A magyar bajnokság téli igazolásai – II. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 01.

Pénteken már sorra vettük az NB1 első hat helyezettjének érkezőit és távozóit, most jöhet a második rész, ahol a tabella második felében tanyázó gárdák jönnek. Természetesen, lehetnek változások, a pletykákat most nem vettem ide, de például a Fradi ma elveszítheti legjobbját, Tokmac Nguen Belgiumba szerződhet

Szóval, bizonyára lesznek még itt meglepetések, de most szorítkozzunk a tényekre!

Mezőkövesd

A matyóföldiek tavaly kis híján kiléphettek az európai kupaporondra, erre két esélyük is lett volna: Harmadikként végezni az NB1-ben (negyedikek lettek), vagy megnyerni a Magyar Kupát (a döntőben kikaptak a Honvédtól). Ettől függetlenül nagyon masszív csapat jött össze Mezőkövesden, egy remek edzővel, akitől viszont az új szezonban megvált a klub, árnyéka volt a Kövesd tavalyi önmagának. Pintér Attila viszont összeszedte a csapatot, és hamar elkerültek a kiesőhelyről, most már a tabella hetedik helyén állnak.

A nyáron távozókat szerették volna pótolni, Pintérnek akkor még nem volt beleszólása az igazolásokba, most télen viszont már hozhatott, akit akart, és aki belefért. Tegyük hozzá, hogy Szalai Attila Ciprusról Törökországba való igazolása miatt kerek 400.000 euró ütötte a markukat, így a pénzzel sem lehetett probléma.

Összesen hat új játékos érkezett a csapathoz, többségük külföldi állampolgárságú, és ketten hagyták el Mezőkövesdet, de ők is csak kölcsönben. Kezdjük velük, rövidebb a lista. Jagodics Márk anno a másodosztályba kiesett Haladás alapembere volt, itt azonban nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, Budafokra került, míg Varjas Zoltán alighogy visszatért Kaposvárról, máris továbbadták a Siófoknak.

Jöhetnek az érkezők! Barczi Dávidot még novemberben igazolták, a középpályás legutóbb a Zetét erősítette, Branimir Alekszics pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémiából igazolt Kövesdre.

Martin Chrien megjárta Portugáliát, de a Benfica felnőtt csapatában csak 19 perc jutott neki. Nodar Kavtaradze Grúziából érkezett, talán ő lehet a legjobb fogása Pintérnek. Jó középpályás, aki a Dinamo Tbilisiben is stabil kezdő volt.

Végül pedig két olyan játékos, aki relatíve nagycsapatból érkezett: Jakub Vojtus Kolozsvárról tette át a székhelyét, míg Dimitriu Konsztantinosz a Baseltől jött.

Zalaegerszeg

A Zete visszafogottan volt jelen a téli átigazolási piacon, mindössze hárman érkeztek, és egy játékos mondott búcsút a zalai megyeszékhelynek. Ez a játékos Dragóner Filip volt, aki Mezőkövesdről igazolt Egerszegre nyáron, de nem igazán játszott, most a legfőbb rivális Haladás szerződtette.

A Haliból pedig Szalay Szabolcs ment a ZTE csapatához, ő inkább a jövő ígérete, nem gondolnám, hogy sokat fog játszani majd. Kálnoki-Kis Dávid és Futács Márkó szintén nem valószínű, hogy jelen helyzetben azonnal a csapat segítségére lehetnek, mindketten nagyon régen léptek pályára. Futács a Paks elleni őrült meccsen kapott egy félidőt, Kálnoki-Kis viszont a 85. percben léphetett pályára.

Budapest Honvéd

Nagy reményekkel, új edzővel, megerősített kerettel indultak neki a magyar bajnokságnak és az Európa Ligának, de hamar jött a kijózanító pofon. A csapat nem találta saját magát, sokáig kiesőhelyen álltak, Bódog Tamás munkáját hamar megköszönték a kispestiek. Azóta Pisont István a vezetőedző, akinek irányításával a Honvéd előrébb lépett, most már a 9. helyen vannak, de azért teljesen nem nyugodhatnak meg.

Aktív szereplői voltak a piacnak, de nem a legaktívabbak, róluk majd később. Összesen négyen érkeztek (de még nem biztos, hogy vége az igazolásoknak), hárman távoztak.

A nyáron a Haliból szerződtetett Tóth-Gábor Kristófot egy ősz után tovább passzolták, a fiatal csatár Kazincbarcikán tölti a tavaszt, Kálnoki-Kis ugyebár a Zetéhez ment, míg Ugrai Rolandnak lejárt a szerződése, a szakmai stáb pedig nem tartott rá igényt.

És hogy kik érkeztek? Bőle Lukáccsal kezdeném, aki tavaly a Zete húzóembere volt, a zalaiak meg is szerették volna végleg szerezni, de ez nem jött össze. Nagy Dominik Lengyelországból tért haza, ő ősszel szinte egyáltalán nem játszott, kelleni fog idő, amíg magára talál, Nir Bardea és Lukas Klemenz a védelmet hivatottak megerősíteni, de a lengyel játékos régóta nem volt pályán, Nagy Dominikhoz hasonlóan neki is időre lesz szüksége.

Újpest

Predrag Rogan látványosan, TV interjú közben jelentette be, hogy lemond az Újpest vezetőedzői posztjáról, utódja Michael Oenning lett. Sem a bemutatkozás, sem a folytatás nem sikerült jól a német szakembernek, két vereséggel nyitott az Újpest tavasszal, és már nagyon közel a 11., kiesést érő pozíció.

A keretben ettől függetlenül nincs nagy változás, Simeon Ajanah-Chinedu még novemberben érkezett a csapathoz, ő nevezhető szó szerinti értelemben új igazolásnak. Aron Bjarnason kölcsönből visszatért, Kálnoki-Kis Zsombor pedig profi szerződést kapott.

A keretből egyedül Rácz Barnabás távozott, neki egyelőre nincs csapata.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Budafok

Az újonc rendelkezik a legalacsonyabb költségvetéssel, így itt sem lehet azt mondani, hogy az átigazolási pletykák megőrjítették a szurkolóikat. Három játékost vettek kölcsön, Csonka Andrást (Ferencváros), Zeke Máriót (MOL Fehérvár FC) és Jagodics Márkot (Mezőkövesd).

Mervó Bence – a 2015-ös U20-as labdarúgó-világbajnokság ezüstcipőse – kölcsönben a másodosztály újoncához, a Szentlőrinchez került, Kirják Henrik pedig a Gyirmót mezére cserélte le a piros-feketét.

Diósgyőr

És akkor jöjjön az utolsó csapat, ahol télen nem csak az edző, a játékoskeret, de a tulajdonos is változott. Zoran Zekic, a horvát mester lépett az egy hónapja kinevezett Geri Gergelyt váltotta, aki nem kapott túl sok időt a bizonyításra. Az átigazolási piacon a DVTK bizonyult a legaktívabbnak, összesen kilenc új játékost szerződtettek, zömük horvát nemzetiségű…

Goran Milovic folyton kezdő volt az Olimpijában, ő mindenképp erősítést jelenthet, eddig mindhárom meccsét végigjátszotta a Diósgyőrnek.

Asmir Suljic neve ismerős lehet, a bosnyák játékos anno hat szezont húzott le az NB1-ben. Egyszer kezdett, kétszer csere volt Zekicnél, a Fradi ellen ő szerezte a győztes gólt.

Diego Zivulic kétszer kezdett, egyszer pedig csere volt, utolsó meccsén kiállította a játékvezető. Leginkább a középpálya közepén érzi jól magát, edzője is ott játszatja őt.

Vinko Soldo Milovichoz hasonlóan azonnal kezdőbe került, az utánpótlás-válogatottat is megjárt védő a Dinamo Zágrábtól érkezett, Zekic pedig egyelőre bízik benne.

Alen Grgic védőként és középpályásként is bevethető, a DVTK-nál inkább a védelemben számolnak vele.

Luka Marin a Fradi ellen még nem játszott, a Paks otthonában csereként szállt be, az utolsó bajnokit viszont végigjátszotta. Ő is a középpályán jelenthet erősítést, a szlovén Ljubljanában 12 meccs jutott neki, ezeken egyszer talált a hálóba.

Marko Marenicáról eddig sok nem derült ki, Antal Botondot nem tudta kiszorítani a kapuból, a Diósgyőr előtt a Lecz Poznanban volt, de még a második csapatban is csak háromszor őrizte a lengyelek kapuját.

Ejtsünk szót Artur Pikkről is, aki észt válogatott, Zekic azonban mindhárom eddigi meccsen a kispadon jegelte a védőt. Nem tudom, mire lehet képes, mindenesetre a válogatott alapembereként jó teljesítményt várok tőle. Ha majd valamikor pályára lép.

Végül pedig David Vaneceket kell megemlíteni, aki a Puskás Akadémiában már letette a névjegyét, aztán kiszorult a kezdőből, az utóbbi időben szinte nem is játszott. Debütálásán gólt szerzett a Budafok ellen, így a csatárok komoly riválist kaptak.

Ahogy mondtam, valószínűleg lesznek még itt igazolások, hiszen a piac majd csak 14-én zárul, még kerek két hete van a csapatoknak, hogy megerősödjenek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső