Antonio Conte és Zinedine Zidane is távozott

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 27.

Tegnap két cikkben is foglalkoztunk a címben nevezett két úriemberrel. Akkor még külön-külön, de a szálak most valamennyire összeértek. Edző nélkül maradt az Inter, és ugyanígy járt a Real Madrid is.

Antonio Conte

Az 51 esztendős olasz vezetőedző és a csapat kapcsolata több mint kielégítő volt. Vonatkozik ez a tulajdonosokra és a játékosokra egyaránt. Habár a Bajnokok Ligája csoportjukból nagyon méltatlan módon, az utolsó helyen búcsúztak – ergo még az Európa-liga folytatás sem jött össze -, de a bajnokságban megelőzték a városi rivális AC Milant, és végül be is futottak az első helyen.

Az Inter átigazolási politikáját is csak dicsérni lehetett. Olyan játékosokat szereztek meg aprópénzért, akikre máshol nem számítottak, akik máshol leszerepeltek, az Interben pedig újra szárnyra keltek. Igazán ütőképes együttes kerekedett a nerazzurriból, ez pedig nagyrészt Conte érdeme volt. Romelu Lukaku, Alexis Sánchez, Ashley Young is szárnyalt, potompénzért csatlakozott Christian Eriksen és Achraf Hakimi, semmi nem állíthatta meg őket idén a Serie A-ban.

Conte pedig értelemszerűen tovább akart fejlődni, még erősebb csapatot szeretett volna összehozni. És tegnap bombaként robbant a hír: A sikeredző távozni fog 48 órán belül.

Az okok között pedig természetesen megtalálható a koronavírus, és annak gazdasági következménye.

Az Inter jelenleg kínai tulajdonban van, Steven Zhanget pedig érzékenyen érintette a pandémia, ami miatt drasztikus lépésre szánta el magát. Továbbra is azt szeretné, ha az Inter Milan a legjobb európai klubok között szerepelne, ám ehhez anyagi segítséget nem nyújtana a nyáron, sőt még el is venne. Célul tűzte ki, hogy a játékoseladásokból legalább 100 millió euró folyjon be a klub kasszájába és a fizetéseket is megnyírná.

Kicsit emlékeztet ez a jelent a Gyalog galopp című filmre, ahol a Ni bölcs lovagjai arra kérik Arthur királyt, hogy vágja ki az erdő legmagasabb fáját egy heringgel.

A döntés érzékenyen érintette Contét, aki így nem tudta tovább vállalni a munkát. Megegyezésre már tegnap sem volt esély, de a szurkolók mégis reménykedtek, hogy valamit sikerül kitalálni, 48 óra hosszú idő.

Csakhogy nem lett 48 óra, mára már hivatalossá vált: Nem Antonio Conte az Internazionale Milano FC vezetőedzője.

A játékosok egy része a közösségi médián keresztül búcsúzott el a mestertől, Romelu Lukaku igazán szívhez szóló üzenetet írt egykori edzőjének, amiben elmondta, hogy az egész futballról alkotott képét képes volt megváltoztatni Conte, és a tanításai karrierje végéig elkísérik majd.

Lukaku azzal búcsúzott: Büszke arra, hogy Antonio Conte játékosa lehetett.

Igazi lavina indulhat el az edző távozását követően, az imént említett Lukaku, a csapat másik nagy sztárja, Lautaro Martinez, és a nyáron igazolt marokkói Achraf Hakimi is eligazolhat. Egyrészt mesterük miatt, másrészt a fizetéscsökkentés miatt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zinedine Zidane

Ma, dél körül újságírók szúrták ki Zinedine Zidane-t, aki Valdebebasba tartott, Fabrizio Romano szerint azért, hogy benyújtsa lemondását. A hírek igaznak bizonyultak, a francia mester másodszor sem tölti ki a szerződését, nem ő lesz a Real Madrid szakvezetője a nyártól.

Itt nem annyira egyszerű a történet, Conte esetében világosan tudtuk, hogy mi áll távozása hátterében, de Zizou-nál csak találgatni lehet, no meg a pletykákra hallgatni. Előfordulhat, hogy a csapatépítés nincs Zidane ínyére, hiszen az aranygeneráció lassan minden tagja vagy kiöregedik, vagy távozik. Lehetséges, hogy a sikertelennek mondható év miatt döntött így a francia, és az is lehet, hogy nyártól új állása lesz.

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya már évek óta szajkózza, hogy Zidane lehet a méltó utódja a nemzeti csapat kispadján, előfordulhat, hogy a tar francia saját melójának ágyazott meg.

Túlságosan korai még bármit is mondani, lehetséges, hogy a valódi okok örökre a homályba fognak veszni.

Zidane állítólag minden játékosát külön felhívta, és közölte velük a döntését, megint csak állítólag, emiatt minden játékos szomorú volt.

Kérdés, hogy a megszellőztetett távozásokra ez mennyire lesz hatással. Van még visszaút Eden Hazard-nak vagy Isconak? Marcelo kaphat egy új esélyt? Gyakorlatilag minden az új edző kezében van, illetve lesz.

Csak még azt nem tudja senki, hogy ki lesz az új edző.

Az utódok

És itt érnek össze a szálak. Vannak egészen vad elképzelések, miszerint egyszerűen a két edző, azaz Zinedine Zidane és Antonio Conte helyet cserélnek, de erre mi nem látunk sok esélyt. Conte mellett szól, hogy így a csapatot tovább tudná erősíteni, visszatérhetne Hakimi vagy akár Lautaro is felölthetné a fehér mezt magára. De még egyszer: Ezek vad elképzelések.

Van egy közös pont jelenleg az Inter és a Real Madrid vezetőiben: Mindketten kinézték maguknak Massimiliano Allegrit. A Juventus együttesét irányította az olasz mester legutóbb, minden évben bajnoki címre vezette a torinóiakat.

Florentino Perez bizonyos források szerint már március óta tárgyalásban áll vele, sőt már szerződést is ajánlott neki. Évi 10 millió eurós fizetésről beszélünk, és egy hároméves kontraktusról, de egyelőre ez is csak pletyka, semmi több.

Viszont ezeket a pletykákat mindig jól értesült újságok, újsárírók írják meg, szóval akár még valóságalapja is lehet.

Ahogy annak is, hogy órákon belül aláírhat a Juvehoz… Ismét…

Sokan pletykálják még Jürgen Klopp érkezését, ami szerintünk azért nem reális, mert a német végül BL-be vezette a Liverpoolt. Ha nem tette volna, akkor nagyobb esély lenne egy ilyen megmozdulásra, a vörösöket pedig a klub egykori legendája, Steven Gerrard irányíthatta volna. Bár ez utóbbi még össze fog jönni, erre mindannyian mérget mernénk venni.

Előfordulhat, hogy végül sem Conte, sem Klopp, sem pedig Allegri nem lesz befutó, és Perezék házon belül oldják meg a feladatot: Itt jön képbe Raúl, az egykori nagyszerű csatár, aki a Zidane-i utat követve edzőnek állt, és jelenleg a Real Madrid Castillát, azaz a B csapatot irányítja. Sokan inkább benne látják az utódot.

Az Internél is van B (meg C meg D) terv arra az esetre, ha nem sikerülne szerződtetni Allegrit. Azt suttogják, hogy ebben az esetben a Laziot irányító Simone Inzaghi lehet a befutó, esetleg Sinisa Mihajlovic. Utóbbi a Bologna csapatánál edzősködik, és a közeg sem lenne ismeretlen számára, hiszen aktív labdarúgó pályafutását a milánói kék-feketéknél fejezte be 2006-ban.

Akár még De Zerbit is el tudtuk volna képzelni az Inter kispadján, ám a fiatal edző kedden aláírt a Sahtar Doneckhez, így ő mindenképp kiesett.

Azzal zárunk, amivel tegnap: Pár nap múlva többet fogunk tudni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső