Az MKSZ befejezettnek tekinti az idei kézi-szezont

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 13.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos oldalán jelentette be tegnap, hogy a koronavírus-járvány miatt befejezettnek tekintik a 2019-2020-as bajnoki szezont. A döntés nem csak az első osztály küzdelmeit, de minden megyei sorozatot is érint, emellett pedig helyezéseket sem állapított meg a szövetség. Tehát sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában, sem a Liga Kupában nem hirdetnek győzteseket, helyezéseket.

Nagy László, az MKSZ alelnöke szerint a 2019-2020-as szezonra úgy kell tekinteni, mintha meg sem történt volna, bár még szerinte is méltánytalan döntés született, ami sokakat negatívan érint, bár próbálták a károkat minimalizálni.

A korábbi kiváló átlövő azt mondta, mindent meg fognak tenni, hogy a jövő évi európai kupainduláskor a Veszprém és a Szeged a Bajnokok Ligájában részt vegyen, mivel az Elnökség szerint „a legszűkebb európai elitbe” tartozik a két gárda.

A határozat alapján a magyar kupaindulók a következő csapatok lesznek:

A bajnokság:

A bajnokságokat tehát nem fejezik be, de érdekességképp nézzük meg, hogy alakult a bajnoki tabella a nőknél és a férfiaknál:

Női NBI:

Férfi NBI:

A reakciók:

Rengeteg visszajelzés érkezett vezetők és játékosok részéről is, most ezekből álljon itt néhány:

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke szerint ebben a szituációból nem lehetett úgy kijönni, hogy valaki ne sérüljön. Itt mindenki vesztes – mondta Bartha. Ettől függetlenül a döntéssel egyetért, mindazok ellenére is, hogy ezt az évet gyakorlatilag minden csapat, minden játékos kidobhatja a kukába.

A bajnokságban idén remekül szereplő, második helyen álló Siófok gárdáját teljesen megdöbbentette a bejelentés, ráadásul ők így idén is csak az EHF-Kupában indulhatnak el. A siófokiak mindenképpen a bajnokság befejezésének egyik legnagyobb vesztesei.

Nem csak a vezetőség, de a játékosok is értetlenül állnak a döntés előtt és ennek a közösségi oldalukon is hangot adtak. Nerea Pena és Szikora Melinda is Facebook oldalán jelezte, mennyire igazságtalannak tartják a döntést. A spanyol válogatott egy videóban osztotta meg véleményét, melyben kifejtette, hogy a bajnokság lefújása a lehető legjobb döntés volt, hiszen az egészség a legfontosabb, de úgy érzi, a szezonban óriásit küzdöttek, hogy ott legyenek, ahol, így esélyt szeretnének egy következő évi szabadkártyára a BL-ben.

Szikora Melinda írásában viszont már a jövőbe tekint, bár ő is kifejti, hogy hiábavalónak érzi az egész szezonbeli teljesítményüket.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hasonlóan vélekedett Pena és Szikora csapattársa, Tomori Zsuzsanna is, aki természetesen ugyanazon az állásponton van, mint csapattársai: Keményen harcoltak és megérdemelték volna a szabadkártyát a BL-ben való szerepléshez. Tomori kifejtette, hogy a pályán elért eredménynek kellett volna számítani és ő is nagyon csalódott a döntés miatt.

A férfiaknál a Siófokhoz hasonló helyzetbe került a Gyöngyös. Még a végleges döntés előtt nyilatkozott Hegedűs Márk, a gyöngyösiek beállója a hivatalos honlapjuknak, ahol már ekkor számba vette annak lehetőségét, hogy a bajnokságot lefújják. Ebben az esetben nyolc hónap munkája veszne el – mondta el Hegedűs.

Aztán jött egy igazán szívmelengető felajánlás: A Csurgói KK elnöke nyílt levélben ajánlotta fel az EHF-Kupa indulást a gyöngyösiek számára. Dr. Varga János szerint ebben az évben a Gyöngyös jobb volt csapatánál, hiszen oda-vissza megverték őket, emiatt pedig szeretne élni ezzel a gesztussal, amennyiben az MKSZ is rábólint. Nagy Attila, a Gyöngyös elnöke szintúgy nyílt levélben válaszolt, megköszönte kollégája támogatását, de egyelőre nem tudott igennel felelni a kézilabda világában is fellelhető bizonytalanságok miatt. Mindenesetre tényleg elképesztően sportszerű volt és bizonyára közel hozta egymáshoz a két szurkolótábort is.

A Telekom Veszprém csapata a hír hallatán azonnal felajánlotta külföldi játékosaiknak, hogy utazzanak haza, ezzel páran éltek is. David Davis vezetőedző viszont maradt Veszprémben. A játékosoknak elmondták, álljanak készenlétben, mert amint jobbá válik a helyzet Magyarországon, vissza kell térniük.

A Szövetség oldaláról megszólalt Pálinger Katalin alelnök is, aki elmondta: Továbbra is az a cél, hogy a női válogatott kijuthasson az Olimpiára, de ez egyelőre túl távoli cél, most a mindennapokban kialakult helyzetet kell előbb orvosolni. Ő is tudja, hogy ezzel a döntéssel sokan nem fognak egyetérteni, így most minden erejükkel a klubokat kell segíteniük.

Sok kérdés van tehát, amit meg kell válaszolni, a legfontosabbat azonban már nem: Véget ért az idei kézilabda szezon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső