesen elégedetlen, hiszen három idegenbeli góllal tértek haza, egyértelműen ők voltak a továbbjutás favoritjai.

A meccs viszont nem úgy alakult, ahogy azt ők eltervezték, hiába támadtak, domináltak, egyszerűen nem tudtak áttörni ellenfelük védelmét, és egyre görcsösebbé váltak. A nagy akarásnak pedig általában nyögés a vége, a második félidőben Siebatcheu és Fassnacht révén a Young Boys kétszer is be tudott találni, ezzel pedig lehetetlen feladat elé állították Peter Bosz együttesét. Valóban lehetetlen feladat volt, nem is sikerült, így a sorozat egyik rejtett favoritja máris búcsúzott az Európa Ligától.

Manchester United – Real Sociedad: 0-0

Továbbjutott a Manchester United 4-0-s összesítéssel

Ez is egy olyan párharc, ami már korábban eldőlt, az angolok a Reale stadionban tudtak négy góllal nyerni, így a visszavágón nem számíthattunk sok izgalomra. Ole Gunnar Solskjaer esélyt adott azoknak is, akik a szezonban kevesebbet töltöttek a pályán, kezdőként lépett pályára, de nagyobb rotációra számítottam, hétvégén a Chelsea ellen léptek pályára. A meccsnek egyébként hatalmas visszhangja volt

Gól az egész meccsen nem esett, de eshetett volna, és akkor talán egy teljesen máshogy alakul a maradék bő nyolcvan perc. Negyedóra elteltével ugyanis a baszkok tizenegyeshez jutottak, de Mikel Oyarzabal, az egyik legbiztosabb lábú, tapasztalt támadójuk hibázott.

Ezzel szinte el is lőtte az összes puskaporát Alguacil csapata, a MU-nak meg bőven elég volt ez az eredmény…

PSV – Olympiakosz: 2-1

G.: Zahavi (2) ill. Koka

Továbbjutott az Olympiakosz 5-4-es összesítéssel

Az első meccsen a görögök négy gólt is tudtak szerezni, míg ellenfelük csak kettőt, így a hazai pálya ellenére inkább Valbuénáék voltak az esélyesek. Igen, de nem számoltak a hazaiak csatárával, Eran Zahavival, aki egy félidő alatt két gólt is szerzett, így már az Eredivisie második helyezettje állt továbbjutásra. A játékosok fejben már ünnepeltek közelítve a lefújáshoz, amikor Koka szertefoszlatta az álmaikat, a 88. percben betalált, ez az egy gól pedig elegendő volt ahhoz, hogy az Olympiakosz tovább menjen.

A jövőben is számíthattok EL tippekre, valamint a kör lejátszása után összefoglalóval is jelentkezni fogunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső