Az Inter csapata is a legjobb négy között az Európa Ligában

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 11.

Hamarosan lezártnak tekinthetjük majd a futballvilág 2019/2020-as szezonját, amire semmiképp nem illik rá sem az unalmas, sem a megszokott jelző, helyette a furcsa, viszontagságokkal teli, újító szavakat használnám. Jelenleg épp az Európa Bajnokság mérkőzéseiről kellene tippeket adnom nektek, helyette viszont még csak most zárjuk le az európai kupasorozatokat. Ennek egyik negyeddöntőjéről, a Manchester továbbjutásáról már írtam, most pedig következzen az est másik mérkőzése, amelyen két nagyjából hasonló játéktudású csapat feszült egymásnak.

Talán nem feltétlenül igaz, hogy két hasonló tudású csapat, hiszen az Inter négy ponttal maradt le a Scudettóról, míg a Leverkusen a Bajnokok Ligája indulást engedte ki végül a karmai közül, végül csak az ötödik helyen zárták a Bundesliga idei küzdelmeit.

Ráadásul nagy átalakulás előtt állnak, a csapat több húzóemberét is eladhatják nyáron, aki biztosan távozik az a csapat legnagyobb sztárja: Kai Havertz. A fiatal német irányítót mostanság leginkább a Chelsea-vel boronálják össze és tény: Elférne a Kékek csapatában a német futball egyik legnagyobb ígérete.

Most viszont még jelenlegi csapatáért küzdött, nézzük meg, erőfeszítései kifizetődőek voltak-e…

Inter – Bayer Leverkusen: 2-1

G.: Barella, Lukaku ill. Havertz

Elődöntőbe jutott az Inter, a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

Nem nagyon van miről írni a mérkőzés első negyed órájában, hiszen a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az Inter nagyjából legjobb összeállításában lépett pályára, egyedül amiatt volt egy kis hiányérzetem, hogy a bajnokságban jó formának örvendő Alexis Sánchez csak a kispadon foglalt helyet. A túloldalon is a legerősebb csapat lehetett pályán, Aranguiz sárga lapjai miatt hiányzott.

Szóval, ahogy említettem, negyed órán át nem történt szinte semmi, azonban a következő 10 perc elég eseménydúsra sikeredett. A 15. percben a milánóiak szereztek vezetést egy nagyon okos és szép találattal: Barella egy kipattanóra repült rá, tolt rajta egyet, majd külsővel, laposan a jobb alsó sarokba lőtt. A Hradecky előtt álló emberhad miatt a kapus szinte semmit nem láthatott a lövésből.

Öt perccel később már kettővel ment az Inter: Lukaku és Tapsoba gyűrték egymást hat méterre a kaputól, a belga csatár elesett (védőjével egyetemben), de estében még el tudta rúgni a labdát. Hradecky későn eszmélt, a labda átcsorgott a gólvonalon.

Újabb négy perc kellett a következő találathoz, ezt viszont a Leverkusen szerezte. Pedig történhetett volna fordítva, a 23. percben még Lukaku és Hradecky néztek farkasszemet egymással, de ezúttal a kapus kézzel védeni tudott. Az ellentámadásból pedig egy remek német támadás épült, és szerencse is kellett hozzá, de Volland így gólpasszt adott Havertznek, aki Handanovic lábai között rúgta a Leverkusen szépítő találatát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb két perc, újabb esemény: Sinkgraven kezezése miatt a játékvezető tizenegyest fújt, Lukaku pedig készülődött már a büntető elvégzéséhez, azonban a VAR jelzett: Sinkgraven vállal ért labdába, a bíró pedig belátta tévedését és semmissé tette saját ítéletét.

Őrült tíz perc volt, helyzetekkel és három góllal.

A második félidőben is inkább az Inter veszélyeztetett, Lukaku blokkolt egy kapuba tartó lövést, majd pár perccel később ismét Hradeckyre volt szükség, aki megelőzte a támadót és elütötte előle a beadást.

A Leverkusen nem tudott felnőni a feladathoz, elől súlytalanok voltak és hiába birtokolták többet a labdát, komoly lehetőségig nem jutottak.Az is az igazsághoz tartozik, hogy a De Vrij és Godin vezette Inter védelem nagyon egyben volt és tették a dolgukat becsülettel.

Handanovicnak egyszer kellett védenie a második 45 perc során, Demirbay 16-ról leadott bombája középre érkezett, így a veterán kapus szögletre tudta ütni a labdát.

Összességében jobban játszott az Inter és megérdemelten került az elődöntőbe, ahol a Sahtar Donyeck – FC Basel győztesével játszanak a döntőbe kerülésért.

A meccs embere
Romelu Lukaku - Inter

A már említett De Vrij – Godin kettős közül is választhattam volna, valamint Barella is remek teljesítményt nyújtott, mégis Romelu Lukaku lett nálam a legjobb ezen a találkozón. Gólja mellett majd’ minden akcióban részt vett, többször is helyzetbe került, azonban Hradecky eszén csak egyszer tudott túljárni.

Ez is elég volt azonban a győzelemhez és a válogatott csatár beállított egy rekordot is: Zsinórban kilenc Európa Liga meccsen sikerült hálóba találnia, már csak ezért is megérdemli ezt a címet.

Ezek voltak tehát a hétfői negyeddöntők, ma este pedig eldől, hogy a Manchester United és az Inter milyen ellenfelet kap. Természetesen a ma esti két meccsről is beszámolunk holnap.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső