Allegri már munkához is látott a Juventusnál

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 01.

Nincsenek hozzászokva Torinóban ahhoz, hogy a kedvenceik a 4. helyen végezzenek, hogy épphogy elcsípjék a Bajnokok Ligája indulást. Igaz ez mind a Torinora, mind a Juventusra. Davide Nicola együttesénél valószínűleg literszámra folyna a pezsgő egy ilyen szezon után, de a Juventusnál ez a vezetőedzővel való szakításhoz, és a gyökerekhez való visszanyúláshoz vezetett.

Massimiliano Allegrivel a Juventus valósággal szárnyalt, a Serie A-ban nem volt ellenfelük. Bár a Bajnokok Ligája áttörés nem jött össze egyik évben sem, de most újra esélyt kap a Torinóban ismert és elismert szakember.

A Juve idei szezonja

Andrea Pirlot a nyáron nevezték ki az öreg hölgy vezetőedzőjének, ám az egykori legendás, mindig higgadt középpályás edzői karrierje nem indult olyan fényesen, mint ahogy arra sokan számítottak. A csapathoz érkező új arcok nem igazán mozdították előre a gárdát, egyedül talán Dejan Kulusevski tudta bejátszani magát a kezdőbe, de ő sem volt stabil tagja Pirlo kedvenc tizenegyének.

Így lényegében nem sok különbség volt felfedezhető a tavalyi és az idei Juventus között, miközben a vetélytársak egyre csak erősödtek.

A Bajnokok Ligájából ismét kínos kudarc után estek ki. Ismét ők számítottak esélyesebbnek, de míg tavaly az Olympique Lyon, idén az FC Porto parancsolt megálljt a zebráknak.

Már ekkor jöttek az első elégedetlenkedő hangok Pirloval kapcsolatban, de a bajnoki szereplés sem adott sok bizakodásra okot.

Végül a gárda a negyedik helyen zárt, ami zsinórban kilenc bajnoki címet követően nyilvánvaló csalódás a szurkolók számára, dacára annak, hogy az olasz kupát hazahozták azért Cristiano Ronaldoék.

Nyáron egy ideig ment a sajtóval való „szórakozás”, előbb megerősítették Andrea Pirlot a pozíciójában, majd egyik napról a másikra jött a híre a szakításnak. És pár órával később már be is jelentették Massimiliano Allegri visszatérését.

Real Madrid: Közel, s mégis oly távol

Nem sokon múlt, hogy Allegri végül ne a Real Madrid vezetőedzője legyen. Florentino Perez klubelnök állítólag már március óta tárgyalt az olasz mesterrel, valószínű, hogy a presidente már sejtette (vagy akár tudta), hogy Zinedine Zidane nem marad a csapat kispadján a nyártól kezdve.

Miután Zizou bejelentette, hogy valóban távozik megindultak a találgatások: Ki lesz az új főnök Madridban? És a legfőbb jelölt Massimiliano Allegri volt…

Csakhogy – ez egy Fabrizio Romano általi értesülés, vagyis valószínűleg valóban így volt – Allegrinek elege lett a várakozásból, hogy már szabad a pálya, mégsem tudnak egyről a kettőre jutni.

És ekkor befutott a megkeresés Agnelliéktől, az edző pedig úgy gondolhatta, ha Perez mégis másként dönt, akkor két szék között a padlóra eshet. Kapott a lehetőség után, és hamar szignózták is az új szerződést.

A csapatépítés

2019-ben Allegri egy viszonylag ütőképes csapatot hagyott el, majd jött Maurizio Sarri, aki hiába nyert bajnokságot, a BL kiesés okozta a vesztét, Pirlo sztoriját meg már ismerjük. A keret lényegében alig változott azóta, így itt lenne az ideje a jövő csapatát megformálni.

Anno, 2019-ben Allegri állítólag egy tanáccsal látta el távozása előtt Andrea Agnellit, ami így szólt: „Szabadulj meg Cristiano Ronaldótól, a csapat miatta nem tud fejlődni.”

Egyébként is egyre több pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a portugál ideje lejárt Torinóban, de Allegri visszatérése csak még inkább az ötszörös aranylabdás távozását fogja előre mozdítani.

Az egyébként is busás fizetése sem segít, és maga Cristiano írt egy üzenetet nem is olyan rég a közösségi médiában, amit sokan búcsúzásnak fogtak fel.

A másik sarkalatos pont a védelem. Mikor utoljára a Juvénál dolgozott Allegri, három betonkemény védő állt a rendelkezésére. Az idő viszont telik, és az öregedést senki sem akadályozhatja meg. Andrea Barzagli azóta már vissza is vonult, Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini pedig már nem mai legények.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Matthijs De Ligt első szezonjában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ahogy a másodikban sem. Nem ügyetlen a holland, sőt kifejezetten tehetséges, az Oranje egyik legnagyobb ígérete, de egyáltalán nem azt a szintet hozza, amit az Ajaxban.

Kérdés, ki lehet az, aki majd a zebrák védelmének oszlopa lehet. Chiellini a hírek szerint bevállal még egy évet, a klub is ezt akarja, de ő közel a 37-hez már nem lehet az az alap, ami stabilitást hoz a csapatnak.

Az Atalantánál kölcsönben szereplő Christian Romero jó szezont futott, ő megoldás lehet, valamint pletykálják Kalidou Koulibaly érkezését, aki a Napoliban játszott nagyot hétről hétre. A védő minden bizonnyal benne lenne a váltásban, hiszen a délolaszoknak nem sikerült kiharcolni a BL indulást. Már csak az árban kellene megegyezni a kluboknak…

A pénzügyek

És a Juve szénája nem áll jól. A koronavírus-járvány természetesen az ő pénzügyeikre is negatív hatással volt. Ott van még Ronaldo fizetése, amit az évek során kifizettek, és amit egy esetleges maradás esetén továbbra is állni kell.

És végül, de nem utolsósorban továbbra sem tudni, hogy milyen szankciókkal fogják büntetni az öreg hölgyet a lázadásért, azért, hogy ők is beszálltak az azóta már kihalt Európai Szuperligába. Vannak hírek, miszerint kizárják őket a BL-ből, van olyan is, hogy a bevétel 50 százalékát visszatartják. Bármelyik is legyen, Andrea Agnelli nagyon nehéz helyzetbe hozta saját magát a csatlakozással.

A Juventusnál bevett szokás kihasználni a Bosman-szabályt, azaz lejáró szerződésű játékosokat a klubhoz csábítani. Anno így érkezett a klubhoz Paul Pogba, akit aztán nagyon drágán küldtek vissza Manchesterbe, így jött Aaron Ramsey és Adrien Rabiot is, könnyedén előfordulhat, hogy az öreg hölgy ismét ezt az utat járja majd.

Végszó

Allegrinek tehát fel van adva a lecke. Meg kell oldania a Ronaldo-problémát, fel kell építeni egy teljesen új védelmet, és vissza kell szerezni a trónt az Intertől. A kék-fekete milánóiak jövőre nem biztos, hogy ezt a szintet tartani tudják majd, hiszen Steven Zhang megszorításokkal próbál egy kis pénzhez jutni, ez pedig az edzőn túl a kulcsjátékosok elvesztéséhez vezethet.

De azért ott van még az Atalanta, az AC Milan, a két római együttest, a Laziot és az AS Romát sem lehet leírni, és ne feledkezzünk meg a Napoliról sem, akiknél szintén egy új korszak kezdődik meg.

Egy biztos: Izgalmas nyár elé nézünk, aztán pedig egy izgalmas szezon elé…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső