A Legnagyobb Tehetségek a CIES Szerint – II. Rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 május 08.

A múlt héten kezdtünk el egy kétrészes sorozatot, a svájci CIES listája alapján mutattuk meg nektek azokat a fiatal játékosokat, akik a legtöbb potenciállal rendelkeztek. Az első részt úgy fejeztem be, hogy másnap érkezik a második. Ez elmaradt, sokkal inkább szerettem volna koncentrálni a hétvégi bajnokikra – mint azt láthattátok, még vasárnap délután is jöttek tippek -, és ezért elnézést kérek!

Most viszont már nem húzzuk az időt, nem tologatjuk ezt a projektet magunk előtt, jöjjön a második rész. Ahol már olyan játékosok is szerepet kapnak, akik a világfutball elitjébe tartoznak, ismerik őket a világ minden sarkában.

5.: Vitor Roque (Fluminense)

Vitor Roque már a harmadik brazil ezen a listán, és nem is ő az utolsó! Az Atletico PR játékosa a jelenleg még 18, hamarosan 19 éves játékos, posztját tekintve támadó. Ért a játékszervezéshez, elboldogul a széleken, de inkább ékként számít rá mostani edzője. Az idei szezonban tíz meccset játszott, hat gólnál jár, ez a mostani idény hozhatja meg neki a világhírnevet. És lehet, hogy hamarosan Európában köt ki.

A legélénkebben az FC Barcelona és az Arsenal érdeklődik iránta, de szóba került már a PSG-nél, a Manchester Unitednál és a Chelsea-nél is a leigazolása.

4.: Antonio Silva (Benfica)

Antonio Silva idén robbant be a köztudatba, lényegében kényszerből tették be a kezdőbe, de annyira jól teljesített a védelem közepén – általában Nicolas Otamendi párjaként -, hogy ott ragadt, és az egyik legmeghatározóbb szereplője lett a Benficának.

Magas, jó felépítésű, jól fejel, agresszív – de a jó értelemben -, szinte már kész klasszis. És még mindig csak 19 éves. Nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni azoknak, akik meg akarják vásárolni, Roger Schmidt ugyanis tíz körmével ragaszkodik hozzá.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

3.: Marcos Leonardo (Santos)

Szintén egy relatíve ismeretlenebb játékos, akire nem árt majd a jövőben odafigyelni. Marcos Leonardo – teljes nevén Marcos Leonardo Santos Almeida – még csak 20 esztendős, de már most majdnem 150 meccsnél jár a felnőttek között. Ő is támadóként bevethető egyelőre 44 gólnál jár, vagyis fiatal kora ellenére átlagban minden harmadik meccsén gólt szerez.

A korosztályos válogatottban még jobban áll a szénája, öt mérkőzésen kilencszer talált az ellenfelek kapujába.

Vitor Roque nagyobb „hype”-ban részesül, de Marcos Leonardot is előszeretettel figyelik topklubok Európából. Legutoljára a West Ham érdeklődéséről lehetett hallani, akik szívesen soraik között tudnák a csatárt.

2.: Jude Bellingham (Borussia Dortmund)

Azt hiszem, ő az, akit egyáltalán nem kell bemutatni azoknak, akik érdeklődnek a topfutball – meg mondjuk a sportfogadás – iránt. Jude Bellingham anno a Birmingham csapatából indult, 17 évesen vette meg őt a Dortmund 40 millió euróért. A sárga-feketék mindig is értettek a tehetségek felkarolásához, mégis mindenki egy kicsit felhúzta a szemöldökét az átigazolási összeget meghallva.

Birminghamben, ahol egyébként Jude öccse, Jobe is játszik most – annyira tisztelik és szeretik a világklasszissá cseperedő középpályást, hogy még a mezszámát is visszavonultatták.

Nagyon úgy néz ki, hogy Bellinghamnek ez az utolsó szezonja Németországban. Átigazolási roham indult meg érte, melynek a Manchester City, a Manchester United, a Chelsea és a Liverpool is részese volt, de úgy néz ki, hogy az angol inkább Spanyolországba szerződik, egyes hírek szerint megegyezett a Real Madriddal, és nyáron csatlakozik is.

1.: Gavi (FC Barcelona)

Gavi a spanyol futball egyik legnagyobb ígérete – Pedrivel együtt. A középpályásként és szélsőként is megbízható teljesítményt nyújtó sráctól a fél világ oda van, és nem ok nélkül. Korábbi edzői szuperlatívuszokban beszélnek róla, és már a spanyol válogatottnak is alapembere lett. Igaz, a Luis Enrique-érában nem kicsit nőtt meg a Barca-játékosok száma, Gavi szerepeltetése mégis rendkívül jogosnak és odaillőnek minősült.

Valóságos klublegenda lehet, ha fejlődése ilyen töretlen marad, és nem akar új kihívások után nézni. Ha marad Katalóniában, akkor évek múlva Messivel, Xavival, Iniestával és Puyollal lesz egy szinten.

Ez volt tehát a CIES legfrissebb listája a legtehetségesebb fiatal játékosokról.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső