A La Liga Téli Igazolásai – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 11.

Elérkeztünk a sorozat utolsó részéhez, jöjjenek a spanyolok. Már túl vagyunk kishazánk bajnokságán, aztán szétnéztünk Angliában, utána Olaszországban, és legutoljára a Bundesliga transzferei között kutakodtunk.

Alapból a téli átigazolási időszak gyengébb szokott lenni természetesen a nyárinál, ebben nincs semmi szokatlan, most viszont alig volt klub, aki nagyobb összegben igazolt volna, ez pedig a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet miatt történt.

Így is beesett egy-két nagyobb név – ahogy a többieknél is -, és néhány meglepő távozással is találkozhattunk. Ez a liga is két részre lesz bontva, így először jöjjön az első tíz helyezett

Felsőház

A bajnokság jelenlegi helyzete alapján fogunk végighaladni a csapatokon, ahogy eddig is tettük.

Atletico Madrid

A Matracosok elképesztő előnnyel vezetnek a két gigász előtt, két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, de így is hétpontos előnyük van a Real Madriddal szemben. Ennek ellenére Diego Simeone szükségét érezte annak, hogy pár erősítést végrehajtson, és szerintem – bár ezt majd az idő mondja meg – nem lőtt mellé. A Valencia újabb jó játékosától vált meg, nyáron már elvesztettek számtalan tehetséget aprópénzért, most itt egy újabb transzfer, ami normál esetben (mínusz koronavírus, mínusz csődközeli állapot a Turia-parti csapatnál) nagyobb bevételt eredményezett volna.

Manapság 15 millió euró aprópénznek számít a fociban, ennyiért váltott klubot Geoffrey Kondogbia, a kőkemény védekező középpályás. Anno Marcos Llorrentét szánták erre a posztra, de Simeone egy sorral feljebb vitte, és annyira jó teljesítményt nyújt az ifjú játékos, hogy megragadt ott.

Kondogbián kívül szerintem hatalmas fogás a Lyon szélsője, Moussa Dembele, aki ugyan csak kölcsönben érkezett egyelőre, de tavasszal nagyon sokat segíthet a bajnoki cím elhódításában.

Hosszú évek után másodszor is elhagyta a csapatot Diego Costa. A 32 éves brazil-spanyol ideje lejárt Madridban, főleg azt követően, hogy Luis Suárez elkezdte ontani a gólokat. A balhés csatárnak jelenleg nem sikerült senkivel megegyeznie.

Real Madrid

Már a nyáron sem érkezett senki, és azt is leszögezte Florentino Perez, hogy a gazdasági szempontokat figyelembe véve télen sem lesz változás. Betartotta a szavát a presidente, csak távozókról tudok beszámolni.

Takefusa Kubo az őszi szezont a Villarrealnál töltötte, Unai Emery azonban nem bízott benne, ez pedig nem tetszett a Real Madridnak, fejlődni küldték a japánt, nem a padot koptatni. Visszahívták, és egyből tovább passzolták őt a Getafénak. Madridon belül marad, nagyobb esélye lesz játszani, és a harmadikszámú madridi csapatnak húzóembere lehet.

Elment még Martin Ödegaard, aki nem volt kibékülve a helyzetével. A szezon elején még játszott is, Zidane azonban visszatért a CKM-hez (Casemiro – Kroos – Modric), így folyamatosan a kispadon találta magát a norvég. Kis híján fellázadt, nyíltan bejelentette távozási szándékát, a befutó pedig az Arsenal lett.

Luka Jovic hasonló cipőben járt, Benzema mögött esélye sem volt, bár nála a beilleszkedés sem ment zökkenőmentesen. Frankfurtban, korábbi csapatában tölti a tavaszt.

FC Barcelona

Ugyanez a helyzet a Barcánál is, bár meglepődtem volna, ha az ő anyagi helyzetükben bármilyen igazolást hajtottak volna végre, még ha Ronald Koeman szerint szükséges is a vérfrissítés.

Csak távozók, kivéve Moussa Wagué-ot, ő viszont nem játszhat, rendkívül súlyos sérülést szenvedett a PAOK-ban (ott játszott kölcsönben), még a karrierje is veszélyben van.

Jean-Clair Todibo ahogy jött, úgy ment is, a Benfica után a Nice-hez távozott kölcsönbe, ahogy Carlos Alena is csak a tavaszt tölti máshol, őt a Getafe kölcsönözte ki.

Sevilla

Na, övék az egyik nagy dobás. Az Atalantától nagyon csúnyán távozó Papu Gomez tette át a székhelyét Sevillába, Julen Lopetegui csapatának hatalmas erősítést jelenthet, még akkor is, ha már 32 esztendős. Bemutatkozó meccsén gólt szerzett, hamar a szurkolók kedvence lehet az argentin.

Carlos Fernández a Real Sociedadhoz igazolt, nem hinném, hogy nagy érvágás lesz majd a Sevillának a távozása, Oussama Idrissit pedig az Ajax vette kölcsön.

Villarreal

Take Kubo tehát nem váltotta meg a világot, bár erre kevés esélyt is kapott, Unai Emery egy játékost szerződtetett a tél folyamán. Ő Étienne Capoue lenne, akiért kétmillió eurót fizettek, de bemutatkozni még nem tudott, sérült ugyanis a középpályás.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Real Sociedad

Alguacil együttesében csatárposzton történt egyedül változás, Carlos Fernández érkezéséről már olvashattatok, a Sevillától vették, méghozzá 10 millió euróért, míg Willian José a szezon második felét Angliában, a Wolverhampton csapatánál tölti, ahol szükség lenne egy jó csatárra, a legjobbjuk, Raúl Jimenez koponyatörést szenvedett, míg a Portótól igazolt ifjú Fabio Silva eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Real Betis

Ugyancsak egy csapat, akik nagyon visszafogottak voltak. Nem igazoltak senkit, a B csapatból felkerült a nagyok közé Yassin Fekir, aki Nabil öccse, és balszélsőként bevethető. Bizonyára egy álom válik valóra, amikor a két testvér egyszerre lehet a pályán.

Egyetlen távozójuk Antonio Sanabria, akit a Torino igazolt le, hogy versenyhelyzetet teremtsen Andrea Belottinak és Simone Zazának. Nem tudott még pályára lépni, ahogy megérkezett elkapta a koronavírust.

Granada

Nem tőlük vártam a bummot, ami a transzfereket illeti, és nem is volt bumm. Ketten érkeztek, egy játékos pedig kölcsönbe távozott.

Adrián Marín balhátvédként érzi jól magát a pályán, ingyen szerezték meg a Deportivo Alavéstől, Domingos Quina pedig középső középpályás, ő a Watfordban játszott eddig.

A Championshipben idén 14 meccs jutott neki, ezeken egy gólt szerzett, december közepén megsérült, ha az nincs, biztosan több játékperc jutott volna neki.

Az egyetlen távozó Ramon Azeez, ő a Cartagenában, a harmadosztályban fog szerepelni.

Levante és Celta Vigo

A tabella 9. helyezettje szintén csendes volt, egy kapus jött, egy meg ment. Koke Vegas Mallorcára igazolt, a B csapatból pedig felhívták Dani Cardenast.

Izgalmasabb a szitu a Celtánál, akik megszerezték Aaron Martint a Mainzból, erre azért volt szükség, mert Olaza – az eddigi balbekk – kölcsönszerződése lejárt. Rajta kívül még Augusto Solarit igazolták le félmillió euróért, Facundo Ferreyra pedig ingyen jött a Benficától. Érdekesség, hogy utóbbi két játékos hozta össze az Atletico elleni – döntetlent érő – gólt a 89. percben. Előbbi adta a gólpasszt, utóbbi fejezte be az akciót.

Ez lett volna a felsőház, hétfőn pedig az alsóházzal pontot teszünk az igazolások végére.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső