A Legjobb Játékosok Klub Nélkül

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 06.

Lassacskán csordogálnak az információk, milyen átigazolások vannak vagy lesznek a nyár folyamán. Pár csapat már beújított egy-egy nagy sztárt, a Manchester például megszerezte Jadon Sanchot a Borussia Dortmundtól, de említhetnénk a Barcelona fogásait is.

Vannak viszont olyan játékosok, akiknek lejárt a szerződése, nem hosszabbítottak, így jelenleg klub nélkül, szabadon tárgyalhatnak másokkal. Belőlük hoztunk most egy csokrot.

1.: Lionel Messi

Bizony ám, az argentin szupersztár hivatalosan jelenleg munkanélküli, a Barcánál levő szerződése lejárt, de aggodalomra semmi ok, Messi szerződést fog kötni újra a Barcával. A hírek szerint kétéves kontraktusról van szó, ezután pedig az argentin az MLS – az amerikai bajnokság – felé veszi az irányt. Szóba sem került (már), hogy ne ez a forgatókönyv valósulna meg, az elnökváltást követően Messi is megnyugodott, plusz az is rátesz egy lapáttal a döntésére, hogy a gránátvörös-kékek leigazolták egyik legjobb barátját, Sergio Agüerot.

2.: Sergio Ramos

A Kapitány 2004-ben érkezett a spanyol fővárosba, azóta pedig valóságos ikonná nőtte ki magát. De minden történet a végére ér egyszer, így ez is. Nem is olyan régen jelentették be sajtótájékoztató keretein belül, hogy nem sikerült megállapodni az új szerződésről, így Ramos a távozás mellett döntött. Vannak pletykák, miszerint a pénz – a fizetéscsökkentés – sosem okozott problémát Ramosnak (állítása szerint ő ingyen is játszott volna a Real Madridban), inkább a szerződés hossza volt a gond. Florentino Perez egyéves szerződésben gondolkozott, Sergio Ramos viszont kettőben.

Emellett vannak hírek még csúnya dolgokról, „árulásokról” és társairól, így talán nem is baj, hogy elváltak az útjaik.

Hogy hova mehet Ramos? Napok óta pletykálják, hogy a PSG lesz a célállomás, és lehetséges, hogy mire ez a cikk megjelenik, addigra be is jelentik a párizsiak a spanyol védő érkezését.

3.: Jerome Boateng

Tíz évet húzott le Jerome Boateng a Bayern Münchennél, ám áprilisban kiderült: Nem lesz tizenegyedik. A 32 esztendős védő számított arra, hogy nem hosszabbítják meg a lejáró szerződését, arra azonban nem, ahogy a klub – és Hasan Salihamidzic – bánt vele. A PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőzően nyilvánosság elé tárták a távozást, ami miatt a védő totálisan kiábrándult – most már korábbi – kenyéradójából.

Boatengnek azonban nem kell tartania attól, hogy munka nélkül maradna sokáig, a hírek szerint sok topligás csapat érdeklődik felőle.

4.: Gianluigi Donnarumma

Gigio jelenleg az Európa-bajnokságon küzd az olasz válogatottal – ma este lépnek pályára a spanyolok ellen -, hivatalosan azonban már nincs klubja. Szerződése lejárt az AC Milannál, ő pedig már régóta szeretett volna távozni. Valahogy, valamiért mindig maradt, de most eljött az idő a váltásra. Nem ő lesz a rossoneri szurkolóinak kedvence, sokan pénzéhesnek titulálták, amiért más kihívásokra vágyik.

Állítólag már kész az egyeszség a PSG-vel, a bejelentésre akkor kerülhet sor, ha Olaszország számára véget ér az EB.

5-6.: Nikola Maksimovic és Elseid Hysaj

A két játékost egy kalap alá vettük, hiszen mindketten a Napoli alkalmazásában álltak. Az albán válogatott védő iránt már tavasszal nagy volt a kereslet, de egyelőre döntés nem született azt illetően, hogy hol folytatja. Ügynöke mindenesetre nyugodt, állítólag vannak ajánlatok szerte Európából, utoljára az Inter érdeklődéséről lehetett hallani. Hysaj egyébként nem feltétlenül akart távozni, ám az álláspontok nem közeledtek a megannyi tárgyalást követően sem, így végül elengedték egymást a felek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maksimovic helyzete is nagyon hasonló, a 29 éves szerb 5 szezon után távozik a délolasz város csapatától, és kérőkből itt sincs hiány. A legélénkebben a West Ham United érdeklődik iránta, akiktől Fabian Balbuena már távozott, így David Moyes számára jelenleg három belső védő áll csak rendelkezésre.

7.: Paulinho

A brazil középpályás 2015-ben igazolt Kínába, majd 2017-ben kisebb meglepetést okozva a Barcelona csapatában találta magát. Egy év után visszatért Ázsiába, és egészen odáig a Guangzhou csapatát erősítette. Jelenleg 32 éves, még van benne két-három jó év a legmagasabb szinten. Egy június végi pletyka szerint ő lehet a Barcelona negyedik olyan igazolása, akiért nem kell fizetni egy eurócentet sem. Mi ezt nem tartjuk valószínűnek, de nem kizárt, hogy végül Spanyolországban köt ki a védekező középpályás.

8-9.: Patrick van Aanholt és Jeffrey Schlupp

Két stabil kezdőjátékos is távozott a Premier League-ben szereplő Crystal Palace-tól, így őket is „összevonjuk”. Van Aanholt kezdő volt a holland válogatottban a mostani Európa-bajnokságon, klubja azonban nem akart új szerződést elé rakni. Ennek oka az, hogy Roy Hodgson távozását követően még mindig nem tudtak megállapodni az új menedzserrel, az ő jóváhagyása nélkül pedig senkivel nem szeretnének tárgyalóasztalhoz ülni.

A 30 esztendős balhátvédnek már ajánlatot tett a török Galatasaray, ám Olaszországból és Spanyolországból is vannak ajánlatai.

Jeffrey Schlupp szintén fontos szerepet töltött be a CP-ben, a helyzet pedig ugyanaz vele is. Egyelőre nála nem hallottunk érdeklődőkről, de ez nem sokáig lesz így véleményünk szerint.

(Halkan és zárójelben jegyeznénk meg, hogy a londoni együttestől még egy ember távozott, Mamadhou Sakho, jelenleg ő is ingyen igazolható)

10.: Robin Quaison

A Mainz együttesének egyik legfontosabb láncszeme volt a svéd, aki az Európa-bajnokságon is szerepelt, jelenleg pedig csapat nélkül áll. Anno a Palermoból igazolt a német kiscsapathoz, ahol hamar a gárda vezére lett, fontos gólokat szerzett és asszisztokat osztott ki.

Korábban azt mondta, szeretne nagyobb csapatban szerepelni, de akkor még maradt. Úgy tűnik, hogy most már más a prioritás, születtek pletykák, miszerint hamarosan aláír a szaúd-arábiai Al-Ettifaq csapatához. 27 évesen talán még nem kéne levezetni, ebben a srácban ennél több van – mindemellett minden tiszteletünk a szaúdi csapaté meg minden, de hát… Értitek, nem?

A listánkon szerepelt volna még három név, akik azonban időközben találtak maguknak új csapatot. Marko Dmitrovic nem követi az Eibart a spanyol másodosztályba, egy ideig szabadon igazolható volt, azóta bejelentették az érkezését a Sevillánál – ahol már ott van az EB-n brillírozó Vaclik és Bono).

A Fluminense korábbi támadója, az ifjú Marcos Paulo szintén csak nagyon rövid ideig volt munkanélküli, ma már az Atletico Madrid játékosának mondhatja el magát, és egy másik dél-amerikai játékos is megtalálta a számításait: A kolumbiai Santos Borré az Eintracht Frankfurthoz igazolt.

Biztosak vagyunk benne, hogy sokáig nem kell várni, hogy a listán szereplő összes spíler csapatot találjon magának…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső