A West Ham United Nyerte a Konferencialigát

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 08.

Tegnap este lejátszották a második európai kupadöntőt is, melyet a Fiorentina és a West Ham United vívott egymással. Az Európa-konferencialiga döntőjéről beszélünk, amit Csehország fővárosában, Prágában, a Fortuna Arénában rendeztek meg, és ahol természetesen telt ház volt.

A szurkolók alaposan kitettek magukért a 90 perc alatt, de volt néhány renitens ismét, akik nem bírtak magukkal. A meccs előtt és után felforgatták a fővárost, több balhét kellett lerendeznie a helyi rendőrségnek. És maga a meccs sem ment le probléma nélkül, ugyanis a második félidőben a szögletre készülő Cristian Biraghit hátulról megdobálták, hogy a balbekk fejéből ömlött a vér.

Ezzel számomra tönkre is tették azt a romantikus képet, ami az AZ Alkmaar elleni mérkőzés után alakult ki… De ez én vagyok…

Magáról a mérkőzésről is essen szó, amely bőven tartogatott érdekes jeleneteket és drámai pillanatokat…

Fiorentina – West Ham United: 1-2

G.: Bonaventura ill. Benrahma, Bowen

David Moyes azt hozta, amit vártunk tőle. Egy kivételével teljesen eltaláltuk az angol csapat kezdőtizenegyét. Egyedül a balhátvéd személyében tévedtünk, nem Aaron Cresswell, hanem Emerson Palmeri játszott.

A másik oldalon már több volt a változás az előzetesen várt csapathoz képest. Gaetan Castrovilli megsérült, Jonathan Ikoné csak a kispadon volt, de ott kezdett a két brazil, Igor és Arthur Cabral is.

A kezdőcsapatok:

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Milenkovic, Ranieri, Biraghi – Amrabat, Bonaventura, Mandragora – González, Jovic, Kouamé

West Ham United: Areola – Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson – Rice, Soucek – Bowen, Paqueta, Benrahma – Antonio

Bátran, mégis óvatosan kezdett mindkét csapat, ha ennek a mondatnak van bármi értelme. Látszott, hogy nagyon akarják a trófeát, és már az első másodpercekben hajtottak, mégsem rohantak fejjel a falnak.

Még egy perc sem telt el, amikor először dolga akadt Terraccianonak, Michail Antonio lapos, bal sarokra tartó lövését kellett védenie. Hét perccel később a másik oldalon is volt egy távoli kísérlet, Rolando Mandragora bombája viszont nem talált kaput.

A következő lövés a valószínűleg az angoloktól távozó Declan Rice nevéhez fűződött, aki 13 perc elteltével 16 méterről próbálkozott, nem is tévedett sokat. Ez volt mind közül a legveszélyesebb lövés.

A félidő végéig igazán veszélyes helyzet nem alakult ki, de az iram nagy volt, nem középen tologatták a játékszert a csapatok.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már mindenki a félidőre készült, amikor váratlanul a Fiorentina gólt szerzett. Christian Kouamé fejelt kapura egy jobboldai beadást, a labda a kapufáról kijött, az ott potyázó Luka Jovic pedig közelről a hálóba bólintott, miközben őt is fejbe rúgták.

Nem lehetett gólnak örülni, mert a partjelző mutatta, a szerb lesen tartózkodott Kouamé fejesekor.

A második félidő eleje kissé unalmasra sikerült, de aztán az események felpörögtek. Az 56. percben Jarrod Bowen kapott egy labdát a tizenhatoson belül, amit el is veszített, de azért, mert Cristian Biraghi kézzel továbbította azt kapusának. Nagy volt a felháborodás, és a VAR jelzett is Munuerának, hogy megérné megnézni az esetet. A spanyol így tett, és tizenegyest ítélt a West Hamnek.

A labda mögé Said Benrahma állt, és higgadt lövését Terracciano nem tudta hárítani.

Az angolok a VAR miatt a 63. percben szerezték meg a vezetést, így bátran mondhatom, hogy csak nagyon rövid ideig volt az előny náluk. Öt perccel Benrahma tizije után jött Giacomo Bonaventura, és durván 11 méterről szépen lőtte ki a jobb alsót.

Minden kezdődhetett elölről, és egészen jó meccs lett a döntőből. Voltak helyzetek mindkét oldalon, Mandragora és Biraghi az egyik, Bowen, Antonio és Soucek a másik oldalon veszélyeztettek.

Mindenki a hosszabbításra készülődött, amikor a West Ham eldöntötte az EKL-győzelmet:

Lucas Paqueta kiugratásával Jarrod Bowen indult meg, majd a rossz ütemben kilépő Terracciano mellett elrúgta a labdát. Mindezt a 90. percben.

Igazából egyik csapat sem érdemelt vereséget, a Fiorentinának pedig duplán fájhat ez a vereség, hiszen nem sokkal korábban az Olasz Kupa döntőjét is 2-1-re veszítették el, Vincenzo Italianonak tehát a nyolcadik bajnoki helyezés mellett két ezüstérem jutott ebben az idényben.

A West Hamnél mindent erre a menetelésre tettek fel, ezzel pedig feledtetni tudják azt a szurkolóikkal, hogy a bajnokságban hosszú ideig voltak kiesőhely közelében, és csak a 14. pozícióban zártak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső