A hajrára fordulva – Premier League

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 24.

Gondoltam most, hogy a klubfutball ideiglenesen leállt érdemes körülnézni, és megvitatni, hogy a különböző topbajnokságokban mi várható. Kezdésnek a Premier League-et választottam, aminek igazán különleges oka nem volt, egyszerűen csak az ottani táblázatot böngészve jutott eszembe ez az ötlet.

Ezt követi majd a La Liga, a Ligue 1, a Bundesliga és a Serie A, szóval megéri minden nap felnézni hozzánk. Na meg persze jönnek a válogatott tippek is!

A bajnoki cím és a dobogó

Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy szerintem az már eldőlt, hogy ki nyeri a Premier League 2020/2021-es szezonját. Több tippben is tettem említést, hogy véleményem szerint a Manchester Cityt már lehetetlen befogni. Jelen pillanatban 71 ponttal állnak a tabella élén, a második helyezett Manchester United 57 ponttal követi őket. Megemlíteném, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így ez elolvadhat 11 pontra. De még az is rendkívül sok. Arra nagyobb esélyt látok, hogy az ezüstért lesz öldöklő küzdelem, a MU-t szorosan követi Brendan Rodgers együttese, a Leicester City, az ő nevük mellett 56 egység van.

A szezon elején nem sokan gondolták volna, hogy a Liverpool nem vesz részt a bajnoki címért folytatott küzdelemben, de így történt. Rájuk természetesen hamarosan kitérünk.

A City egyébként nem csak a bajnokságban érdekelt, még mindegyik kupában áll: A Ligakupában április végén döntőzik a Tottenham ellen, de előtte egy héttel még vár rájuk egy FA Kupa elődöntő a Chelsea ellen. És hát persze ott van még a Bajnokok Ligája is, ahol a Dortmunddal sorsolták össze őket. Akárhogy is nézzük, teljesen reális esélyük van arra, hogy minden létező címet elhódítsanak idén, de Pep Guardiola szerint ez egyáltalán nem reális.

Kinek van a legkönnyebb sorsolása a PL-ben? A Cityre vár még három kemény meccs: Rögtön április elején utaznak a Leicester otthonába, majd a május nyolcadikán a Chelseat fogadják, végül pedig az utolsó fordulós Everton elleni meccset lehet még a nehéz, vagy nehezebb kategóriába sorolni.

Ole Gunnar Solskjaer együttesének lesz egy Tottenham, egy Liverpool és egy Leicester elleni találkozója, amin fel kell kötni a gatyát, míg a Leicester nehéz ellenfelei közé a már két említett (City, MU) tartozik, valamint az utolsó, illetve utolsó előtti fordulóban a Chelsea-vel és a Spurs-szel is meg kell mérkőzniük.

Hogy melyik csapaté a legkönnyebb, azt döntse el mindenki saját maga!

Az élmezőny

Na, ez itt egy igazán érdekes rész, ugyanis több csapatnak van még esélye odaérni az európai kupaindulást érő helyek egyikére. Azt gondolom, hogy bár 9 (némelyeknek 10) forduló hátra van, az első három sorrendje már nem fog változni. Így az egyetlen Bajnokok Ligáját érő helyért a Chelsea – West Ham – Tottenham – Liverpool kvartett fog küzdeni. Igen, a West Ham, amely tavaly alig bírt bent maradni… Most az ötödik helyen állnak, de az utóbbi öt meccs alapján elképzelhető, hogy a hajrára kipukkad a lufi, és hátrébb csúsznak. Viszont ők már akkor is elégedettek lesznek, ha csak 7. vagy 8. helyen fejezik be a bajnokságot.

A Chelsea 51 pontot gyűjtött, a WHU 49-et, közvetlenül mögöttük pedig jön a Tottenham és a Liverpool (48, 46 egység). Itt még tényleg bármi lehet, ez a hajrá akár a feje tetejére is állíthatja a dolgokat.

Biztos vagyok benne, hogy a Liverpool szezonja nem így alakult volna, ha nem sújtja őket hihetetlen sérüléshullám. De az egész szezonjuk erről szólt. Valakit mindig helyettesíteni kellett. Az összes középső védőjük kiesett, így rengeteg alkalommal a Fabinho – Jordan Henderson kettősnek kellett helytállnia a védelem közepén.

Ó, majdnem elfelejtettem a városi rivális Everton csapatát, akik szintén 46 ponttal állnak, mint a Pool, de ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Carlo Ancelotti csapata még fel tudja kavarni az állóvizet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A kiesőjelöltek

Harminc fölött az ember már nem igazán hisz a csodákban. Így vagyok ezzel én is, és kimondom, amit előttem már jó páran megtettek: A Sheffield United ki fog esni az angol első osztályból. A Blades tavaly nagyszerűen teljesített, épp ezért volt megdöbbentő látni, hogy az első tizenhét meccsükön nem tudtak nyerni. Két döntetlen, és tizenöt vereség, győzelemről nem is álmodhattak, csak vereségek. Becsülendő, hogy kitartottak Chris Wilder mellett, aki egy nagyon kicsit fel tudta rázni az együttest, de ez még így is kevés.

Jó eséllyel az egyik újonc, a West Brom is búcsúzik, nekik mondjuk még van egy hangyányi esélyük.

Aki viszont a legközelebb van a húsos fazékhoz, az a Fulham. Főleg akkor, ha a Newcastle folytatja azt a mélyrepülést, amit mostanság produkálnak. Egy meccsel ugyan a londoniak többet játszottak, de…

Az év pozitív csalódásai

Merthogy ilyenek is vannak. Méghozzá sokan. Bár még tényleg nincs vége, és ezer módon változhat az állás, de azért azokat a csapatokat már ki lehet emelni, akik idén valami nagyot tudtak dobbantani. Nem tudom nem a West Hammel kezdeni a sort. David Moyes együttese parádés, amit csinál. Nincs nagy költségvetés, nincsenek eszeveszett nagy sztárok, csak rendes iparosok, akik teszik a dolgukat… Ez most egyelőre az ötödik helyre jó.

Számomra pozitív csalódás az Aston Villa és a Leeds United is. Előbbi tavaly a WHU-hoz hasonlóan kis híján búcsúzott, utóbbi pedig újoncként húzogatja az oroszlán bajszát, és a 11. helyen áll.

Az év negatív csalódásai

Hát, ebből több van. Egyrészt a Sheffield, akik egy tavalyi hetedik hely után simán fognak kizúgni, másrészt a Southampton, akik baromi jól kezdtek, most pedig még a kiesés szele is meglegyintheti őket. Harmadrészt a Liverpool, de az ő gyenge szezonjukról már beszélgettünk, illetve az Arsenal teljesítményét sem lehet a pozitív kategóriába sorolni. Végül, de nem utolsó sorban: Számomra a Wolves együttese is csalódást keltő…

Tudom – de azért minden cikk végére ezt oda fogom biggyeszteni -, hogy még van hátra pár forduló. De az erőviszonyok már bőven kirajzolódtak. Amit itt leírtam, az az aktuális forma és tabella alapján íródott, és az én, illetve a mi gondolatainkat tükrözi. Előfordulhat, hogy aztán majd tévedünk…

Holnap újra várlak benneteket, akkor majd a spanyol bajnokság hajráját próbáljuk levezetni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső