A negyeddöntő álomcsapata

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 05.

Az Ukrajna – Anglia mérkőzéssel fejeződött be a negyeddöntős kör, már csak négy csapat van versenyben az európa-bajnoki trófeáért vívott harcban. Holnap és holnapután már jönnek az elődöntők, vasárnap pedig a torna fináléja. Az elődöntők után már nem készítünk álomcsapatot, majd a torna végeztével lesz egy álomcsapat, így ezzel a formátummal most találkoztok utolsó előtti alkalommal. Ismét voltak egyértelmű választások, és volt, ahol vita alakult ki közöttünk.

De azért persze sikerült megállapodnunk végül…

A kapus

Yann Sommer

A Borussia Mönchengladbach kapuvédője búcsúzásként még lerakott egy kolosszális teljesítményt az asztalra, a svájci válogatott legjobbja volt a spanyolok ellen, a kiesés egyáltalán nem az ő lelkén szárad. A nemrég második gyermeke születését ünneplő kapus a kapott gólról nem tehetett, egy ilyen megpattanó lövést a világon senki nem tudott volna megfogni, de ami ezután történt, arról nagyon is tehetett. Különösen a hosszabbítás alatt nyújtott extrát, ott három hatalmas bravúrja is volt, kiemelkedik közülük a Gerard Moreno kapáslövése utáni védés. A tizenegyespárbajban kivédte Sergio Busquets lövését, ez a meccs tényleg nem rajta múlt.

Ettől függetlenül az UEFA illetékesei épp kollégáját, Unai Simónt választották a meccs emberének, ami persze szintén jó döntés volt, a Bilbao kapusa két tizenegyest szedett ki, és a rendes játékidőben is volt egy nagy védése.

A védők

Jens Stryger Larsen

Nem hagyományos értelemben vett jobbhátvédet játszott az Udinese játékosa, inkább volt amolyan szárnyvédő, aki bejátszotta a teljes jobboldalt. Eleinte nem rá számított Kasper Hjulmand, de Wales ellen átvette Daniel Wass helyét, és bent is ragadt a kezdőben. Kieffer Moore-ék ellen is remekül játszott, most sem lehetett rá panasz. Remekül megértette magát Thomas Delaney-vel, a kooperációnak egy gól lett az eredménye, Stryger Larsen szolgálta ki a Borussia Dortmund középpályását. Hátul rengetegszer segítette ki Andreas Christensent, majdnem tökéletes produktum volt ez.

Simon Kjaer

Dánnal kezdtük, folytassuk is egy dánnal. A három belső védővel játszó Hjulmand-csapat abszolút vezére volt a csapatkapitány. Kiválóan irányította a védőtársait és a középpályán Hojbjerget és Delaneyt, igazi vezérhez méltón játszott. A 90 perc alatt négy szerelést mutatott be, és nyolcszor tisztázott az ellenfelek elől.

Nico Elvedi

Spanyolország válogatottját ismerve várható volt, hogy a kapusra és a védőkre rendkívüli nyomás fog helyezkedni svájci oldalról, de a csapat állta a sarat, tizenegyesekre kényszerítve a vörös fúriát. A kapusról már megemlékeztünk, de a védelemben is szinte csak jó teljesítményekről tudunk beszámolni. Kiemelkedett közülük Nico Elvedi, aki helyezkedésével rengeteg spanyol támadást hiúsított meg. Rengeteg alatt pedig 18-at értünk. Fantasztikus szám.

Luke Shaw

Gareth Southgate az Európa-bajnokság első meccsén még nem a Manchester United védőjét kezdette, azóta viszont kirobbanthatatlan a csapatból Luke Shaw. Azért esett rá a választásunk, mert szokásához híven felszántotta a pályát, beadásaiból pedig két gól is született, megkérdőjelezhetetlen helye lett az álomcsapatunkban.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A középpályások

Pedri

Luis Enrique kedvence okkal van a spanyol kezdőben meccsről meccsre. Még csak tizennyolc éves, de egyszerűen élvezet nézni a játékát. A svájciak ellen is fáradhatatlanul robotolt a középpályán, kiosztott öt kulcspasszt, és hétszer szerezte meg a labdát. Vitathatatlan, hogy Spanyolország egyik legfényesebb csillagát láthatjuk ezekben a napokban.

Xherdan Shaqiri

Az alpesi Messi összesen három góllal zárja a kontinensviadalt, a törökök elleni duplája után Spanyolországnak is betalált. Ez az EB is bebizonyította, hogy a 29 esztendős középpályás annál sokkal jobb játékos, hogy a legszebb éveit a Liverpool kispadján töltse. Váltania kellene, és az itt mutatott játék jó ajánlólevél lehet számára. A mérkőzésen nem csak a gólja miatt emelkedett ki csapatából, de nagyszerűen vette észre a folyosókat, remekül passzolt, három kulcspassz fűződik a nevéhez.

Nicoló Barella

Voltak az olasz csapatnak nagyszerű meccset játszók, ő és Lorenzo Insigne, valamint a védelemben a visszatérő Giorgio Chiellini volt igazán remek. Barella volt az, aki vezetéshez juttatta az Azzurrit, és nem rajta múlt, hogy a gólja mellett gólpassz nem fűződött végül a nevéhez.

Lorenzo Insigne

Igazából az apró termetű Napoli játékos sem az az igazi baloldali középpályás, de egy kis alkotói szabadság talán részünkről is belefér. Insigne lett az UEFA szerint a mérkőzés embere a negyeddöntőben, tény és való, ez volt a legjobb meccse az Európa-bajnokságon. Fantasztikus gólt szerzett, bár tegyük hozzá, hogy a belga csapat zsebre vágott kézzel nézte végig, ahogy a támadó végigszalad a pályán, és eltekeri a labdát Thibaut Courtois mellett.

A támadók

Harry Kane

Talán tényleg csak egy gát volt a Tottenham játékosában, amit át kellett szakítani. Kane a csoportmeccsek mindegyikén játszott, azonban még az is nehezére esett, hogy a kaput eltalálja. A nyolcaddöntőben aztán a németek ellen megtört a jég, és – mi is említettük, hogy majd most beindul a csatár – Ukrajnának már kettőt lőtt. Az angol csapat kapitánya előbb Raheem Sterling forintos labdáját emelte Bushchan mellett, felett a kapuba, majd Luke Shaw beadását bólintotta be. Az angolok számára a legjobb hír, hogy gólfelelősük kezdi összekapni magát, szükség lesz rá a továbbiakban is…

Patrick Schick

Megérdemli a Bayer Leverkusen játékosa, hogy még egyszer itt szerepeljen. Lehetséges, hogy ő lesz – megosztva – az egész Európa-bajnokság gólkirálya, hiszen öt góljával jelenleg ő van az élen, karöltve Cristiano Ronaldoval.

A dánok ellen benne volt leginkább kurázsi, na meg Jakub Janktoban, a többiek ezúttal gyengébben muzsikáltak. Schick volt az, aki a második félidő elején visszahozta a reményeket, nagyon szépen helyezett Kasper Schmeichel kapujának jobb alsó sarkába.

Elég magas oddson futott az, hogy a csehek támadója lesz majd az aranycipős, de ez most közelebb van, mint gondolnánk.

Ez lett volna a mi választásunk ezúttal, és néhány esetben bizony vérzett a szívünk, mert ki kellett hagyni olyan játékosokat, akik szintén nagyszerűek voltak. Például Unai Simónt, Giorgio Chiellinit, Jordi Albát, Marco Verrattit, Raheem Sterlinget és még sorolhatnánk.

Legközelebb a döntő után találkozunk az álomcsapattal, nagyon nem lesz könnyű dolgunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső