Az Európa Liga Negyeddöntőinek Első Meccsei – II. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 12.

Ahogy mindig, most is összefoglaljuk számotokra az Európa Liga történéseit. Pénteken már két meccset közelebbről megtekintettünk, azokra nem lehetett panasz. Most következzen a Dinamo Zagreb – Villarreal és a Granada – Manchester United mérkőzés rövid összefoglalója. A horvátok utoljára tíz éve találkoztak a sárga tengeralattjáróval, a Granada pedig most először jutott ki az európai porondra, így eddig esélyük sem volt találkozni Ole Gunnar Solskjaer együttesével.

Dinamo Zagreb – Villarreal: 0-1

G.: Gerard Moreno

Március közepén nevezték ki Damir Krznart a Dinamo Zagreb élére, az ő érdeme (is) volt a Tottenham elleni csoda is. Most Krznarnak fájhatott a feje, Mario Gavranovic nélkül kellett összehoznia egy ideális kezdőt, illetve Bruno Petkovic, a csapat egyik legeredményesebb játékosa is sérült volt, de ő legalább a kispadra le tudott ülni.

Unay Emery csapatából Pervis Estupinan és Iborra hiányzott. A mester egyébként úgy tűnik, megtalálta az ideális támadó trióját, mostanság a Chukwueze – Bacca – Gerard Moreno hármast erőlteti, de egyébként jól forgatja a csapatot, Pino, Nino és Paco Alcacer is meg szokta kapni a maga perceit.

Sergio Asenjo ezúttal is csak a kispadon foglalt helyet, amikor Geronimo Rulli egészséges, akkor az Európa Ligában ő véd.

Az első negyedóra mindkét kapu előtt hozott lehetőségeket, és bizony volt, hogy Rullinak és Livakovicnak is játékba kellett avatkoznia. A horvát válogatott hálóőre kezdte a védések sorát, a 7. percben Alfonso Pedraza durrantott rá egy labdát a tizenhatos bal széléről, nem okozott gondot ez a kapusnak.

A másik oldalon Lovro Majer lövése után Rulli brillírozott, a fiatal középpályás bombájában volt erő, meg is pattant egy védőn, aztán lepattant a földre, kifelé kanyarodott, egyszóval nem volt egy könnyű védés. Nem szabadult fel a kapu, mert a szögletből Theophile-Catherine bólinthatott, de rosszul célzott, és közelről csak az oldalhálót találta el.

Egy szögletkombináció végén veszélyeztethetett volna a vendégcsapat is, ám Gerard Moreno a kapu helyett Zágráb utcáira lőtte a játékszert.

Az ezt követő percekben igazi ziccer nem volt, inkább távolról próbálkoztak a csapatok: Manu Trigueiros próbálkozását Livakovic állította meg, Mislav Orsic tekerése viszont elkerülte a kaput.

A 42. percben jártunk, amikor tizenegyeshez jutottak a vendégek. Gerard Moreno a tizenhatos bal oldalán került szembe Theophile-Catherine-nel, Moreno megpróbálta mellette beadni a labdát, de a robosztus védő kezét találta el. A játékvezető kis hezitálás után fújt a sípjába, az ítélettel nagyon nem lehetett vitatkozni. De azért a horvátok megtették.

Ahogy mindig, most is Gerard Moreno vállalta magára a feladatot, és ahogy általában, úgy most sem hibázott. Livakovic jobbra dőlt el, a gólszerző viszont középre gurított.

A második félidőben gól már nem esett, és annyi helyzet sem volt, mint amennyit el tudtunk volna viselni. A legveszélyesebb egyenlítési lehetőség a balbekk, Josko Gvardiol nevéhez fűződik, az ő lövésénél nagyot kellett nyújtóznia Rullinak, de egyébként a Villarrealt sem kellett félteni, Paco Alcacer ziccerben hibázott, és Manu Trigueiros is megkínálta kedvesen Livakovicot egy labdával.

Az idegenben szerzett gól most is sokat érhet, az is biztató, hogy a Zágrábot gól nélkül tartották, a Villarreal ha hozza a szokásos játékát, akkor csütörtökön elmondhatják magukról, hogy az Európa Liga elődöntőjébe kerültek. A Dinamo Zagreb részéről már ez is nagy szó, nem lehetnek elégedetlenek, viszont biztosan nem könyvelték el a kiesésüket. Talán a visszavágó egy jobb meccset hoz majd…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Granada – Manchester United: 0-2

G.: Rashford, B. Fernándes

Aggódhatott Solskjaer egész héten, hiszen nem volt biztos, hogy Marcus Rashford felépül, és tudja vállalni a játékot, de végül a csatár a kezdőben kapott helyet. Nem lehetett viszont ott Anthony Martial és Eric Bailly.

A Granadánál egy sor hiányzó volt, köztük fontos játékosokkal, többek között ezért is döntöttünk úgy, hogy a tippünk a Manchester győzelmére megy.

Volt már ennél színvonalasabb mérkőzése mindkét csapatnak, a kapuk alig forogtak veszélyben, és inkább a mezőnyben harcoltak egymással. Néha már talán túlságosan is lelkesek voltak, sok volt az olyan fault, ami a durvaság határát súrolta. Ilyen volt Paul Pogba becsúszása, vagy Victor Diaz belépője Marcus Rashforddal szemben.

David De Gea és Rui Silva nem lett megdolgoztatva, elvétve jutottak labdához, annyira nem történt semmi veszélyes a pályán.

Fél óra telt el a meccsből, amikor végül az első gól megszületett, de ez is kvázi a semmiből jött. Marcus Rashford kiváló labdát kapott Lindelöftől, a labdaátvétel Pazar volt, és a válogatott támadó lába védője szorításában sem remegett meg, higgadtan lőtt a bal alsóba.

Sajnos több szép jelenetről nem tudunk beszámolni, a játékosok pokróc stílusa erőteljes nyomot hagyott a meccsen, egyre több volt a szabálytalanság, kisebbek, nagyobbak, csúnyák, szándékosak és véletlenek egyaránt. A játékvezetőnek nem volt könnyű dolga, meg kellett fognia a két csapatot, hogy ne durvuljanak ennél is jobban, közben pedig folyamatosan hallgatni kellett a reklamálásokat.

Ó, egy jelenet azért még van, amit ki kell emelni, ez pedig Yangel Herrera kapufája. Nem volt ez tudatos, a venezuelai inkább középre akarta tenni a labdát, de lecsúszott a lábáról, és így lett veszélyes.

A második félidő egy kicsit furcsa volt. Egyrészt a keménykedéssel nem álltak le, másrészt a MU labdabirtoklása nyomasztó volt, mégis úgy tűnt, mintha folyamatosan a hazaiak támadnának, míg a United kontrázgatna. Pedig a helyzet nem ez volt…

Harry Maguire és Kenedy lövései tartoznak az érdekesebb jelenetek közé, előbbi mellé durrantott, utóbbi lövését De Gea védte.

Azt gondoltuk, egy egygólos vereség a Manchester Unitedtől abszolút vállalható eredmény, főleg, hogy azért a Granada nem játszott alárendelt szerepet, és ha sokszor nem is, de veszélyesek voltak az angolok kapujára.

Viszont nem egygólos, hanem kétgólos vereség lett a vége, mert a 90. percben kaptak egy tizenegyest a vendégek, Brice ütött a tizenhatoson belül. Bruno Fernándes és Rui Silva, tehát két portugál nézett farkasszemet, és nagyon-nagyon kevésen múlt, hogy ne a kapus kerüljön ki győztesen ebből, ugyanis a sarkot eltalálta, de a hóna alatt valahogy utat talált a labda a kapuba.

Innentől kezdve talán kijelenthető, hogy a Manchester United személyében megvan az első elődöntős, de ez sem biztos persze, csak elég jó esély van rá.

Ez lett volna a második része az Európa Liga összefoglalónknak, és ne feledjétek, hogy holnap és szerdán már jönnek a Bajnokok Ligája negyeddöntők visszavágói, valamint csütörtökön az EL visszavágók. Mi pedig azokról a meccsekről is adunk tippeket, majd másnap be is számolunk róluk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső