A La Liga Téli Igazolásai – II. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 12.

Tegnap akkora időzavarba kerültem, hogy azt hittem, péntek van. Előfordul az ilyen, főleg ebben az időszakban, amikor gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni a kijárási korlátozások miatt. Könnyen összezavarodhat az ember, hogy milyen nap is van. Hát, így jártam én is.

Szóval a záróepizód nem hétfőn kerül fel a blogra, hanem most, és a spanyol első osztályú bajnokság alsóházát járjuk körbe, és meglessük a csapatokat, kikkel próbáltak meg erősíteni a szezon második felére.

Alsóház

A 11. helyezettel indulunk, és meg sem állunk a sereghajtóig…

Athletic Bilbao

Biztosan tudjátok, de ha nem, akkor most mondom: A Bilbao hagyományai nem teszik lehetővé azt, hogy olyan játékos lépjen pályára a csapatban, akinek nem csörgedezik baszk vér az ereiben. Emiatt a legtöbbször a Bilbao átigazolásaival töltjük a legkevesebb időt, hiszen Baszkföld nem túl nagy, így inkább az utánpótlásból szemezgetnek, ritka, amikor nagyobb dobást jelentenek be. Plusz, a téli átigazolás mindig visszafogottabb náluk is…

Kenan Kodro távozásával nyitok, ő ebből a szempontból érdekes játékos, részben baszk, apai ágon pedig bosnyák játékosról beszélünk. Nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba, elvétve kapott csak lehetőséget, szóval kölcsönadták a Real Valladolidhoz. Talán pont ő lesz a fegyvere a csapatnak, akinek köszönhetően elkerülhetik a másodosztályba való kipottyanást…

Inigo Cordoba is elkerült a csapatból, ő a bajnokság befejezéséig a Deportivo Alavésben játszik majd.

Egy játékos, egy középső középpályás érkezett a fiatalok közül, Oier Zarraga az ősszel négyszer már pályára lépett, most a felnőtt kerethez irányították.

Valencia

Pénzügyi gondokkal küzd a csapat, ez nem újkeletű. A keretnek azonban szüksége van a vérfrissítésre, és próbált is tenni azért a vezetőség, hogy Javi Graciának legyen kihez nyúlnia. A legnagyobb név Patrick Cutrone, aki nem igazán találja mostanság a helyét. Volt egy remek szezonja az AC Milanban, amit egy rosszabb követett, el is adták a Wolvesnak, ahol szintén nem váltotta meg a világot. A Fiorentinának adták kölcsön, majd a rengeteg sérülés miatt visszarendelték, hogy aztán újra elküldjék. A Valenciában ismét megtalálhatja a helyes utat.

Ferro a Benfica alapembere volt tavaly, a védelemben bevethető játékos idén már nem jutott sokszor szóhoz, őt is ingyen – és kölcsönben – szerezte meg Gracia, valamint Christian Oliva is csatlakozott, aki a kiesés ellen menekülő Cagliariba sem tudta beverekedni magát, kérdés, mekkora erősítést jelenthet a Valenciának.

A távozók között elsőként Geoffrey Kondogbiát kell megemlíteni, aki az Atletico Madridba szerződött, az érte kapott tizenöt millió eurót pedig minden bizonnyal a lyukak betömködésére fogják használni. A másik távozó pedig Rubén Sobrino, akit a Cádiznak adtak kölcsön.

Getafe

A harmadikszámú madridi csapat a nagyoktól kölcsönzött ki pár játékost, egyet a Barcából, egyet a Real Madridból és egyet a Villarrealtól. Takefusa Kubot azért kapták meg, hogy a fiatal japán tudjon fejlődni, azt remélik Madridban, hogy a Villarreallal ellentétben itt stabil kezdő lehet. Carlos Alena, a Barca középpályása is jó fogás lehet, még csak 23 éves, anno nagy jövőt jósoltak neki, de nem tudta megszilárdítani a helyét Barcelonában. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy új Gerard Deulofeu vagy Bojan Krkic-féle sztorit látnék…

A harmadik érkező pedig Soufiane Chakla, a marokkói-spanyol kettős állampolgár a védelem közepén bevethető.

Komolyabb távozójuk nem volt, a listán egyedül Leandro Chichizola neve lehet ismerős, aki egy osztállyal lejjebb igazolt.

Cádiz

Talán az újoncnak nem lesznek kiesési gondjai, de a vezetőség biztosra akart menni, és erősítettek a télen. Alvaro Negredo ugyan fantasztikus csatár, de látni kell, már ő sem lesz fiatalabb, így kell az utánpótlás. Ennek szellemében két csatár csatlakozott, Ivan Saponjic az Atletico Madridból, míg Rubén Sobrino a Valenciából.

Öt játékosukat ők küldték máshová, így például Negredo eddigi társait, Nano Mesát és Álvaro Gimenezt is a másodosztályba „száműzték”.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Osasuna

Tavaly üde színfoltja volt a bajnokságnak az Osasuna, a pamplonai együttes most nehezebb helyzetben van. Voltak nem is olyan régen az utolsó helyen is, és bár feltornázták magukat a 15. pozícióig, azért még hosszú a szezon és sűrű a mezőny.

Jó vásárt csináltak Manu Sánchez megszerzésével, a matracosok balbekkje a tavaszt itt tölti, ahogy Jonás Ramalho is, aki középső védőként érzi jól magát a pályán, ő a Gironától érkezett.

Raúl Navas végleg, Brandon kölcsönben hagyta el az egyesületet, mindketten a másodosztályba szerződtek.

Deportivo Alavés

A kölcsöntranszferek domináltak az Alavésnél is, akiknek azért volt egy nagy fogásuk. Vagy, hát, akár be is sülhet a dolog, de kétlem… Facundo Pellistri leigazolására gondolok, aki a nyári igazolási szezon utolsó napján szerződött a Manchester Unitedhoz, de alig kapott pár percet. Érthető, az uruguayi játékos még mindig csak 19 esztendős, nem elvárható, hogy Anglia egyik legnagyobb klubjában azonnal főszerephez jusson. Neki még tanulnia kell, és a Deportivo Alavés jó állomás lehet a karrierjében.

A másik érkező Inigo Cordoba, ő pedig a másik szélen rohamozhatja az ellenfelek kapuját, a Bilbao adta őt kölcsön.

Tomás Tavares visszatért a Benficába, Adrián Marínt pedig ingyen engedték el a Granadához.

Eibar

Az egyik legnyugisabb tele – ebből a szempontból – az Eibarnak volt, egyedüli érkezőként Aleix Garciát említhetjük meg, aki a román Dinamoból csatlakozott. Garcia karrierje a Villarrealban kezdődött, onnan vezetett az útja a Manchester City fiataljai közé. Kölcsönről kölcsönre járt (Girona, Mouscron), aztán szerződése lejárt és meglepetésre Romániába szerződött. Most ingyen kaparintotta meg az Eibar.

Három játékosukat kölcsönadták Damian Kadzior, José Martinez és Roberto Olabe nem lesz a csapattal tavasszal.

Valladolid, Elche, Huesca

A kiesőhelyen állók ismét egy csokorban, ezt korábban is megszokhattátok már. Közülük a legjobban talán a Valladolid erősített, a Celta Vigo korábbi kölcsönjátékosát, Lucas Olazát szerezték meg a Boca Juniorstól, mellette pedig Kenan Kodrot.

Az Elche sem igazolt rosszul, ők inkább a hátsó alakzatot szerették volna stabilabbá tenni. Johan Mojica bal, Helibelton Palacios jobbhátvéd, míg az általuk igazolt kapus neve biztosan ismerős lesz: Paulo Gazzanigáról van szó, aki a Tottenham másodikszámú kapusa volt. Most a tavaszt kölcsönben azzal töltheti, hogy az újoncot megkímélje a kieséstől.

Az Huesca annak ellenére nem igazolt, hogy ők az utolsók a bajnokságban. Vagyis, de, egy játékos érkezett, ő Denis Vavro, őt a Lazioból ismerhetjük, szlovák belső védő, aki Simone Inzaghinál alig játszott.

Ennyi lett volna a spanyol alsóház, és ennyi lett volna a top bajnokságokról szóló átigazolási sorozat is. Legközelebb nyáron, az EB után találkozhattok majd ilyen cikkekkel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső