A Kedd a Hazai, a Szerda az Idegenbeli Csapatok Napja Volt

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 08.

Szokásunkhoz híven ma is jelentkezünk, hogy a szerdai Bajnokok Ligája kör rövid összefoglalóját közzé tegyük nektek. Kedden a hazaiaknak jött ki a lépés, míg szerdán az idegenbeli csapatok lehettek boldogabbak. Ez azért is érdekes, mert a címvédő szerdán otthon játszott…

A Bayern München – PSG csatával indítunk, aztán jön az FC Porto – Chelsea meccs.

Bayern München – PSG: 2-3

G.: Choupo-Moting, Müller ill. Mbappé (2), Marquinhos

Két megtépázott csapat nézett farkasszemet egymással. Hazai oldalon a legnagyobb gólvágójuk, Robert Lewandowski esett ki a válogatott szünet alatt – legalább egy hónapra -, mellette Serge Gnabry sem volt elérhető, ő a koronavírust kapta el.

A vendégektől Florenzi és Marco Verratti ugyanezen okból nem szerepelt, Icardi és Kurwaza pedig sérülés miatt esett ki.

Április hetedike, este kilenc, München, szakadó hóesés. Az időjárás nem volt kegyes a futballistákhoz, de a sok hiányzó, a szakadó hó és hideg nem szabott gátat a játékosoknak, és már az elején sikeresen egymásnak estek. Egy perc telt el, amikor Navasra már szükség volt, a costa ricai hálóőr Lucas Hernández rövidre tartó lövését tolta a szögletre. Itt még nem volt vége, mert a szögletből Choupo-Moting fejelhetett, a kameruninak nem volt szerencséje, a felsőlécről vágódott ki a labda.

És még mindig nem volt vége… A 3. percben a párizsiak először jártak a müncheni tizenhatosnál, Neymar passzolt Kylian Mbappé elé, a francia kapura lőtt, Manuel Neuer meg olyat tett, amit nem igazán szokott: Bevédett egy lövést. Ritka nagy potya volt, ami lám, még a világ egyik legjobb kapusával is megeshet, vezetett a PSG.

Nyolc perccel később az előny kétgólosra duzzadt, de csak egy pillanatra, Julian Draxler gólját érvénytelenítették a partjelző intésére, a támadás indulásakor Mbappé tartózkodott lesen.

A Bayern törekedett az egyenlítésre, és Leon Goretzka révén ez majdnem sikerült is, Keylor Navas újra bravúrt mutatott be, maradt a 0-1.

De nem sokáig… Neymar második gólpasszát osztotta ki a 28. percben, a csapatkapitányt, az előre húzódó belső védőt, Marquinhost kínálta meg egy jó labdával. A brazil bekk passzolhatott volna, de úgy gondolta, olyan ritkán adódik lehetősége gólt rúgni, hát megoldja egyedül. Meg is oldotta. Két perccel később egyébként egy izomsérülés miatt le kellett cserélni, simán lehet, hogy a gólörömbe sérült bele…

Nagyon nagy bajban volt a Bayern München, a címvédő, aki eddig parádés játékot mutatott a sorozatban. De ezt a bajor csapatot nem úgy ismerjük, mint akik belenyugszanak abba, hogy kiesnek, a 37. percben Eric Maxim Choupo-Moting, az egykori PSG játékos fejjel szépített. Bár Keylor ihletett formában védett – mint mindig -, ő sem ért oda a pontos és erős fejesre.

Aki csak a félidőben kapcsolódott be, az annyit láthatott, hogy a PSG kettőből kettőt lőtt be, míg a Bayern München 15 kapura lövést eresztett meg, abból hat ment kapura, de csak egy a kapuba…

A játék képe a folytatásban sem változott nagyot, a Bayern München ment előre, lövésekig is eljutottak, de a kevés PSG lehetőség is ott hordozta magában a harmadik gólt. Például Neymar nagy ziccerénél, amit a brazil elkönnyelműsködött.

Közben Keylor hozta a formáját, és minden labdára rávetődött, mint egy gepárd, és ez egészen a hatvanadik percig működött, ekkor azonban jött Thomas Müller: A német irányító, árnyékék, csatár, mindenes egy oldalról elvégzett szabadrúgás után szakadt el a védőitől, és teljesen üresen csúsztathatott a kapu jobb alsó sarkába.

Kétgólos hátrányból állt fel Hansi Flick együttese, de itt még mindig nem volt vége az izgalmaknak, mert a Párizs nem elégedett meg a döntetlennel. Nyolc perccel az egyenlítés után Kylian Mbappé meglőtte a harmadik találatot. Jerome Boateng csak hátrált a franciának, aki így egy kis területhez jutott, ez pedig végzetes tud lenni az ő esetében. A rövidre visszahúzott lövésre Neuer mozdulni sem tudott.

Mérföldekkel jobb találkozó volt ez, mint a tavalyi BL döntő, Mbappé szerint úgy játszottak, mint a Nou Campban (akkor 4-1-re nyertek), a visszavágón jó esélyük van édes bosszút állni a tavalyi döntőbeli vereségért. De ne feledjük, a Bayern München bármilyen szorult helyzetből képes kivágni magát…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Porto – Chelsea: 0-2

G.: Mount, Chilwell

Egy nagyvadat már elejtett Sergio Conceicao csapata, most a Chelsea ellen kellett volna húzni egy váratlant. Még akkor is az angolok voltak a meccs esélyesei, ha a hétvégén súlyos pofonba, egy hazai 5-2-es vereségbe futottak bele a kiesőjelölt West Bromwich Albion ellen.

Mondanám, hogy hazai pályán volt is esély megcsípni Thomas Tuchel együttesét, de ez az állítás több sebből vérzik. Egyrészt nem volt hazai pálya, hiszen semleges helyszínen, a sevillai Ramón Sánchez Pizjuánban játszották le a meccset, másrészt végül nem sikerült meglepni az ellenfelet, a Chelsea 2-0-ra nyert, és fél lábbal már az elődöntőben érezhetik magukat.

Ahogy az várható volt, Sanusi visszakerült a kezdőbe, viszont a Juventus elleni párharc hőseit, Sergio Oliveirát és Mehdi Taremit muszáj volt pótolni, mindketten eltiltottak voltak. Marega párja így Luis Diaz lett, középen pedig Marko Grujic kapott helyet a kezdőben.

Thomas Tuchel ezúttal a fiatalságra szavazott a rutinnal szemben, már, ami a csatársort illeti: Timo Werner, Mason Mount és Kai Havertz rohamozták Marchesin kapuját, Olivier Giroud és Hakim Zijes ezúttal a kispadon maradt.

A találkozót a Porto kezdte jobban, többet tartózkodtak a Chelsea tizenhatosánál, mint fordítva, azonban gólt nem tudtak szerezni. Nem csak a meccs ezen szakaszában, de az egész 90 perc alatt. A meccs után Conceicao mester meg is jegyezte, hogy abszolút elégedett volt a játékkal, de a foci ilyen, hiába játszol jobban, néha nem sikerülnek a dolgok…

A mezőnyfölény ellenére Edouard Mendyt nem dolgoztatták meg a portugálok, de Otávio igencsak fickándozott. Első lövése (még bőven a meccs elején) veszélyesen csapódott lefelé, de végül a háló tetején csusszant végig. A brazil középpályás később egy szögletet csavart kapura, na itt ébernek kellett lennie Mendynek.

Nem volt benne a meccsben a vendégek gólja, de Mason Mount ezzel nem igazán foglalkozott. A 32. percben kapott egy jó labdát Jorginhotól, gyönyörűen fordult le a védőjéről, majd laposan a jobb alsóba lőtt. Marchesin hiába spárgázott, nem érte el a labdát.

A második félidő óriási Chelsea helyzettel indult, ismét Mason Mount jeleskedett, de ezúttal nem a befejezésben, hanem az előkészítésben. Werner fejére tette a labdát, de a német nem találta el a kaput.

Később Mbemba talált be Mendynek, de tette ezt lesről, maradt a 0-1. Két perccel később Kai Havertz hibázott üres kapura, úgy tűnt, hogy az eredmény már nem fog változni.

Aztán a 85. percben Corona rosszul vett le egy labdát, Ben Chilwell elcsente tőle, csatárokat megszégyenítő módon húzta el a kapus m,ellett a labdát, majd az üres kapuba lőtt.

Úgy tűnik, az első elődöntős már megvan, de a Porto már bizonyított elégszer: Még így sem kell lebecsülni őket.

Ez volt a szerdai nap összefoglalója, holnap pedig az Európa Liga négy meccsével jövünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső