Áll a bál a Barcánál – Kiszivárogtatták Messi fizetését

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 02.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Barcelona csapatánál nincs minden rendben anyagi szempontból, hiszen már korábban cikkeztek róla, hogy a katalánok még a korábbi átigazolási díjakkal is tartozik egyes csapatoknak, most újabb botrány borzolja a kedélyeket. A hétvégén valahogy, valamiért kiszivárgott Lionel Messi szerződése, amit még a korábbi elnök, Jose Maria Bartomeu hagyott jóvá. Az összeg pedig elképesztő, szavakkal elmondhatatlan mennyiségű pénzről van szó. Na jó, elmondható: Az argentin hatszoros aranylabdás négy év alatt 555 millió eurót tesz zsebre. Miközben csapata csődközelben van…

A Barca anyagi helyzete

Nincs olyan csapat, amire a koronavírus ne lett volna hatással. A kisebb klubok – ahol a költségvetés nagy részét a meccsbevétel teszi ki – már korábban jelezték, hogy óriási a baj, de a nagyokat sem kímélte a vírus. Ahogy szinte mindenhol, úgy a Barcánál is a játékosok fizetésének csökkentésével próbálták kozmetikázni a számokat, már anno ebből is voltak problémák a csapaton belül.

Aztán ott vannak a ki nem fizetett átigazolási díjak, és a tartozás jó részét ez teszi ki. Augusztusban készült egy jelentés, ami nemrég került nyilvánosságra, ebben feltárják, hogy a gránátvörös-kékek tartozása meghaladja az egymilliárd eurót, ez pedig 156 millióval több, mint egy esztendővel korábban. A rövid távú tartozások rendezésének halasztásáról tárgyal a klub, szeretnének legalább másfél év haladékot kérni.

A Barca ezen jelentés szerint még mindig tartozik a Liverpoolnak Philippe Coutinho árának egy részével (69 millió euró), de az Ajax és a Juventus is hasonló cipőben van, ők még a Frenkie De Jong és Miraljem Pjanic eladásából járó összeg nagy részét várják, ez összesen 120 millió eurót jelent.

Az elmúlt években elszaladt a ló a Barcával, Coutinhot, Griezmannt és Ousmane Dembelét is nagyon drágán vásárolták meg, és ez a három játékos nem váltotta meg a világot a csapatnál, így ha értékesítik is őket, a vásárolt összeg töredékét kapják csak meg…

A klubnak nagyon hamar elő kell teremteni a tartozás egy részét – megközelítőleg 126 millió eurót, utána pedig még 195 milliót, és tegyük hozzá, hogy a csapatnak jelenleg nincs elnöke, Bartomeu októberben lemondott posztjáról…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Messi fizetése

Eljött a hétvége, és újabb bomba robbant: Kiszivárogtatták Lionel Messi fizetését, ami a klub anyagi helyzetét ismerve még hihetetlenebb, mint első látásra. És elsőre is felfoghatatlan az infó, amit a spanyol újságírók megszereztek. Lionel Messi még 2017-ben hosszabbította meg lejárófélben levő kontraktusát, a négy évre szóló új szerződés pedig összesen 555 millió eurós gázsit jelent, ami még a különböző bónuszoknak köszönhetően tovább nőhet. Amennyiben ezt a nyáron lejáró szerződést megújítja, további 115 + 78 milliót tehet zsebre. Ezzel kétségkívül ő lesz a világ legjobban fizetett sportolója, LeBron Jamest és Tom Bradyt utasítja maga mögé a világsztár.

Átszámolva ez azt jelenti, hogy mire a cikk végére érek, addig Messi megkeresett majd’ kétmillió forintot…

Az információt megjelentető El Mundo ellen jogi lépésekre készül mind Messi, mind az FC Barcelona. Messi dühös, amiért a szerződés részletei nyilvánosságra kerültek, és már belengette, ha további információk is napvilágot látnak, esetleg a családját is belekeverik a dologba, akkor szedi a sátorfáját, és meg sem áll Párizsig. Ez utóbbit – mármint a PSG-be igazolást – nem ő mondta, de nehéz elképzelni, hogy a dúsgazdag franciákon kívül bárki meg tudná fizetni a láthatóan egész magas igénnyel rendelkező klasszist.

Bármi is lesz a dolog vége, nem jött jókor a szivárogtatás, közeleg az elnökválasztás, a csapat tíz ponttal van az Atletico mögött – bár legalább a Real Madridot beérték a hétvégén. Emellett az öltözői morálnak sem biztos, hogy jót tesz, és valljuk be, Messi egy zseni, de hosszú távon már nem számíthatnak rá a csapatnál, így ez az infó is csak felerősítette azokat a hangokat, akik szerint meg kellene szabadulni a jelenkori Barcelona legikonikusabb játékosától.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső