A legkelendőbb szabad prédák az átigazolási piacon

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 16.

Vírus ide vagy oda, az átigazolási piac pletykái vagy tényleges történései mindig, minden esetben a figyelem középpontjában voltak. Mivel idén a nyár két leginkább várt eseménye elmarad, a bajnokságok, európai kupák folytatása pedig bizonytalan, így egyre több és több hír születik a futballisták esetleges klubváltásairól. Ebben a listában olyan játékosok fognak szerepelni, akik minden valószínűség szerint csapatot váltanak, hiszen a szezon végeztével lejár a szerződésük.

Edinson Cavani

PSG logo

A futball bizonyos szempontból egy igazságtalan játék. Hajlamosak vagyunk sokszor a kapusok, védők és középpályások érdemeit semmibe venni, és az alapján megítélni egy játékost, hogy hány gólt szerez. Gyakorlatilag egy-egy Aranylabda-szavazás így dőlhetett el kis túlzással. De ha ténylegesen a lőtt gólokat nézzük, akkor Cavani a világ egyik legjobb játékosa. És ezzel nagyon nem is lövünk mellé, nem hiába járt meg olyan klubokat, mint a Palermo, a Napoli vagy épp jelenlegi klubja, a PSG.

Cavani mérlege mind a válogatottban, mind klubcsapataiban elképesztőek: Pályafutása során 411 meccsen 250 gólt szerzett a csapataiban, míg a válogatottban 113 meccsen 49-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, a Puskás Aréna nyitómeccsén ő szerezte az első gólt.

Idén már 33 esztendős, így legjobb évein valószínűleg már túl van, de még mindig kapós a piacon. A télen majdnem csatlakozott az Atletico Madridhoz, de akkor az a transzfer meghiúsult. Azóta volt szó arról is, hogy a Manchester Unitedhoz igazol, de ott most inkább Harry Kane van fókuszban. A következő csapatok viszont esélyesek arra, hogy nyártól náluk futballozzon a csatár:

Inter Miami: David Beckham klubja a jövő évben debütál az MLS-ben és az újonnan alakuló gárdába egy igazi szupersztárt szeretnének igazolni. Ez lenne Cavani, aki Ibrahimovichoz, Villához vagy Kakához hasonlóan az Egyesült Államokban vezetne le, nem kevés pénzért. Miamiban oda lennének érte, ez biztos, marketing értéke és gólérzékenysége miatt is főnyeremény lenne Beckhaméknek.

Napoli: Visszatérhet egykori sikerei színhelyére is, ahol a szurkolók odáig voltak érte, ráadásul a Napolinak is szüksége volna egy csatárra, mivel Milik biztosan távozik a szezon végén.

Penarol: Az is reális opció, hogy pályafutása végén hazájába térjen vissza, itt pedig Diego Forlán lenne az edzője. És Vadócz Krisztián a csapattársa.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Layvin Kurzawa, Thiago Silva és Thomas Meunier

Maradjunk a PSG csapatánál! Nem csak Cavani távozhat (igazából, rajta kívül még elég sokan) a csapattól, de a válogatott Kurzawa is 99%, hogy menni fog. A Juventus is hívja őt, de nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a Barcelonába igazol. Junior Firpo nem igazán vált be a gránátvörös-kékeknél, rajta azonnal továbbadna a Barca (állítólag a Napoli lehet a befutó), így lenne hely Kurzawa számára.

Gyakorlatilag a teljes védősor ki fog cserélődni Párizsban, hiszen távozik a párizsiak évekig meghatározó két védője is. Silva anno az AC Milantól érkezett és bár már 35 éves, idén is 21 mérkőzésen lépett pályára a csapatban. Egy hónapja azt nyilatkozta, hogy a PSG-nél szeretné befejezni a pályafutását, de minden attól függ, hogy ér véget az idei szezon. És akkor még nem volt szó arról, hogy a vírus az egész futballtavasznak keresztbe tesz.

Meunier sem nyilatkozott arról, hogy szeretne távozni, ettől függetlenül összeboronálták az Everton együttesével. Amennyiben nem tartanak rá igényt, könnyen Ancelotti kezei alatt találhatja magát.

Olivier Giroud, Pedro és Willian

Chelsea logo

Jöjjön egy hármas Londonból, ők azok, akiknek távozására rendkívül nagy esély mutatkozik, bár Giroud-t szeretné megtartani a Chelsea, de ő két éves szerződést szeretne, míg a Kékek csak egy évben gondolkoznak. A franciák világbajnoka a rivális Arsenaltól érkezett és első évében FA-kupát és Európa Ligát nyert, az idei szezonban viszont Tammy Abraham árnyékában volt. Csak akkor „lépett a fényre”, amikor Abraham megsérült. Kilenc meccsen két gólt szerzett a Premier League-ben, így nem mondhatni, hogy ez volt a legjobb szezonja, de úgy tűnik, Abramovicsék ragaszkodnának hozzá. Ha nem sikerül megállapodni vele, az Inter tárt karokkal várná.

Pedro esetében ugyanaz a szituáció a szerződéssel, mint Giroud-nál: Ő két éves szerződést szeretett volna, egyet kapott volna. Nem fogadta el, ezzel pedig egyre biztosabb a távozása. Olaszországból a Roma, Lazio, Juventus is a végállomás lehet, jelenleg a Farkasokhoz igazolása a legesélyesebb.

Willian Sarri embere, így a folyton szivarozó olasz mester szívesen látná a brazil szélsőt, főleg akkor, ha Douglas Costa távozik a Zebráktól. Márpedig erre komoly esély mutatkozik, Pep Guardiola szívesen látná őt a Manchester Cityben.

Zlatan Ibrahimovic

AC Milan logo

Tartom, hogy Ibrát valaki vagy imádja vagy gyűlöli. Olyan nincs, hogy valakinek semleges. Amikor LeBron James Los Angelesbe szerződött, azt nyilatkozta, hogy LA-nek most már van egy istene és egy királya is. Magabiztosságért nem kell a szomszédba mennie, de van is rá oka, 38 évesen is első osztályú játékos. Idén visszatért az AC Milanba, de a vírus miatt szinte alig láthattuk piros-feketében. Nagy esély mutatkozik rá, hogy hazájában fejezi be profi pályafutását.

David Silva

Ő is csapatának egyik ikonja, de felette is eljárt az idő. A csupaszív középpályás el fogja hagyni Manchestert és nála is esélyes egy amerikai kaland, ahol akár Edinson Cavani csapattársa is lehet, Beckham csapata őt is hívja. Ezenkívül Japánból és Katarból is keresik.

Dries Mertens

A belga szélsőért egy egész hadseregnyi csapat sorban áll, mondjuk ez teljesen érthető. Ilyen minőségi játékost ingyen bezsebelni tényleg nagy fogás lenne. Mertens még csak 32, tény, nem a legfiatalabb, de még bőven van benne 2-3 év a legmagasabb szinten. Nem véletlen tehát az Inter, a Chelsea és az Arsenal érdeklődése, az újságok szerint a Chelsea magasan a favorit.

Egyelőre tehát így állunk, persze a helyzet még változhat, hiszen a vírus következtében teljesen átalakulnak a pénzügyi viszonyok az európai topkluboknál. Ez pedig azt is jelentheti, hogy akiről azt gondolták, hogy nem lesz rá szükség a jövőben, mégis könnyen új szerződést kaphat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső