A Trónt Visszafoglalták – Hetedszer EL-győztes a Sevilla

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 01.

Az idei Európa-liga egy kicsit különlegesebb volt nekünk, magyaroknak. Egyrészt a Ferencváros egy nehéz csoportból jutott tovább, és a későbbi elődöntősig menetelt, másrészt tudtuk, hogy idén a döntőnek majd a Puskás Aréna ad helyet.

Felborult az élet a magyar fővárosban, megérkeztek a spanyol és az olasz szurkolók, és amellett, hogy teleszemeteltek mindent, még jól össze is verekedtek. Ilyen előjelekkel indult az Európa-liga idei döntője. Nézzük, hogyan folytatódott…

Sevilla – AS Roma: 1-1

G.: Mancini (ög) ill. Dybala

Azt hiszem, a kezdőcsapatokban nem volt semmi meglepetés, talán csak az, hogy az elődöntő hőse spanyol részről, Erik Lamela csak a kispadon foglalt helyet. Tudtuk, hogy Marcos Acuna nem lehet ott eltiltás miatt, de a szinte végig sérült Marcao helyet kapott José Luis Mendilibar keretében.

A másik oldal viszont tényleg nem tartogatott semmiféle meglepetést.

A kezdőcsapatok:

Sevilla: Bono – J. Navas, Badé, Gudelj, Telles – Fernando, Rakitic – Ocampos, Torres, Gil – En-Nesyri

AS Roma: R. Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Celik, Cristante, Matic, Spinazzola – Pellegrini, Dybala – Abraham

A Sevilla arra készült, hogy hetedszer is felüljön az EL trónjára, míg José Mourinho hatodik döntőjében vehetett részt. Eddig egyetlen alkalommal sem veszített. Egészen eddig az estéig.

Fantasztikus élőkép és hangulat fogadta a csapatokat, akik az első tíz percben csak ismerkedtek egymással. A mi tippünknek ez jól jött, mivel döntetlent mondtunk, de tudtuk, hogy nagyon sok van még hátra, és ez még semmit sem jelent.

Az első helyzetre 11 percet kellett várni, ekkor a Roma támadott, Dybala középre lőtt labdáját Celik továbbította Leonardo Spinazzola elé, akinek lövését Bono védte. Nagy helyzet volt, a baloldali játékos viszont nem helyezte elég jól a játékszert.

Ahogy arra számítani lehetett, nem a kapu előtt töltötték a játékosok a legtöbb időt, sok volt a mezőnymunka, a csúszás, a mászás, a küzdelem, és a két kapusnak nem sok dolga volt.

A 32. percben volt a következő érdekesebb esemény, Nemanja Gudelj és Tammy Abraham találkoztak a tizenhatoson belül. Pontosabban Abraham feje találkozott Gudelj lábával. A csatár elesett, fogta a fejét, a VAR pedig megnézte, tényleg magasan volt-e a szerb játékos lába. Aztán úgy döntöttek, hogy nem.

Mégis percekkel később megzörrent a spanyol háló, egy labdavesztés után Gianluca Mancini indította az üresen levő Paulo Dybalát, aki gyorsabb volt, mint a védője, és Bono mellett belsőzte be a rómaiak gólját. José Mourinho nem ünnepelt, ekkor még látványosan nyugtatta a többieket a padon. Mintha tudta volna, hogy ezzel még nincs meg a győzelem.

A Sevilla nem igazán tudott veszélyt teremteni az olasz kapu előtt, Fernandonak és Youssef En-Nesyrinek volt egy-egy fejese, de egyik sem okozott nagy problémát Rui Patricionak. Főleg, hogy az egyik fölé ment…

A félidő végén még Paulo Dybala elrohanása okozott bonyodalmat az andalúzoknak, de közös erővel, valamint a játékvezető segítségével megoldották. És majdnem elfelejtettem, pedig a mérkőzés egyik legfontosabb eseményéről beszélünk: A hétperces hosszabbítás végén Ivan Rakitic távoli lövése a kapufáról jött ki…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazából minden úgy alakult, ahogy arra számítani lehetett, feszült meccs volt kevés valódi helyzettel.

Erre aztán a második félidő rácáfolt…

Ahogy elkezdődött a játékrész, a Sevilla felfogást váltott, és sokkal többet támadtak, mint előtte. Kisebb helyzetekben merült ez ki, bár Alex Telles bombája majdnem beakadt. Az 55. percben aztán jött a második római gól. De nem a jó kapuba. Mármint Gianluca Mancini szemszögéből nézve.

A gólpasszt adó belső védő Jesús Navas beadásába ért bele szerencsétlenül, az ötösről lőtt saját kapujába.

A Roma ezt követően majdnem át tudta venni a vezetést, a 67. percben Tammy Abraham közelijét Bono valahogy kifogta (csak a Jóisten tudja, hogy hogyan), majd a kavarodás végén egy római védő (Roger Ibanez) mellé lőtt.

A 75. percben Ibanez újra főszerepbe került, de most a másik kapu előtt. Lucas Ocampost rúgta fel a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Elsőre tényleg szabálytalannak tűnt a brazil, de a VAR besegített Anthony Taylornak, aki visszavonta a döntését.

A 83. percben a Roma veszélyeztett, ekkor már a pályára lépett Andrea Belotti is, aki egy rögzített szituáció végén lőhetett, labdáját Bono szögletre tolta.

A mérkőzés legvégére is maradtak izgalmak, gól azonban nem, így jöhetett a hosszabbítás.

Amely nagy hajtást hozott, de helyzeteket már nem igazán, leszámítva egy helyzetet, amikor a 130. (!) percben Chris Smalling a felsőkapufára fejelt. Ennyi idő sem volt elég, hogy döntés legyen, jöhettek a tizenegyesek. Abban pedig Bono nagyon jó, ha emlékszünk a Spanyolország – Marokkó mérkőzésre a VB-ről…

Míg a spanyolok oldaláról senki nem hibázott (betalált Lucas Ocampos, Erik Lamela, Ivan Rakitic és Gabriel Montiel is), addig a másik oldalon Brian Cristante nem hibázott egyedül, Gianluca Mancini és Roger Ibanez viszont igen. Mindkét esetben a marokkói kapuvédő volt a ludas…

Montiel két esélyt kapott a bizonyításra, és másodjára már bevette Rui Patricio kapuját, így 2019/2020 után ismét a Sevilla ülhetett fel a második számú kupasorozat trónjára.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső