A Tegnapi Európa Liga Kör Összefoglalója

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 12.

A Bajnokok Ligája mérkőzései után a csütörtöki napon a másodikszámú európai kupa résztvevői is folytatták a küzdelmeket, mi pedig most azt folytatjuk, hogy összefoglaljuk, mi történt ezeken a találkozókon. Volt pár ígéretes találkozó, voltak olyanok, amikről tudtuk, mi lesz a végeredmény, nagyon nagy meglepetés pedig nem született.

Lássuk, pontosan mi történt!

Ajax – Young Boys: 3-0

G.: Klaassen, Tadic, Brobbey

Esélyesebbnek gondoltam előzetesen az Ajax csapatát, de azért ott motoszkált bennem, hogy a svájciak mégiscsak a Bayer Leverkusent ejtették ki az előző körben, méghozzá két nagyon jó meccset játszottak. Most viszont esélyük nem volt Erik Ten Hag csapata ellen. Ha megnézzük a találkozó adatait, láthatjuk, hogy a hollandok a második félidőben szerezték mindhárom góljukat, de ami nagyon érdekes, az a kapura lövési statisztika. Mert abból 21 van a hazaiak neve mellett, és 1, azaz egy a svájciak mellett. Az a Young Boys, aki az előző körben hatot vágott a Leverkusennek most csak egyszer lőtt kapu felé. Mert még akkor sem kellett Stekelenburgnak védenie.

Már az első félidőben rengeteg lehetősége volt az Ajaxnak, Antony például az első tíz percben kétszer is gólt szerezhetett volna. Első próbálkozását védte Faivre, a másodiknál pedig egy fél méterrel fejelt mellé. David Neres nem sokkal később az oldalhálót találta el, de szinte végig a svájciak térfelén folyt a játék. Amikor esetleg az Ajax kapujáig jutottak rendre rossz megoldást választottak a támadók.

Hihetetlen nyomás alatt volt a vendégek kapuja, de a félidei hármas sípszó olyan megmentőnek bizonyult, mint a boxban a gong.

A második félidő viszont még durvább volt ebből a szempontból. Kétszer annyi kapura tartó lövés, 66 százalékos labdabirtoklási fölény… Nagyon érett már a hazai gól, és ez a 62. percben sikerült is. Tadic játszott Davy Klaassen elé, a tar középpályás meg a kapuba lőtt. Abszolút megérdemelt vezetés. De egy gól még nem sok, szóval a hollandok nem álltak meg, próbálták egy mérkőzésen eldönteni a továbbjutás sorsát.

Véleményem szerint ez sikerült is nekik, még a hajrában két gólt lőttek. Az elsőt Dusan Tadic, a csapatkapitány vágta be, majd az előző körben is betaláló Brian Brobbey alakította ki a 3-0-s végeredményt.

Teljes sokk számomra az, hogy a Young Boys ennyire gyengén muzsikált. Sőt, még számukra hízelgő ez a végeredmény.

Dinamo Kijev – Villarreal: 0-2

G.: Pau Torres, Raúl Albiol

Elég jó kis támadó hármassal álltak fel a spanyolok, a kezdőbe Gerard Moreno, Paco Alcacer és Samuel Chukwueze került be, de a gólokat ezúttal nem a csatárok, hanem a védők hozták a sárga tengeralattjárónak.

A Fradi egykori BL ellenfele az előző körben a Brugge-t verte ki, de lehetett sejteni, hogy a spanyol csapat lesz majd a végállomás. Semmi nem dőlt még el persze, csodák léteznek meg ilyesmi, de elég nagy csoda kell ahhoz, hogy ezt a párharcot még meg tudják fordítani. Lehetetlen küldetés.

Merthogy a Kijevben lejátszott találkozón a Villarreal kétszer is a hálóba talált, míg a házigazda egyszer sem. Nehéz is lett volna, egyetlen alkalommal sem találták el a kaput…

Bezzeg a Villarreal! Ők azért becsülettel próbálkoztak, és bár ezúttal a csatároknak nem annyira ment, kisegítette őket a belső védő páros, Pau Torres és Raúl Albiol.

A válogatott védő szerezte az első találatot, egy szögletnél húzódott fel, de akkor még nem volt alkalma fejelni. Viszont a labda Gerard Moreno elé került, ő kiszorított szögből középre lőtt, Pau Torres meg becsúszva megszerezte a vezetést.

Raúl Albiol gólja a második félidőben esett, ő is lábbal talált be, és ő is közelről. Hiába volt ott három kijevi védő is, nem tudták megakadályozni az egykori Real Madrid és Napoli hátvédet, hogy betaláljon.

Paco Alcacer tehette volna fel a pontot az I-re, de Buscsan kapus kivédte a ziccerét. Az ukránok elég vérszegény játékot mutattak be, így a visszavágóra sem lesz semmi esélyük. Apró lábjegyzet, hogy a stadionban korlátozott számban nézők is lehettek, elég más volt a meccs atmoszférája, egyszerűen jó volt látni az ott ülő és szurkoló embereket… Jaj, de nagyon hiányzik már, hogy meccsre menjek…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester United – AC Milan: 1-1

G.: Amad ill. Kjaer

Az este slágermeccse volt ez, és ezt a találkozót mi is megtippeltük. Aki esetleg velem, velünk tartott, az most ugyanannyira szereti Simon Kjaert, mint mi. Na jó, semmi bajunk a rutinos hátvéddel, Milánó piros-fekete részében pedig most ő egy igazi hős.

Az első félidőben az AC Milan az esélyek ellenére sokkal jobban játszott, és két alkalommal is a hálóba talált, de a játékvezető egyik gólt sem adta meg. Rafael Leao az ötödik percben lesről indult, míg Franck Kessié a 11.-ben kézzel vette át a labdát, mielőtt kapuba lőtt volna.

Aztán jött az a jelenet, amit ha nem látok, nem hiszem el. A 38. percben a Manchester végezhetett el szögletet, a rövidre érkező labdát megcsúsztatták, így lett az jó a hosszún ácsorgó Maguire-nek. A védő fél lépésről a kapufára lőtt.

A szünetben Ole Gunnar Solskjaer cserére szánta el magát: Beküldte a 18 esztendős Amad Diallot, akit a télen szerződtettek. A fiatal támadó középpályás öt percen belül meghálálta a bizalmat, Bruno Fernándes felívelését háttal a kapunak fejelte a hálóba.

A győzelmet érő találat Daniel James lábában volt, és ott is maradt. A hajrában ajtó-ablak ziccerben lőtt mellé az angol szélső, pedig ennél nagyobb gólszerzési lehetőséget nem nagyon lehet elképzelni.

És ez a legvégén bosszulta meg magát, az utolsó utáni pillanatban ugyanis Simon Kjaer, a Milan rutinos belső védője egy szögletet fejelt Henderson fölött a hálóba.

Ezzel az eredménnyel a San Siroban rendezett visszavágó előtt az olasz csapat vált esélyesebbé.

Slavia Praha – Glasgow Rangers: 1-1

G.: Stanciu ill. Helander

A friss skót bajnok Prágába utazott, a Slavia menetelése már most is nagy tapsot érdemel, és még nem is biztos, hogy Steven Gerrard csapata volna a végállomás. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Nicolai Stanciu a hetedik percben juttatta előnyhöz a csapatát.

A gól maga gyönyörű volt, a román játékos a tizenhatos sarkán kapta a labdát, átrakta a jobb lábára, és kíméletlenül kilőtte a bal sarkot. McGregor csak nézte, ahogy a hálójába hull a játékszer.

Maradtak támadásban a csehek, és a védőkre, valamint a kapusra is szükség volt, hogy ne történjen újabb baj.

A 36. percben némileg váratlanul egyenlített a Rangers, Hagi mentett még meg az alapvonalon egy labdát, középre passzolt, ahol a svéd védő Filip Helander állt, jöhetett középkezdéssel a Prága.

Több gól már nem esett a találkozón, a Slavia hiába tett többet a győzelemért. Nem lehet elégedetlen a Rangers ezzel az eredménnyel, főleg, ha a játék képét nézzük.

Felszívta magát rendesen a cseh csapat, ez most ennyire volt elég.

Ez volt az első rész, holnap (vagy hétfőn) következnek az este 9-kor kezdődött találkozók. Jó hétvégét mindenkinek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső