Az Athletic Bilbao nyerte a Szuperkupát

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 18.

Harminchetedik alkalommal rendezték meg a spanyol szuperkupát, amelyen – immáron másodszor – négy csapat harcolt a dicsőségért. A bajnok Real Madridon kívül itt volt a tavalyi idény második helyezettje, a Barcelona, valamint a két kupadöntős baszk együttes, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao. A minitornát idén is Szaúd-Arábiában rendezték volna meg – ami már tavaly is nagy elégedetlenséget szült -, de a koronavírus-járvány miatt ez nem valósulhatott meg.

Nézzük, hogy jutott el az Athletic Bilbao a kupagyőzelemig!

Az elődöntők

A két gigász külön ágra került, így mindenki azt várta, hogy a döntőben láthatjuk majd az idény második El Clasicóját… Nos, ez nem így történt…

Real Sociedad – Barcelona

A találkozót Córdobában, a Nuevo Arcángel Stadionban rendezték meg, a Barcelonából pedig hiányzott Lionel Messi sérülés miatt, amely egy picit rontotta a katalánok esélyeit. Ettől függetlenül ők szerezték meg a vezetést, Antoine Griezmann beadását a támadást követő Frenkie de Jong fejelte Remiro kapujába a 39. percben. Szinte a semmiből jött a gól, előtte a Real Sociedad több helyzetet is kihagyott.

A második félidőben viszont sikerült egyenlíteni, Mikel Oyarzabal büntetőből volt eredményes, miután a gólszerző de Jong kezezett a tizenhatoson belül.

A folytatásban több gól már nem esett, pedig Zaldua, Oyarzabal és főleg Adnan Januzaj is közel járt egy újabb találathoz, a belga szabadrúgása a kapufáról jött ki.

Jöhetett az idegek harca, a büntetőpárbaj, ahol a Barcelona játékosai bizonyultak higgadtabbnak.

A Sociedad az első három körben képtelen volt betalálni, Jon Bautista, Mikel Oyarzabal és Willian José is hibázott, a Barcánál de Jong rontotta el az elsőt, de Ousmane Dembele és Miraljem Pjanic a hálóba lőtt.

A negyedik körben megszületett az első Sociedad gól, ezt Mikel Merinonak köszönhetik, és a remény is visszajött, mert Antoine Griezmann hibázott.

Adnan Januzaj hiába lőtte be az ötödik tizit, így tett Riqui Puig is, így a Barcelona került a döntőbe.

Real Madrid – Athletic Bilbao

Ezt az elődöntőt Malagában bonyolították le, a La Rosaledában, és bár mindenki azt gondolta, hogy a Real simán bejut a döntőbe, tett róla a Bilbao, hogy ezeket a hangokat lecsitítsa. Eden Hazardé volt az első két lehetőség, mindkétszer Unai Simon védte a belga próbálkozását, a baszkok viszont az első helyzetükből betaláltak: Raúl Garcia volt a gólszerző.

Még az első félidőben sikerült megduplázniuk az előnyüket, Lucas Vazquez összehozott egy tizenegyest a Bilbaonak, amit Raúl Garcia végzett el, és Thibaut Courtois-nak esélye sem volt a hárításra.

Érett a meglepetés, és bár a második félidőben a Real mindent bevetett (Asensio kétszer is a kapufát találta el), csak a szépítésre futotta Karim Benzema révén, így nem jött össze egy újabb klasszikus.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A döntő

A Barcelona – Athletic Bilbao szuperkupa döntőt Sevillában rendezték, lássuk, mi történt a meccsen.

Barcelona – Athletic Bilbao

Örülhettek a Barca drukkerei, egyrészt azért, mert a legnagyobb riválist már az elődöntőben kiejtették, másrészt visszatért a csapatba az argentin zseni, Lionel Messi.

Nem mondhatni, hogy jó első félidőt produkáltak a felek, habár a hármas sípszó felhangzásakor 1-1-et mutatott az eredményjelző. Mindkét gól a félidő hajrájában született, addig viszont nagyjából semmi nem történt. Ander Capa lövését ter Stegen védte, a másik oldalon pedig Messi lövése kerülte el a kaput.

Aztán a 40. percben egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést a katalánok, a francia Antoine Griezmann talált be, köszönhetően egy kis szerencsének is. Sokáig nem tartott az öröm, mert két perccel később Oscar de Marcos is a kapuba talált a másik oldalon, így kezdődhetett minden elölről.

Griezmann a 77. percben újra betalált, ezúttal Jordi Alba lapos passzát váltotta gólra, és már úgy tűnt, hogy a Barca megnyeri a kupát, de jött a csereként pályára lépő Asier Villalibre és a 90. percben hosszabbításra mentette a mérkőzést. Ahol Inaki Williams zsenije döntött, a baszk csatár csodálatosan csavart Marc-Andre ter Stegen kapujába, ennél jobban nem is lehet eltalálni egy labdát, így a találkozó alatt először a Bilbao vezetett.

Ezt az előnyüket meg is tartották a végéig, habár a Barcának még voltak lehetőségei. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Lionel Messi a 120. percben megütötte Villalibrét, így a kiállítás sorsára jutott. Barcelonai karrierje során először.

Története harmadik szuperkupa diadalát aratta az Athletic Bilbao, amely Marcelino kinevezése után feltámadt hamvaiból. Bár, még korai lenne ítéletet mondani a mester felett, de nem hiába imádták Valenciában is. És most már imádják Bilbaoban is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső