Az Európa-bajnokság Rémálomcsapata

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 06.

Az Európa-bajnokságnak még nincs vége, ám az egyik futballal foglalkozó weboldal a saját statisztikáik és értékeléseik alapján elkészítették a legrosszabb játékosokból álló kezdőcsapatot, akik részt vettek az idei EB-n.

Jó dolog, ha az embernek van néhány infó, néhány statisztika a tarsolyában, de az is igaz, hogy pusztán a statisztikai adatokra alapozni valamit méretes butaság. Erre a listára azok a játékosok kerülhettek fel, akik csapatukban legalább száz percet a pályán töltöttek. Minden elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a listán szereplő játékosok némelyike nem szerepelt annyira rosszul, hogy helyet érdemeljen a legrosszabbak között, és ez nekünk különösen azért fáj, mert a legrosszabb kezdőcsapatba három magyar is bekerült.

Átnézzük most közösen ezt a listát, de szeretnénk leszögezni: Egyáltalán nem értünk vele egyet!

A legrosszabb kezdőcsapat

Manuel Neuer

A német válogatott a nyolcaddöntőben, Anglia ellen esett ki, a Bayern München portásának ittléte viszont szimplán igazságtalanság. Végigpörgettük az összes, általa kapott gólt, és egyedül talán Schafer András góljánál hibázott a német. Ennek ellenére a Whoscorednál 6.00-ás értékelésével Neuer bizonyult a legrosszabbnak.

Neco Williams

Na jó, neki tényleg nem ment a játék. Svájc ellen végig a kispadon ült, Törökország ellen időhúzó csere volt, Olaszország ellen majdnem végig a pályán volt, a dánok ellen viszont az ő kapitális hibájára volt szükség ahhoz, hogy Kasper Dolberg másodszor is betaláljon. Úgy érezzük, a Liverpool játékosa joggal került be a csapatba, ő még a 6-os pontszámot sem érte el, 5.88-cal zárt.

Orbán Willi

Kicsit vegyesek az érzéseink. Pontosan tudjuk, hogy milyen játékos Orbán Willi, azt is pontosan tudjuk, mekkorát nyert a magyar válogatott azzal, hogy meghívót küldött neki anno, de tény és való, hogy az RB Leipzig játékosa a portugálok ellen két gólban is benne volt. Az első mondjuk inkább pech, mint hiba, Raphael Guerreiro lövése az ő lábán változtatott irányt, utána pár másodperccel viszont lemaradt Rafa Silváról és le is rántotta őt a tizenhatoson belül, a tizenegyest Cristiano Ronaldo értékesítette. A franciák ellen is az ő lábáról került Antoine Griezmannhoz a labda az egyenlítésnél, de érzésünk szerint… Hát, a fene tudja…

Arról azonban nem szól a fáma, hogy közben micsoda védőmunkát tett le az asztalra… Orbán egyébként 6.07-es pontszámot kapott.

Szalai Attila

Az abszolút nevetséges döntések netovábbja. Szalai Attilának nincs helye ezen a listán, de a számok ismét mást mutatnak. Mi nem így láttuk, pedig igyekszünk még ilyen helyzetben is objektíven megközelíteni egy-egy mérkőzést. Nagyobb hibára részéről nem is emlékszünk, bátor játékkal hívta fel magára a figyelmet, nem hiába küldtek játékosmegfigyelőt a Puskás Arénába, akinek az volt a dolga, hogy a Fenerbahce védőjét figyelje. Szerintünk ez a lista legrosszabb döntése… Ja, Szalai Attila pontszáma 6.02… Nem is mondunk más egyebet.

Ezgjan Alioski

Az északmacedónok balbekkjénél szintén nem érezzük, hogy teljesen jogos döntés a kezdőcsapatba való helyezése. A Leeds United játékosa 6.15-öt kapott, pedig felszántotta a pályát a macedónok mindhárom mérkőzésén, Ukrajna ellen a kapuba is talált. Ott mondjuk kellett szerencse, mert Bushchan kapus Alioski tizenegyesét kivédte, ám a kipattanót már nem tudta hárítani.

Mi találnánk olyan játékost, aki sokkal inkább beférne ebbe a kezdőbe.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ante Rebic

Valóban nem ment a játék az Eintracht Frankfurt futballistájának, de Zlatko Dalic sem nagyon találta a helyét. Rebic sem, ez pedig a játékán is meglátszott. Összesen 199 perc jutott neki az EB-n, ezalatt gólt nem rúgott, gólpasszt nem adott, passzpontossága valóban pocsék volt (mindössze 48 százalék), így ezzel a döntéssel vitatkozni nem tudunk. Pontszám: 6.08

Nego Loic

Ezzel viszont igen. A francia – magyar kettős állampolgár a szívét otthagyta a pályán, rendületlenül robotolt, a védekezésben is sokat segített Botka Endre oldalán. 76%-os passzhatékonysága egyáltalán nem rossz, emellett bemutatott három szerelést és két tisztázást. Majd’ 34 km/h-val nyargalt, a neki jutott 205 perc alatt 23.8 km-t futott. Nem hinnénk, hogy ne lett volna rosszabb játékos a középpályára. Pontszám: 6.04

Grzegorz Krychowiak

A lengyel középpálya egyik motorja, aki azért került ide, mert az első mérkőzésen kiállították. Más reális indokot nem lehet találni az 5.89-es pontszámra, mert egyébként a Lokomotiv Moszkva középpályása tette a dolgát. 76%-ban passzolt, a védekezésre nagy hangsúlyt fektetve öt szerelést mutatott be, és hét labdaszerzése volt.

A piros lap nélkül valahol a középmezőnyben helyezkedne el Krychowiak. Az a piros lap meg… Hát, elég könnyű síppal lett befújva.

Timo Werner

A német válogatott és a Chelsea kapusa? A Sky Sports riporternője szerint igen, de mi tudjuk, hogy Timo Werner a támadó szekcióban bevethető. Mondjuk nem igazán vettük észre, amikor pályán volt, valóban gyengén teljesített. Maga a szezon sem sikerült jól a németnek, az EB-n pedig nem számított Joachim Löw legstabilabb emberei közé.

A pályán töltött 109 perc alatt mindössze két kapura lövést engedett magának, gólt nem szerzett. Látszott, hogy Löw nem igazán bízik benne, kezdőként egyedül Magyarország ellen játszott.

5.91-et kapott a Whoscored stábjától.

Burak Yilmaz

Az ő bekerülésébe sem tudunk belekötni, mindenki sokkal többre számított a töröktől, főleg azután, amilyen szezont a Lille-ben futott. Enyhítő körülmény, hogy a társak sem tudtak felnőni a feladathoz, az egész török csapat árnyéka volt önmagának, nem is csoda, hogy utolsó helyen búcsúztak az A csoportból. Burak Yilmaz remek csatár, ám most nem jött ki a lépés, nagyon nem. 6.04-et kapott.

Marcus Berg

Zlatan Ibrahimovic hiányában Marcus Berg lépett elő, hogy Alexander Isak párja legyen az Európa-bajnokságon, a sztori pedig elég rosszul sült el. A Krasznodar támadójának nem sikerült kapuba találnia, emlékezetes, mekkora helyzetet puskázott el a spanyolok ellen.

Igazából a svéd csatárok nem tettek ki magukért, a skandináv csapatot a középpályán játszó Emil Forsberg repítette, így akár Alexander Isak is itt lehetne, de tény, hogy ő azért veszélyesebben futballozott Bergnél, aki, amikor nem kihagyott egy helyzetet, akkor észrevehetetlen és megjátszhatatlan volt.

Janne Anderson a spanyolok és a szlovákok ellen szavazott bizalmat neki, de a harmadik csoportmeccsen és a végállomást jelentő nyolcaddöntőben már csak csereként számított rá. A Whoscored ezt a teljesítményt 5.97-es pontszámmal honorálta.

Összességében tehát kijelenthető, hogy vannak jogos észrevételek ezen a listán, de elképesztően nagy hibák is. Ilyen, amikor csak a statisztikára hagyatkozunk… Az EB legjobb csapatával majd a döntő utáni hétfőn jelentkezünk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső