A Szerdai Napon Sem Született Meglepetés

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 18.

A keddi Bajnokok Ligája forduló után a szerdai sem hozott igazi meglepetést. Arra simán számítani lehetett, hogy a címvédő Bayern München csont nélkül tovább fog jutni, tekintve, hogy az első meccset – Rómában – 4-1-re nyerték Robert Lewandowskiék. Nem is volt kérdés egy pillanatig sem, hogy ki örülhet majd a meccs végén.

A Chelsea – Atletico Madrid esetén viszont vártam valami izgalmat, valami drámát. Hát, ez sem jött, Diego Simeone együttese is nagyon simán pottyant ki a legjobb 16 között. Már egy ideje észlelhető visszaesés a játékukban, és már nem maradt más, csak a bajnokság. Ott még van négy pont előnyük, de az elmúlt hetek mérkőzései alapján kőkemény hajrá vár rájuk.

De most ne a La Liga véghajrájával foglalkozzunk, hanem a tegnap esti Bajnokok Ligája meccseinkkel!

Bayern München – Lazio: 2-1

G.: Lewandowski, Choupo-Moting ill. Parolo

Továbbjutott a Bayern München 6-2-es összesítéssel

Ha nem ismerném az első meccs történéseit, akkor is azt mondtam volna, hogy nincsenek túl jó előjelek az olaszok számára. A legutóbbi 15 idegenben lejátszott BL meccsükből csak egyetlen egyet tudtak megnyerni, az ellenfél pedig a világ legjobb klubcsapata. Ezt nem én mondom, az együttes – miután megnyerte tavaly a BL-t – a Tigres ellen játszhatott nemrég Klubvilágbajnoki döntőt, amelyet 1-0-ra megnyert.

Nem tudom, mi járt Simone Inzaghi fejében, de a kezdőbe a nyári igazolást, a koszovói Muriqit jelölte Joaquin Correa párjaként, Ciro Immobile pedig a kispadon ücsörgött. Méghozzá 90 percen át, az olasz mester nem cserélte be legjobb gólvágóját. Ami még meglepett, az Manuel Lazzarri játéka volt, előzetesen minden portál azt rebesgette, hogy az olasz szélső nem épül fel a meccsre. És mint később kiderült, lehet jobban járt volna, ha nem épül fel. Erről hamarosan beszélek.

A Bayern München a háromgólos előny ellenére a legjobbjaival állt fel, Manuel Neuer megbetegedett, így helyette Alexander Nübel védett, valamint végül David Alaba is tudta vállalni a játékot. Csere volt viszont a római mérkőzés egyik legjobbja, a 18 esztendős Jamal Musiala.

Az első tíz percben csak kóstolgatták egymást a felek, és a 12. percben láthattuk az első igazi helyzetet. Elkövetője Leroy Sané volt, aki a jobbszélről indult meg, befelé cselezett, majd ballal a jobb kapufa mellé csavarta a labdát. A másik kapu előtt Szergej Milinkovics-Szavics fejelt kapura, amit Alexander Nübel védett, de ha nem sikerült volna, akkor sem örülhettek volna a rómaiak, mert a szerb támadóközéppályás lesről indult.

Nem volt olyan nagy az iram, de végül nem kellett gól nélkül maradnunk már az első félidőben sem. A 31. percben Vedat Muriqi és Leon Goretzka egy hazai szögletnél akaszkodtak össze, utóbbi a földre zuhant, a közel álló erdélyi Kovács István meg tizenegyest ítélt. Hát… Nem tudom. Nem biztos, hogy szerintem ez tizi volt. Francesco Acerbi sem értett egyet a bíró döntésével, és addig mondta a magáét, amíg kapott egy sárgát.

Robert Lewandowski a feladatra koncentrált, és a jobb alsóba lőtt, ezzel most már tényleg eldőlt a továbbjutás. Ha volt is egy picike esélye a Lazionak, az itt és ekkor eltűnt.

Ráadásul a félidő végén Farest úgy kellett letámogatni a pályáról, és a folytatásra nem is tért vissza. De nem ő volt az egyetlen, aki megsérült. Manuel Lazzarri ujja ugyanis beleakadt Serge Gnabry mezébe, és eltört. Már egyszer megsérült így a szélső, akkor egy tartalékok elleni felkészülési meccsen történt meg ugyanez. Kétlem, hogy van még egy futballista, aki kétszer is úgy törte el az ujját, hogy az egy mezbe akadt. Nagyon szerencsétlen szituáció…

Foci a második félidőben már nem nagyon volt, ettől függetlenül két gólt is láthattak a tévénézők: A 70. percben beállt Eric Maxim Choupo-Moting első labdaérintéséből betalált Pepe Reina kapujába, majd a Lazzarri helyére beállt Marco Parolo szerezte meg a rómaiak becsületgólját.

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Bayern München továbbjutása…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Chelsea – Atletico Madrid: 2-0

G.: Zijes, Emerson

Továbbjutott a Chelsea 3-0-s összesítéssel

A Chelsea eddig veretlen volt, mióta átvette az irányítást Thomas Tuchel. És ma reggel is úgy ébredt fel a német mester, hogy vele még nem kapott ki a csapat. Tegnap este a matracosok drukkerei bízhattak abban, hogy a Bukaresten lejátszott „hazai” 1-0 után meg tudják nehezíteni a kékek dolgát, vagy akár még fordíthatnak is. De a forma az utóbbi időben gyenge, a játék akadozik, a gólszerzés nem igazán megy, szóval talán még ők sem nagyon bíztak ebben. És aki nem bízott, annak lett igaza.

Ami a kezdőcsapatokat illeti: Mindkét oldalon közel 100 százalékosan eltaláltam, kik lépnek majd pályára az első perctől kezdve, Olivier Giroud esetén lőttem mellé. A Zijes – Havertz – Werner trió futott ki a Stamford Bridge gyepére.

Nem kápráztattak el helyzetek sokaságával a csapatok, de hogy is tették volna? A Chelsea-nek nem igazán volt rá szüksége, az Atletico meg sosem arról volt híres, hogy eszeveszett támadó focit játszanának.

Nem is nagyon volt nagy helyzet, az Atletico két elmaradt tizenegyest reklamált Daniele Orsato játékvezetőnél. Mindkét esetben Yannick Carrasco esett el, a VAR sem vizsgálta az eseteket, pedig César Azpilicueta a második esetben valóban átkarolta a belgát…

A Chelsea a 34. percben az Atleti saját fegyverével mattolta a spanyolokat: Egyszerűen lekontrázták őket. Havertz – Werner – Zijes volt a labda útja, a marokkói támadó végül laposan, belsővel lőtt Jan Oblak kapus lába mellett a hálóba.

Az angolok védelmét egyszerűen nem tudták áttörni Diego Simeone fiai, hiába próbált meg a mester cserékkel frissíteni. Sőt, igazság szerint örülhetnek, hogy nem kaptak újabb gólt, Timo Werner és Hakim Zijes is jó lövést eresztett meg, Jan Oblak kétszer is bravúrral hárított.

Két gól nem volt benne a meccsben, de egy Atletico szintű csapat esetén ez nem volt mégsem annyira irreális. De ennek az Atleticonak most igen, és a 82. percben még meg is fogyatkoztak, miután Sztefan Szavics lekönyökölte Antonio Rüdigert. A hátralévő időben már mindkét együttes tudta, mi lesz ennek a vége, nem is hajtották szét magukat. Azért a kegyelemdöfést bevitték a hazaiak, a 93. percben a Havertzet váltó Emerson még a kapuba lőtt.

Ez most nagyon gyengére sikeredett a spanyolok részéről. Valószínűleg elfáradt a csapat, a kispad rövid, a menetrend pedig baromi sűrű. A Chelsea pedig hét év után először jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

A holnapi napon még vár ránk egy Európa Liga összefoglaló, amelyet ismét két részletben teszünk majd közzé. Most nem áltatok senkit azzal, hogy szombaton megcsinálom a második részt. Maradjunk inkább a hétfői napban…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső