A Legjobb Nyolc Között a Real Madrid és a Man City Is

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 17.

Már csak két csapatnak van hely a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, tegnap ugyanis a Real Madrid és a Manchester City is csatlakozott a Porto – Borussia Dortmund – Liverpool – PSG kvartetthez. Meglepetés nem történt, a hátrányban levő csapatok nem tudtak fordítani, sőt… Mind a Borussia Mönchengladbach, mind az Atalanta kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól. Utóbbi jövőre minden bizonnyal javíthat, a Gladbach viszont biztosan nem ér oda a legjobb négybe, így velük nem fogunk találkozni.

Jöjjenek az összefoglalók!

Real Madrid – Atalanta: 3-1

G.: Benzema, Ramos, Asensio ill. Muriel

Továbbjutott a Real Madrid 4-1-es összesítéssel

A két meccs közül én emellett döntöttem, itt láttam arra esélyt, hogy izgalmakban lehessen részem. Az első meccset a királyi gárda nyerte 1-0-ra, a Bergamóban lejátszott találkozón bő hetven percen keresztül emberelőnyben játszottak Remo Freuler kiállítása miatt, azonban az olaszok remekül védekeztek, és egy távoli Ferland Mendy lövésből született egyedül gól.

Az Atalanta nagyon jó idegenben, ezt a Bajnokok Ligájában és a Serie A-ban is megmutatták, ráadásul mindig gólra törően játszik a Gasperini csapat, szóval lehetett számítani nagy vendég rohamokra.

Ám az Atalanta kissé felforgatott csapattal állt ki. Josip Ilicic és Duván Zapata csak a kispadon foglalt helyet, egy igazi ék – Luis Muriel – volt a pályán, mögötte pedig Mario Pasalic és Ruslan Malinovsky szervezett.

A Real Madridnál nem volt meglepetés, Zinedine Zidane már egy ideje próbálgatta a háromvédős rendszert, a hétvégi, Elche elleni mérkőzésen is így léptek pályára. Nacho, Ramos és Varane alkotta a védelmet, Casemiro hiányában pedig Fede Valverde kezdett.

Gian Piero Gasperini szerint a meccs első negyedórája létfontosságú volt, ennek szellemében játszottak az olaszok. Többet volt a labda a madridiak térfelén, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek. Egyedül de Roon lövését lehet megemlíteni, amit könnyedén ölelt magához Thibaut Courtois.

Ahogy telt-múlt az idő a spanyolok egyre jobban megnyugodtak, elkezdték járatni a labdát, ami láthatóan nem ízlett az Atalantának. Modric tanárian irányított, Benzema és Vinicius is visszajárt védekezni, tökéletes gépezetnek tűnt a Real Madrid.

Ki tudja, hogy mi lett volna, ha a Gollini helyén játszó Sportiello nem hibázik… De hibázott. A 34. percben a kapus kirúgása nem a társakat, hanem Luka Modricot találta meg. Az apró karmester egyből kapura tört, de lövés helyett passzolt, az üresen álló Karim Benzema pedig a jobb alsóba belsőzött. Ebben a passzban benne volt minden, amiért Luka Modricot a világ egyik legjobbjának tekintik.

A félidő hátralévő részében már különösebben nem történt semmi, ez az eredmény pedig azt jelentette, hogy a vendégeknek két gól kellett a továbbjutáshoz.

Ami elég távolinak tűnt, tekintve, hogy a királyiak az 51. percben majdnem betaláltak. Az egész meccsen nagyot játszó Vinicius Jr. bolondította meg a védelmet, de az utolsó pillanatban rossz döntést hozott, és mellé gurított. A kis brazil egyébként egyre jobb formát mutat, a sebessége elképesztő, a cselezés is jobban megy, de a befejezések még mindig rendkívül gyatrák…

Az 58. percben is ő volt a főszereplő, kiharcolt ugyanis egy tizenegyest. Honfitársa, Rafael Toloi mellett húzta el a labdát, aki akasztotta őt. Elsőre úgy tűnt, hogy még a tizenhatoson kívül történt a dolog, de a visszajátszások során kiderült, hogy a játékvezető jól döntött.

Ki állhatott volna a labda mögé, mint Sergio Ramos, aki ezúttal nem a kedvenc lövését – a panenkát – mutatta be, ahhoz túl nagy volt a tét. A jobb oldalt választotta, ahogy Sportiello is, de védeni nem sikerült.

Eldőlt a továbbjutás, három gól ebben az Atalantában nem volt benne. Még úgy sem, hogy beállt Zapata és Ilicic is.

A szépítés azért sikerült, a 83. percben Luis Muriel szabadrúgásból vette be Thibaut Courtois kapuját (ezzel jött is a tippünk), de a középkezdés után egyből jött az újabb madridi gól. Lucas Vazquez iramodott meg a jobbszélen, Marco Asensio kérte a labdát, kapta is, majd a rövid alsót választotta.

Tegnap este valóban egy gép volt a Real Madrid, és tökéletesen hajtották végre azt, amit Zidane kért tőlük.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester City – Borussia Mönchengladbach: 2-0

G.: De Bruyne, Gündogan

Továbbjutott a Manchester City 4-0-s összesítéssel

A tippemben említettem, hogy a Gladbachnál Ramy Bensebaini és Christoph Kramer nem fogja tudni vállalni a játékot, de előbbi végül a kezdőbe került, utóbbi a padon ülte végig a meccset. A németek a „hazai” vereség után nem számíthattak másra, mint egy szép búcsúra, hogy talpon maradnak a jóval erősebb és jóval jobb formában levő Cityvel szemben, ez szerintem sikerült. Bár a 20. percben azt gondoltam, ebből komoly zakó is lehet, mert ekkor már 2-0-ra mentek az angolok. A tippünk pedig egy over 2,5 volt, szóval nem voltam valami boldog a lefújáskor.

Kevin de Bruyne nyitotta meg a gólok sorát, a 12. percben 17 méteres bombája a felsőléc segítségével kötött ki a kapuban, hatalmas gól volt. Öt perccel később Ilkay Gündogan lépett ki Phil Foden passzával, és nagyon okosan gurított el Yann Sommer mellett.

Ha valakinek lett volna bármiféle reménye a Gladbach továbbjutása kapcsán, az bizonyára már az első gól után feladta ezt a reményt…

A németekben egyértelműen Yann Sommer tartotta a lelket, aki már az első félidőben is több nagyszerű védést mutatott be. A Gladbachnak egy lehetősége volt a szépségtapaszra, de Breel Embolo lövése pár centivel elkerülte Ederson kapujának bal alsó sarkát.

Egyre jobban támadtak ki a vendégek, de ezt a City mégsem tudta kihasználni. Főként azért, mert a svájci hálóőr mindent kivédett, amit csak lehetett, de volt olyan szituáció is, hogy Raheem Sterling egész egyszerűen elcsúszott gólhelyzetben.

A második gól után már mindkét csapat tudta, hogy ennek mi lesz a vége. És ez valamennyire látszott is a találkozón. Nem volt reális esélye Marco Rose csapatának, viszont a Manchester City végül nem ütötte ki őket. Pedig simán megtehette volna…

Guardiola csapata jelen pillanatban a legjobb formában levő együttes egész Európában, ám a katalán mester mégis óvatosságra int. Szerinte felesleges trófeák halmozásáról beszélni. Még.

A legjobb nyolc tehát megvan, ez a Real Madridnak az előző két idényben nem sikerült. Harcban vannak még a bajnoki címért is – bár ott elég jelentős a hátrányuk -, a Manchester City pedig heteken belül bajnok lehet, ha továbbra is tartani tudják hatalmas előnyüket.

Holnap pedig érkezem a ma esti meccsek összefoglalójával, azaz a Bayern München – Lazio és a Chelsea – Atletico Madrid találkozókkal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső