A Tegnapi Európa Liga Kör Összefoglalója – II. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 15.

Jaj, mindig megpróbálom szombaton megírni az Európa Liga aktuális fordulójának második részét szombaton, de valami mindig közbejön… Így volt ez most is, ezért elnézést, de tovább már nem kell várni, mert a másik négy mérkőzésről alább olvashattok.

Nagy meglepetés tehát ebben a körben nem született, az a négy csapat tudott nyerni, akikre előzetesen is számítottunk. Jöhetnek az összefoglalók?

Tottenham – Dinamo Zagreb: 2-0

G.: Kane (2)

Kényelmes előnyt szedett össze a Spurs a horvátországi kiruccanásra, két góllal bizonyultak jobbnak Szonék. Volt egy kis változás a kezdőben, gondolva a hétvégi londoni rangadóra, amelyet az Arsenal ellen vívott José Mourinho együttese (és kapott ki kisebb meglepetésre 2-1-re). Így a csúcsformába kerülő Gareth Bale csak a kispadon foglalt helyet, de nem kezdett Sergio Reguilón, Matt Doherty vagy Pierre-Emile Hojbjerg sem.

Természetesen mi is az angolok sikerét tartottuk valószínűbbnek, és jött is a papírforma. Az első félidő nem hozott akkora iramot, a Tottenham többet támadott, néha-néha pedig a Zágráb is eljutott Hugo Lloris kapujáig. Nagy helyzetből nem volt sok, de még kicsiből sem.

A vezetést a Spurs a 25. percben szerezte meg, amikor Erik Lamela bal külsővel ellőtt labdája a baloldali kapufáról kipattant. Épp Harry Kane elé, aki az üres kapuba továbbította a játékszert.

Érdekesség egyébként Lamelával kapcsolatban, hogy az idei szezonban még egyetlen egyszer sem passzolt vagy lőtt a jobb lábával. Külön kiemelendő, hogy vasárnap csodaszép gólt rúgott az Arsenal ellen. Ott, abban a helyzetben is adta magát, hogy jobb lábbal lőjön, ehelyett választotta ezt a technikás és pimasz megoldást…

A második félidő nem sok változást hozott, javarészt az angolok birtokolták a labdát, többet voltak a horvát kapu előtt. Egyedül Petkovic helyzetét tudnám megemlíteni a Dinamo oldaláról, abban talán több volt, mint amit kihozott belőle a csatár (egy oldalhálót).

A hajrában, a 70. percben lőtte meg második gólját Harry Kane, ezúttal jó hat méterről mattolta Livakovicot. Lehetett volna aztán három is a különbség, de Gareth Bale rosszul találta el a kapu torkában a beadásból hozzá szálló lasztit, így a végeredmény 2-0 maradt.

Olympiakosz – Arsenal: 1-3

G.: El Arabi ill. Ödegaard, Gabriel, Elneny

Óvatosan kell most bánni a jelzőkkel, meg hogy ez a párharc eldőlt. Emlékeztek a tavalyi EL-szezonra? Ki ütötte ki az ágyúsokat a sorozatból? Igen, az Olympiakosz. És hogyan? Úgy, hogy az első meccset Görögországban megnyerték az angolok, majd az Emiratesben szépen kiestek.

Ez a mostani előny azért megnyugtatóbb, mint a tavalyi 0-1, de azért ne írjuk le Valbuenáékat.

Kis gól is gól, szokták volt mondani, de biztosan nem ez járt Martin Ödegaard fejében, amikor megszerezte a vezetést a csapatának. A norvég – akit a Real Madrid adott kölcsön a tavaszi szezonra – a 34. percben döntött úgy, hogy körülbelül 23 méterről kapura tűzi a labdát. Iszonyatos erő volt a lövésben, és bár nem sarokra ment, José Sa nem tudott védeni, csak beleütni. Az meg kevés volt.

Előtte egyébként főként az Arsenal támadott, de Jeffrey Bruma révén az Olympiakosznak is volt nagyobb helyzet. Ami még nagyobb lehetett volna, ha Bruma nem önző, hanem a jobb helyzetben álló társhoz passzol. Ja, és majd elfelejtettem, az Arsenalnak Aubameyang révén volt egy kapufája.

Öt perccel a gól után David Luiz hibázott hatalmasat, eladta a labdát a saját tizenhatosán belül, de ezt az ordító helyzetet sem tudta gólra váltani a görög gárda, most Maszurasz volt önző, passz helyett lőtt – mellé.

A második félidőben a csereként beállt Dani Ceballos labdavesztése után egyenlített az Olympiakosz, a gólszerző Juszuf El Arabi volt.

Végül aztán nem maradt döntetlen a meccs, mert mindkét oldalon voltak helyzetek, de csak a vendégek voltak képesek gólra váltani ezeket. A középhátvéd, Gabriel fejesével 2-1-re ment el az Arsenal, majd Mohamed Elneny első labdaérintésével lőtt bombagólt.

Gabriel gólja nálam egyébként megért volna egy misét, hiszen felugrás közben adott egy pofont a védőjének, végül a játékvezető nem ítélte szabálytalannak a jelenetet… Hát, nem tudom…

A lényeg, hogy három idegenben rúgott góllal, kétgólos előnnyel a tarsolyban még nagyobb szenzáció lenne, ha kiesnének Thomas Partey-ék.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Granada – Molde: 2-0

G.: Molina, Soldado

Az előző kör legnagyobb skalpját a spanyol csapat gyűjtötte be, akik a Napolit verték ki. A Molde pedig anno még a BL-ben kezdte az idei kalandozást, majd a Fradi állta az útjukat, viszont az Európa Ligában szépen meneteltek. Eddig.

A Granada megérdemelten nyerte meg a találkozót, de a norvégok nem adták könnyen magukat, és kiindulva abból, hogy a Hoffenheim ellen milyen párharcot nyomtak le, még egyáltalán nem hirdetnék győztest a Granada és a Molde között.

Ritka, amikor olyan gólt láthatunk, ahol kapus adja a gólpasszt. Itt viszont ez történt. Rui Silva hosszú kirúgása szállt át mindenki feje felett, Molina kilépett a labdával, és szépen elgurította a kifutó kapus mellett.

A Molde egyébként most nem támadott olyan lendülettel, mint a Hoffenheim ellen, nem ment a játékosoknak, ez látszik a különböző osztályzatok alapján is. A legjobbnak Eikrem és Pedersen bizonyult, Elingsen viszont nagy butaságot csinálva a második félidőben megkapta a második sárga lapját, így erős 20 percet emberelőnyben futballozhatott a Granada. És ezt ki is használták, Roberto Soldado kapáslövése a hálóban kötött ki a 76. percben.

Kevés esélyt látok arra, hogy a Molde hazai pályán meg tudja majd fogni Martinez csapatát.

AS Roma – Sahtar Doneck: 3-0

G.: Pellegrini, El Shaarawy, Mancini

Ez a meccs meg a vártnál simább lett. Nem gondoltam volna, hogy több mint 2,5 gól esik, azt meg pláne nem, hogy a találkozón ennyire simán tudnak nyerni a farkasok. Érdekes csapat a Roma, csütörtökön simán verik a Sahtart, majd a bajnokságban simán kikapnak a kiesőhelyen levő Parmától…

Az első gólt Lorenzo Pellegrini szerezte, Pedro kiugratását lőtte be az olasz szélső. Támadgatott azért az ukrán csapat is, Pau Lopez egy alkalommal hatalmasat védett. Főként viszont a vendégek térfelén folyt a játék.

A második félidőben a csereként beállt El Shaarawy duplázta meg az olaszok előnyét, miután Trubin fölött pöckölte el a labdát, a végeredményt pedig Gianluca Mancini alakította ki, a 77. percben egy szöglet után volt eredményes a védő.

Ez lett volna a negyeddöntők összefoglalója, a visszavágókra már most csütörtökön sor kerül, így pénteken és szombaton hétfőn újra jelentkezem!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső