A La Liga Challenge után itt az újabb FIFA20 torna

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 17.

A La Liga Challenge

Nem sokkal azután, hogy a koronavírus-járvány miatt leállították Európa kisebb és nagyobb bajnokságait, a Sevilla és a Betis játékosai úgy döntöttek, elmaradt meccsüket a TV képernyői előtt pótolják be. Ennek aztán akkora sikere lett (Twitchen 60.000 néző előtt a Betis nyert), hogy megszervezték az első La Liga Challenge-et, ahol a spanyol bajnokság csapatai mérkőztek meg, egy-egy játékos irányításával. A Barcelona és a Mallorca nem tudott részt venni a tornán, de rajtuk kívül mindenki ott volt. Az egész hétvégén át tartó esemény végül egy Leganes – Real Madrid döntővel zárult, Marco Asensio „emelhette magasba” a virtuális trófeát.

Az eseménynek nagy sikere volt, százezrek figyelték, ahogy a profi futballisták egymás ellen játszanak, így várható volt egy folytatás, amit be is jelentettek, sőt, az első két játéknap mérkőzéseit le is bonyolították.

Stay and Play

Ezúttal nem csak a spanyol liga csapatai méretik meg magukat, szerte Európából érkeztek csapatok. Itt a résztvevők listája:

Ország
Csapat
Anglia
Spanyolország
Franciaország
Németország
Portugália
Ország
Csapat
Olaszország
Hollandia
Svédország
Finnország
Dánia

A versenyt szervező EA célja nem más, mint összegyűjteni 1 millió dollárt, amit aztán a koronavírus elleni harcra fordítanának.

A játékosok

A spanyol csapatok játékosait legalább már ismerjük – gondoltam magamban -, de nagyot tévedtem, mivel nem Llorrente, Asensio és Carlos Soler ragadtak ismételten kontrollert, helyüket Joao Felix, Vinicius Jr. és Manu Vallejo vette át.

A teljes lista:
Csapat
Játékos
Chelsea
César Azpilicueta
Liverpool
Trent Alexander-Arnold
Man City
Phil Foden
Tottenham
Serge Aurier
Atletico Madrid
Joao Felix
Csapat
Játékos
Real Madrid
Vinicius Jr.
Valencia
Manu Vallejo
Borussia Dortmund
Achraf Hakimi
Olympique Lyon
Bruno Guimaraes
Marseille
Saif Khaoui
Csapat
Játékos
PSG
Juan Bernat
Porto
Fabio Silva
Roma
Justin Kluivert
Ajax
Sergino Dest
PSV
Mohamed Ihattaren
Csapat
Játékos
AIK
Nabil Bahoui
Djurgarden
Jesper Kalström
HJK Helsinki
Nikolaj Alho
Köbenhavn
Mo Daramy
Bröndby
Jesper Lindström

Az első két játéknapon már túl is vagyunk, és már itt hatalmas meglepetések születtek. Szerdán búcsúzni kényszerült a sorozattól három nagyobb csapat is: a Marseille, a Valencia és a PSV sima vereséget szenvedett, a legnagyobb verést Jesper Lindström és a Bröndby mérte a Marseille-re, itt 8-2 lett a végeredmény.

Csütörtökön pedig újabb négy összecsapást játszottak, köztük az egyik legnagyobb rangadót: a Real Madrid – Liverpoolt, vagyis Vinicius Jr. vs Trent Alexander-Arnold összecsapást. Ami a vártnál sokkal simább lett (1-4), bár már a fogadóirodáknál látszott, hogy sokkal esélyesebbnek tartják a liverpooli bekket, mint a FIFA 20 arcát.

Az első kör legnagyobb arányú győzelmét összehozó Lindström pedig előlépett a torna legnagyobb favoritjává, miután a Marseille után a César Azpilicueta által irányított Chelsea-t is simán két vállra fektette. Igaz, ezúttal elmaradt a gólzápor, de a 2-0-s eredmény magabiztosnak mondható.

Juan Bernat és Justin Kluivert meccse következett, ahol a korábbi legenda fia győzedelmeskedett a PSG bekkjével szemben, az eredmény itt is simának mondható 2-0 lett.

Végül pedig essen szó a nap legjobb meccséről, ahol a Tottenham játékosa, Serge Aurier a Porto ellen, azaz Fabio Silva ellen játszott. A végig nagy csatát és sok gólt hozó meccsből Silva jött ki jobban, egy góllal szerzett többet, mint ellenfele, így a végeredmény 3-2 lett a Porto javára.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon ismét négy meccset láthat a Twitch közönsége, ráadásul a 22Bet jóvoltából még fogadni is tudunk! Az oddsokat nézve, Joao Felix győzelme vérható a lyoni Bruno Guimaraes ellen, de a többi meccsen közel azonos szorzókat találhatunk. Meglepő, hogy a bukik sokkal esélyesebbnek tartják Mo Daramyt (FC Köbenhavn), mint Sergino Destet (Ajax), de a Manchester Cityt irányító Phil Foden alig kapott alacsonyabb szorzót, mint ellenfele, az AIK-ot irányító Nabil Bahoui.

A FIFA20 torna döntőjét vasárnap rendezik, mi pedig mindenképp szemmel követjük majd, mert ezekben az ínséges időkben ismételten sikerült a játékosoknak feledtetni azt, hogy mi folyik a nagyvilágban. Remélhetőleg, a kitűzött célt is sikerül teljesíteni, hiszen a szórakozáson felül ez lenne a lényeg. És jó lenne, ha azt követően is lennének hasonló tornák, hogy újra beindul a nagyüzem a sportvilágban, mert ez jót tesz az esportnak, jót tesz a futball közönségének és úgy en bloc a közösségnek is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső